Geur beïnvloed je stemming. Je kunt er geïrriteerd door raken of vrolijk van worden.
Ook kunnen ze bepaalde herinneringen oproepen.
Zoals het gruwelen bij de aftershavegeur van een ex.
Of `vlinders` krijgen als je de geur op snuift van je nieuwste verovering.
Geen groter genot voor veel mannen dan, krantje lezen op de plee omringt door eigen strontlucht. Een oergevoel denk ik. Je geur verspreiden ter afbakening van je terrein. Vrouwen rennen naar het toilet als het puntje er al uitpiept, om vervolgens binnen vijf minuten weer buiten te staan. Om een luchtje te scheppen.
We willen vooral niet in eigen odeur verkeren. Doet te veel denken aan vieze luiers denk ik.
Vrouwen stinken ook veel harder dan mannen.
Het rottingsproces is al lang op gang als we eindelijk eens besluiten onze darmen te legen.
En dat brengt gasvorming teweeg.Denk daar niet te luchthartig over..
Piept er per abuis eens een wind uit, wees op je hoede!
In de meeste gevallen namelijk een ware stinkbom. Het overkwam me eens bij de kassa van de supermarkt.
Met opgetrokken neus keek ik aangedaan in het rond.
`Jemig, wat een stank`, zeg ik tegen de man achter me.
‘Wie het `t eerst vernemp, hef `t zelf in `t hemp’, zei de man met een lach.
(Vertaling: wie het `t eerst ruikt, heeft zelf z`n poepertje gebruikt)
Hij had er nog geen lucht van gekregen dat hij het bij het rechte eind had.
In onze stampvolle winkel nieste ik een keer binnensmonds. Door de druk ontsnapte me een donderslag van een wind. Alle klanten gniffelen. Man en collega`s tranen over de wangen van het lachen en een keurige dame zegt geaffecteerd:`was dat écht, wat ik dacht dat ik daar hoorde?’
Kijk dat zijn dus geuren waar je vrolijk van wordt. Ik wel tenminste.
Tenzij iemand het lef heeft onder de dekens eentje te laten ontsnappen. In mijn geval kan dat een echtscheiding veroorzaken.
Mijn moeder was als keurig dametje, zo brutaal om zomaar een wind te laten op straat.
`Ze denken toch dat jij het doet`, zei ze dan tegen m`n vader.
Een geur waar je minder vrolijk van wordt is zweet.
Oud zweet dat weer vochtig wordt in een acryl truitje. Een vriendinnetje van m`n dochter mag alleen nog bij ons logeren als we naar center parcs gaan want dan ligt ze toch de hele dag in het water te weken, is het argument van onze jongens.
En wat dacht je van mondgeur.
Laatst beklaagde een man zich, in geuren en kleuren, over het feit dat hij helaas reeds door drie vrouwen in de steek was gelaten. Ik heb diep respect voor de dames . Puur rioollucht. Standje 69 beslist aan te bevelen voor de volgende vrouw die er weer in stinkt.
En dat gebeurt vast en zeker want het is een rijke stinkerd.
Zo kan ik me ook voorstellen dat een niet-roker afknapt op tabaksgeur.` Die vieze stinkstok`hoor je dan. Alsof je in een asbak likt`
En dan voetengeur. Blij dat ik niet in een schoenenwinkel sta.
Ik ken een vent die een neus heeft die loopt en voeten die ruiken. Niet te zuinig…
Zo heb je naast mondgeur ook nog `kontgeur`
Ik had ooit een collega die een eigen kruk toegewezen kreeg. Hij stonk naar opgedroogde…
Er zat een luchtje aan…zeg maar.
Als wij als collega`s elkaar een “tik takje of pepermuntje” aanbieden begrijpen we de hint.
Maar ik kon toch ook niet ruiken hoe zo`n vent zou reageren als ik hem een geurvreter aan zou bieden? Ik kon `m niet luchten!


12 reacties

Dees · 9 juli 2004 op 18:26

Leuk, er zitten hele grappige zinnen in. Dubbelzinnigheid is wel een beetje jouw ding geloof iki= 🙂

Mosje · 9 juli 2004 op 20:10

Neem me niet kwalijk…, ik ga even een luchtje scheppen.
😉

Ma3anne · 9 juli 2004 op 20:50

Dit is je smerigste column tot nu toe. Getverderrie! 😀

Farfalla · 9 juli 2004 op 21:36

Heerlijk om te lezen, echt van genoten, vooral van die dubbelzinnigheid. Leuke en goede column!

Louise · 9 juli 2004 op 22:03

Hier is over nagedacht, van ’t begin tot het eind. Heb nog nooit zoveel spreekwoorden en uitdrukkingen over één onderwerp in één stukje gezien 😛

Li · 9 juli 2004 op 22:13

Toch ruik ik liever een vluchtig poepje dan een comateuze parfumgeur 😛

viking · 10 juli 2004 op 12:33

Hahaha, dit ruikt naar [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1405]nestwarmte[/url]…

Tasz · 10 juli 2004 op 17:27

Jeminee Sally wat een overvloed van luchtjes. Heel beeldend neergezet hoor. Knap gebruik van spreekwoorden, probeer wel op te passen dat het niet al te clichematig wordt.

Heb er wel van genoten. Met een knijper op mijn neus dan he…

Cheers
Tasz

Bakema_NL · 10 juli 2004 op 21:12

Idd, je eigen stront moet je gewoon even ruiken. Mijn kleine zoontje moet altijd even trots zijn prestatie laten zien, alvorens het geheel weg te spoelen en tijdens het stoeien ploft hij altijd hard op mijn hoofd om dan een ferme wind te laten…………..hoe oud je ook bent, het blijft gieren en brullen. 😛

Maar het kan ook ranzig zijn, afhankelijk van de lucht……en het kan dus gewoon erger dan stront. Zo heb ik een keer bedankt voor een partij sex, terwijl we beiden toch zo geil als boter waren. Het voorspel was al een eind op weg zelfs. Van tevoren had ik nog voorgesteld even te gaan douchen, zelf was ik schoon, maar beter een keer teveel dan te weinig. Toen ik echter mijn neus op de feiten begon te drukken werd dat betreffende zintuig dusdanig geprikkeld dat een walging zich van mij meester maakte en ik mededeelde er maar vandoor te gaan, daar moesten we het maar bij laten, gatverdamme.

Anneroos · 11 juli 2004 op 19:00

Inderdaad heel ander stukje over geur!
Komisch om te lezen, geweldig! 😉

sally · 14 november 2004 op 21:05

😀

sally · 14 november 2004 op 21:06

😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder