Er zijn van die nachten waar ik echt geen klap hoef uit te voeren. Zoals nu dus. Tja, en wat dan gedaan? Ik kan natuurlijk voor de zoveelste keer de maglite (uit de kluiten gewassen zaklamp) grijpen om buiten te gaan kijken of alles er nog staat, maar drie verplichte rondes vind ik persoonlijk meer dan zat. Maar goed dat ik hier internet tot mijn beschikking heb. Gewoon wat rondurfen op het net, op zoek naar iets interessants, zoals Column X.

Of iets onnozels zoals: een site waarop je de puisten van Britney spears muiskliksgewijs kunt uitknijpen. Een site waar je zolang mogelijk op een knop moet drukken. Het record was zeven dagen, het gemiddelde twee uur, ik hield het bijna 7 seconden vol.

Op een andere site kun je vreselijk irritante geluiden beluisteren en die dan vervolgens een score geven.

De absolute topper van vandaag is toch de site waarop je de zin ;Oh God, ik heb een bijl in mijn hoofd, in liefst 112 verschillende talen kunt lezen.

Heel handig als je een bijl in je hoofd krijgt, in bijvoorbeeld Hongarije ” [i]Jaj Istenem, fejsze van a fejemben[/i]” Heel populair tegenwoordig ; China “[i]Wode tia a! You yi ba futou cha zai wode naodai li[/i]” .

Nee echt, ik verveel me niet.

Greetz
Grumpy old man

PS; Als ik die laatste site mag geloven is de Albanese vertaling voor God ….Zot?


Grumpy-old

"wie ben ik nu eigenlijk" Ben ik mijn baan, ben ik deze auto , ben ik dit huis , ben ik deze blog . Of is er meer aan mij. Iets wat mij anders maakt dan al die anderen, bijzonder. ( want iedereen wil toch bijzonder zijn) Het gaat eigenlijk niet eens om het antwoord op deze vraag . Het gaat er alleen om dat je de vraag af en toe eens stelt. Alleen het stellen van die vraag heeft de potentie de rotsvaste aanname dat de wereld is zoals hij is, met alles erop en eraan, in twijfel te trekken. Het is een aanrader om het antwoord niet met mijn persoonlijkheid te gaan zoeken of intelectueel te gaan benaderen . Dus stel je open voor een antwoord in welke vorm dan ook. Dat hoeft toch geen keurig netjes antwoord te zijn in de vorm van een stukje tekst op mijn blog? Het kan ook een beeld zijn dat je vormt na een gesprek, een situatie die zich voordoet. Stukjes van een puzzel, die na verloop van tijd een steeds duidelijker wordend beeld van " ikke" zullen vormen. Er zijn meer van dit soort vragen die hetzelfde effect teweegbrengen , zoals " waarom ben ik hier" of "wat doe ik hier" Daarvoor geld eigenlijk hetzelfde, het stellen van de vraag is belangrijker dan de vraag zelf, of het antwoord daarop. Met andere woorden: vraag me wie ik ben en ik zal je vertellen wat ik doe . Leer mij kennen en je zult weten wie ik ben .

7 reacties

arta · 23 november 2007 op 13:34

Wat mij betreft had je hier meer uit kunnen halen. Bijvoorbeeld door één van die sites te nemen en daar wat dieper op in te gaan. 🙂

nighthawk · 23 november 2007 op 14:05

akkoord met Arta! Hier had meer ingezeten, zeker gezien de verveling die je nogal in de ban leek te hebben.

dashuri · 23 november 2007 op 19:30

Ik die zo’n Albaniëfan ben (met dank aan het vriendje) had toch een heel ander beeld van je column bij het zien van de titel!

Kort maar krachtig is deze wel. Wat mij betreft lang genoeg, anders “hou ik het maar 7 seconden vol”.;)

Grumpy-old · 24 november 2007 op 12:17

Iep! Ik ben normaal niet zo kort van stof.
Waarschijnlijk is er toch iets mis gegaan tijdens het kopiëren van het Word dokument. Voortaan zal ik dat dubbel checken.
Ik mis 2 alineas irritante geluiden. Aan de ander kant misschien ook niet, want ze waren wel erg irritant.
Of…. zou de redactie bij van wijze censuur dat stuk er tussenuitgeknepen hebben? 😀 (geintje)

Prlwytskovsky · 25 november 2007 op 00:47

Niet bepaald een opwindend baantje heb je? Dan duren de nachten ook lang?

Grumpy-old · 25 november 2007 op 07:54

Da´s het nadeel van mijn job . Ik weet vandaag niet waar ik overmorgen terechtkom. Soms duren de nachten dan inderdaad erg lang

Happyturf · 25 november 2007 op 16:05

Tuin ik bij die puisten van Britney was aangeland dacht ik eventjes: Dirty Old Man.

Happyturf

Geef een reactie

Avatar plaatshouder