Auwwwwwwwww… Ja dat was ik. Wie anders kraamt zulke onzin uit 😉 hmz ik heb nu eerder de neiging iets anders uit te kramen… ik ben nogal heel erg misselijk vandaar.
Hmz? Hoe dat komt? Ehh wil je niet weten denk… nou vooruit omdat je zo aandringt 😉 Nah ik kreeg opeens weer een “goed” idee, ik had honger in verschillende dingen, dus dacht ik.. ik ken het wel allemaal omste beurt opeten, maar tegelijkertijd door elkaar gaat sneller. Uhms dat goede idee werd dus slecht idee. Want cola met druiven en koekies en pepermunt door elkaar, ehhh nou dat is toch niet echt lekker voor je maag ben ik nu achter gekomen :z

Maar ja, ik vrees dat dit weer een onderwerploze column gaat worden, want ik vertel nu van alles en nog wat, m’n misselijkheid tast me hersens nu ff aan 😉 Dus dan ben ik eigenlijk altijd misselijk…:p ja oke, maar nu nog ff wat verder…Ik ga morgen denk een turk nadoen en ook ff ramadan doen ofzoiets en niet meer eten:/ Ieuw echt als iemand nou voor me zou staan met een zak chips zou ik letterlijk en figuurlijk eerst over hem heen kotsen en daarna die zak chips als versiering over hem strooien… heeft wel iets weg van een kerstboom… maar ja eerst versieren, daarna aftuigen.. dus nadat ik hem “versier” zou ik hem neer moeten slaan… neh zo gewelddadig ben ik ook weer niet :p

Ohja om toch maar wat te vertellen, ken ik ook wel vertellen hoe ’t gaat met me baantjesjacht. Hmm daar ben ik al maanden mee bezig, de ene winkel en uitzendbureau na het andere. En kon cassiere worden, maar dat ehhh had ik toch maar niet gedaan. Ik hou niet echt van robot werk. En laatst had ik nog cursus horeca bediening gehad… ze zeiden dat het maar 1 uurtje duurde…duurde uiteindelijk 2,5 in een klein stikheet kantoortje, dus net een sauna. En ze dachten denk ik dat alle meiden die er kwamen stiekem kamelen waren ofzo dat we wel water in onze tieten hadden dat we “dronken”, want we kregen maar 1 glas water :s
Wat we moeste doen? Hmm niet veel eigenlijk. Boel informatie gehoord, dat ik je maar zal besparen ter voorkoming van in slaap-valling 😉 Maar wat ik moest doen behalve me dood vervelen en mezelf wakker proberen te houden door paar keer naar de wc te gaan en water in me gezicht te gooien… moest ik nog 3 borden in 1 hand houden en glazen op een dienblad zetten en mee lopen (wilde bijna met dat dienblad iemands kop inslaan door d’r zeer irritante opmerkingen,maar ja, ik hield me in) en ik moest leren een wijn open te maken. Eerst vroeg die man of iemand al wist hoe het moest. Dus ik zo een wijnfles pakken en toen ik hem tegen de muur wilde slaan, hield die vent me nog net tegen… tja een wijn “open” maken zei die, hij zei er niet bij dat de fles heel moest blijven, en hem kapot slaan is de snelste en meest effectiefste manier :/
Soms vroeg hij ook dingen als “als je collega een bord laat vallen tijdens het werk wat doe je dan?” Dus ik zei “nou dan moet die dombo meteen die zooi opruimen” nou, het goede antwoord was, dat die collega dan naar de keuken moest gaan en ik het moest opruimen, omdat die collega zich op dat moment doodschaamt en later terug moet komen om z’n excuses aan te bieden. Dus toen zei ik “ja dag ik ga niet de troep van een ander opruimen en al helemaal niet als het zijn eigen stomme schuld is” Hmz dat was dus ’t verkeerde antwoord. En tijdje later zei die vent is tussen door “de klant is koning” muah toen zei ik “nou als de klant koning is, ben ik koningin en sinds nederland een koningin heeft, sta ik dus hoger dan de klant” zei ik dus voor de grap.. mahja die vent vatte dat op als “bijdehand”
Maar wonderen bestaan nog steeds… we kregen nog 5 minuten pauze. Nou ja, maar ook alleen maar omdat al die sletjes die daar waren zonodig weer moesten roken, om te ontspannen van die “vermoeiende” dingen zoals denken en bordjes tillen enzo :s
Ze vroegen ook nog heel beleefd of ik een sigaret wilde, maar ik zei beleefd terug “ nee dank je, als ik rook wil, steek ik me kop wel in de schoorsteen en als ik eerder dood wil, spring ik wel van een flatgebouw” Waarna ze me allemaal heel raar aankeken (alsof ik wat verkeerds had gezegd nahjaa)
Ohja die man (baas ofzo) zei ook telkens tegen een meissie daar deur dicht, open, dicht, open enz. Dus ik gaf hem raadzaam het advies om of een klapdeur te kopen of een special werkneemster die hij betaald om de deur steeds open en dicht te doen. Dat advies stelde hij ook niet echt op prijs, omdat hij me nogal afkeurend aankeek… Maar samengevat was het dus een hele circusact wat ik moest opvoeren met borden, dienboren,glazen en wijn en als hoogtepunt nog wat andere, oudere rokende vrouwelijke dom pratende kamelen om me heen in de sahara woestijn (door die hitte) waar ik moest zien te overleven. Na die enorme nachtmerrie, werd ik eindelijk verlost en kreeg ik het fantastische nieuws dat ik niet aangenomen was en beter een ander baantje kon gaan zoeken… En tja dat advies zal ik ook nog wel wat maanden blijven opvolgen…zucht… leven is zwaar …


9 reacties

Mercurius · 28 maart 2004 op 13:31

Hoi Shitonya,

Je eerste column. Het gebeurt niet vaak dat ik kritiek lever, maar zie dit als opbouwende kritiek voor je volgende columns. Ik heb mijn best gedaan om te proberen je column helemaal uit te lezen. Helaas is me dit niet gelukt.

In je column gebruik je een overvloed aan leestekens, maar jammer genoeg laat je vaak lidwoorden, persoonlijke voornaamwoorden e.d. weg, wat je verhaal erg onsamenhangend maakt en daarom erg moeilijk te volgen voor een lezer.

Zo lijkt het meer op steno of chattaal en geen column. Je voegt ook veel zinnen toe, die voor het verhaal niet essentieel van belang zijn en die je eigenlijk beter kunt weglaten, want daardoor spring je vaak van de hak op de tak. Je hebt wel een onderwerp, maar hierdoor raakt het onderwerp zoek.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Lees eens wat andere columns hier, misschien dat de opbouw van een column je daardoor duidelijker wordt.

Bijvoorbeeld:

[quote]En tijdje later zei die vent is tussen door “de klant is koning” muah toen zei ik “nou als de klant koning is, ben ik koningin en sinds nederland een koningin heeft, sta ik dus hoger dan de klant” zei ik dus voor de grap.. mahja die vent vatte dat op als “bijdehand” [/quote]

Deze zin is zo ontzettend lang, dat wanneer je dit zou vertellen, je geen tijd hebt om adem te halen en zou gaan hyperventileren. Lange zinnen, kun je beter in 3 korte duidelijke zinnen weergeven.

Veel succes!

Ciao Mercurius

Mosje · 28 maart 2004 op 14:13

Het moest er een keer van komen: een column in chattaal (zit ik er erg naast als ik zeg dat je heel veel chat?)
Chattaal is een interessant fenomeen, iets wat helemaal van deze tijd is. Ik denk dat het wel mogelijk moet zijn een column in dat vreemde taaltje te schrijven, maar dan moet je wel heel erg je best doen om het leesbaar te houden.
Kees van Kooten heeft een poging gedaan met zijn verhaal “lovemail” uit het boek “Hilaria”. Een schrijver naar mijn hart, maar zelfs hij is er amper in geslaagd de leesbaarheid op peil te houden.

Shitonya · 28 maart 2004 op 14:51

Heel erg bedankt voor al het kritiek, maar dit is nog maar mijn eerste column die op deze site staat, dus je moet nog niet teveel ervan verwachten.
Jullie hebben gelijk wat chattaal betreft. En ik geef ook eerlijk toe dat ik inderdaad regelmatig chat. Maar ik wil er ook even op wijzen dat ik deze column vorig jaar in september geloof ik heb geschreven, ik ben nu al heel wat columns verder en ik heb me die chattaal al enigzins afgeleerd en ook de smileys komen niet meer voor.
Maar ik had de tip gekregen om mijn beste columns in te zenden, en dit was een van de beste van vorig jaar.
Ik beloof dat m’n volgende beter worden en ik zal al het kritiek in mij opnemen en eraan gaan werken 🙂

Mosje · 28 maart 2004 op 19:52

Gaat vast goedkomen dan! Zo te horen heb je er een aantal klaar liggen. Aarzel niet om er in te wijzigen. Doe ik zelf ook wel met verhaaltjes die ik langer geleden schreef.
Succes!!

Mercurius · 28 maart 2004 op 20:02

Wat goed van je dat je het zo sportief opvat en er wat mee gaat doen!

Ciao Mercurius

Ma3anne · 29 maart 2004 op 11:53

Dappere poging! En deskundig en leerzaam commentaar, zie ik. Ben benieuwd naar je volgende column als je de opbouwende kritiek hebt meegenomen!

Succes!

Mup · 29 maart 2004 op 15:45

Blijven zenden, dan blijf ik lezen. Sluit me voor deze column bij de overige reacties aan,

Groet Mup.

Shitonya · 29 maart 2004 op 17:57

Thanks iedereen en ik zal zeker doorgaan met pennen 😉

viking · 30 maart 2004 op 10:35

Dit is duidelijk niet van mijn generatie, voor mij volstrekt niet te volgen en onleesbaar… ik word een ouwe lul.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder