Nooit gedacht dat ik nog eens zou hopen dat een stuk dat ik geschreven heb gecensureerd zou worden. Of het nu om het onderwerp gaat, wat meestal het geval zal zijn, of over goed-fout taalgebruik, maakt niet uit. Want man o man, wat krijg je een aandacht na censuur. En wat geeft het goed weer, dat de partij die voor censuur kiest, aan het kortste eind trekt.

Denken mensen die de macht hebben om censuur te gebruiken, dat dat makkelijker is dan de discussie aan te gaan? Is dit hun manier om hun gelijk bij iemand door de strot te duwen? Anno nu? Met het grote World Wide Web voor zowat iedereen onder handbereik?
Natuurlijk zijn er grenzen die je, ook schriftelijk niet zou mogen overschrijden. En bij de een ligt die grens lager dan bij de ander. Door cultuur, ervaringen en opvoeding. Ik bereik mijn grens niet vaak, bijna nooit zelfs. Zeker niet in mijn schrijven. Daar ben ik het type niet naar. Mijn grens is zelfs verlegd, door (weer) mijn dagbedervers.

Voor mijn gevoel heb ik nu mijn grens bijna bereikt, het wordt steeds verleidelijker hem te overschrijden…

[i]Naar aanleiding van het uit de lucht halen van een maandblad, waarvoor ik met plezier kopie aanleverde. Gerund door vrijwilligers. Helemaal duidelijk is het me nog niet waarom, wel dat het om maar één artikel ging. Er is nog niemand naar buiten getreden met een reden, helaas. Om hiermee vooral de vrijwilligers niet in verlegenheid te brengen ( grensje van me) en om de onduidelijkheden, zal ik voor zover nog niet bekend, de naam van het blad achterwege laten. Misschien laat ik hiermee wel een grote kans liggen, om gecensureerd te worden…[/i]

Categorieën: Maatschappij

13 reacties

Li · 26 april 2006 op 18:20

Muhuuup, vertel, vertel! Gooi het in de groep…
Ik ben dol op verhalen die gecensureerd zijn. Wil altijd weten waarom en of ik het er mee eens ben
Je hebt bijna mijn grens van nieuwsgierigheid overschreden.:-D

Li

pepe · 26 april 2006 op 18:43

Muppie, wat je ook schrijft hier, ik weet alleen nu heel goed dat ik de kopjes koffie met jou heel erg heb gemist, ben blij dat we dat nu inhalen.

Blijf vooral hier schrijven, maar de komende dagen mag je schrijfvrij!!

WritersBlocq · 26 april 2006 op 20:57

HUH?!?!?!? Ik wil het ook weten, NU! Stukjes als deze, waarin wel A maar niet de rest van het alfabet wordt genoemd, moeten de sencuurbak in, GRRR onuitstaanbaar 😀

DriekOplopers · 26 april 2006 op 23:08

Hee Mup,

je maakt ook mij erg nieuwsgierig. Wat is er gebeurd?

Driek

KawaSutra · 26 april 2006 op 23:31

Ik ben gek op raadsels…..maar nu even niet!

Kees Schilder · 27 april 2006 op 07:13

vertel! Wat zijn dat voor idioten?

Dees · 27 april 2006 op 11:50

Ik snap er niet veel van. Maar mss is het stuk toch gecensureerd 😕

Mup · 27 april 2006 op 17:30

Stukje uitleg is vereist, zie ik net. Het gaat om een bedrijfsblad, dat sinds kort niet alleen via Intranet van het bedrijf, maar ook via Internet te lezen was. Daarin stond een stuk dat ging over ‘opgedrongen rijksgenoten’, waarmee volgens de auteur niet altijd even prettig samen te werken viel. Een persoonlijke mening weergegeven, meer niet, geen persoonlijke aanval in mijn ogen. Door het verwijderen van het stuk, is juist de aandacht hierop gevestigd.

Ik wilde alleen op deze manier duidelijk maken, dat de censurerende partij zo juist de aandacht op zichzelf gevestigd heeft. Defensie dus in dit geval. Die kampen al voortdurend met problemen, die ze op een, in mijn ogen, geheel verkeerde wijze aanpakken. Waarbij ik het in eerste instantie niet meteen negatief de lucht in wilde gooien, niet alles bij defensie is slecht, maar ze laten zo lang op zich wachten, met een plausibele reden, als die er al komt, dat ik nu toch wat uitleg.

Zegt overigens meer over mijn schrijven, (niet duidelijk genoeg), dat er uitleg moet komen, evengoed bedankt voor jullie reacties,

Groet Mup.

Ma3anne · 27 april 2006 op 18:13

Sja, beetje vreemde column. Je wilt iets zeggen en je zegt het niet.
Na je uitleg is het wat duidelijker.
Maar waarom Defensie sparen als het om censuur gaat? Gewoon man en paard bij naam noemen! Daar schrijf je een column voor, toch?

DriekOplopers · 27 april 2006 op 20:44

Grote organisaties zijn vaak verbazend slecht als het gaat over PR, pers en het bespelen van de publieke opinie. Brekebeentjes zitten bij voorbeeld op ministeries, defensie en NS 😉

’t Is niet anders.

Lieve groet,

Driek

Mup · 28 april 2006 op 22:19

Jullie hebben gelijk. Mijn bedoeling om censuur in het algemeen aan de kaak te stellen, is niet uit de verf gekomen. Boosheid, misplaatste loyaliteit, misschien, ik ga mijn leven beteren:-)

Groet Mup.

DriekOplopers · 28 april 2006 op 22:25

Lieve Mup,

beloof me één ding: ga je leven svp niet beteren. Blijf maar gewoon zoals je bent. Lijkt me prima zo.

Driek

Nana · 2 mei 2006 op 15:44

Mup soms moet je iets gewoon laten gebeuren en dan komt het vanzelf op een of andere manier weer goed… Soms moet je iets “foxeren” (fuckseren), zei mijn vader ooit 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder