Een jaar of vijf geleden begon de ‘breezerslet’-generatie door te slaan in Nederland. De definitie die door de media gegeven werd aan een bepaald slag meisje. Het was volgens velen een excessief gevolg van het seksueel liberalisme. De waanzin en sletterigheid van vrouwen sloeg steeds verder door in de gecorrumpeerde, westerse samenleving. De breezerslet werd gedefinieerd als meisje met gezinsproblemen. Ze was losbandig en uitte haar onzekerheid door de slet uit te hangen voor zelfbevestiging. Zij zou in het uitgaansleven voor de prijs van één Barcardi Breezer seksuele handeling verrichten, met welk persoon dan ook.

Dit klonk als muziek in mijn oren en daarom besloot ik in volle euforie mijn zoektocht naar de ultieme Breezer te starten. Op mijn vijftiende zette ik mijn eerste stappen in het uitgaansleven, verkerend in de illusie dat er in elk café, discotheek en club breezerslets rondhuppelden die maar al te graag prille jongens pijpten voor een consumptie. Op een random zaterdagnacht besloot ikzelf de proef op de som te nemen. Ik slenterde met wat makkers naar de lokale club om daar de notoire breezerslets te hosselen. Eenmaal binnen, merkte ik op dat het vrij rustig was. De deejay deed moeite om de soepele plaatjes aan elkaar te draaien en op de dansvloer was de sfeer gemoedelijk. Nadat ik bier besteld had, richtte ik mijn vizier op een groep dames die bij de hoek van de dansvloer stonden te kissebissen. Dit zouden wel eens breezersletjes kunnen zijn, dacht ik onwetend. Ze droegen korte rokjes, veel make-up, hadden allen blond haar en een hoerig uiterlijk. Nu aanspreken, vragen of ze een Barcardi Breezer willen en je dan laten pijpen op de wc, dacht ik bij mezelf. Easy Peasy. Op nonchalante wijze liep ik op het addergebroed af, tikte één van de dames op de schouders en zei smooth: ‘Hello, Ladie, zin in een Breezer?’ Ze keek verbaasd op en knikte langzaam met haar hoofd. ‘Krijg ik dan wel een pijpbeurt?’ vroeg ik subtiel erachter aan. Met een blik alsof ik gevraagd had of zij in was voor een trio met twee berggeiten, liep ze van me weg. De rest van de groep keek mij ook aan alsof ik een gestoorde psychopaat was, ontvlucht uit het gekkenhuis. Dit kwam mijn ego niet ten goede. Ik snapte niet wat er aan de hand was. ‘Dit is toch de normale gang van zaken,’ overdacht ik in mezelf, ‘wat heb ik fout gedaan?’

Ik gaf niet op en ging er vanuit dat ik per ongeluk een minder gewillig meisje had aangeproken. Vijftien minuten later probeerde ik het nog eens bij twee meisjes, die door middel van twee rietjes uit één Barcardi Breezer-flesje nipten. Ik ging naast ze staan. ‘Dag, dames,’ zei ik welbespraakt, ‘ zin in nog een Breezer?’ – ‘Ja, ja, geef!’ schaterden ze volmondig.’ – ‘Eerst pijpen?’ vroeg ik weer op subtiele wijze. Ze trokken simultaan een vies gezicht en schreeuwden: ‘Iellll! Flikker op, viespeuk!’ Met de staart tussen de benen liep ik angstig naar de andere kant van de club. Ik wist genoeg: de breezerslet is slechts een mythe.


11 reacties

Yfs · 17 juni 2012 op 13:53

Best een leuk onderwerp! Duidelijk een gevalletje van ‘de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt’ Welkom Hakunamatafa en doe mij maar een rood portje!! :pint:

Libelle · 17 juni 2012 op 14:01

Welkom. Een vijftienjarig jongetje? Dat durven ze niet joh! Alcohol en sex onder zwaar minderjarigen! Hardstikke strafbaar… Qua schrijfstijl wat los uit de pols geschreven;
-Zeg je niet; ‘Een bepaald slag meisjes’?
-De breezerslet werd gedefinieerd als een meisje met gezinsproblemen.
-sexuele handelingen verrichten
-‘..hosselen..’ken ik niet, klinkt wel spannend.
-‘deejay, Easy Peasy, Ladie’, moet volgens mij in een stuk als dit.
-.., ‘overdacht ik in mezelf’, nadessert, voorbijpasseren?
-Je laat twee meisjes nippen met een rietje?
– ‘Dag dames’, sprak ik welbespraakt,..’ Je vindt wel erg snel iets welbespraakt.
Onderbrekingen tussen alinea’s moeten voldoen aan enige wetmatigheid. Bijvoorbeeld inleiding, hoofdschotel en epiloog.
Toch is het niet slecht geschreven en als een beetje provocerend bedoeld stuk bereik je zeker je doel.
Ik ben blij met jouw conclusie!

Hakunamatafa · 17 juni 2012 op 14:25

Oei, heftige grammaticale fouten. Ik moet mijn werk maar laten nachecken volgende keer. Bedankt voor de feedback.

trawant · 17 juni 2012 op 14:40

enne kissebissen is denk ik klessebessen..
enne zijn plaatjes soepel of draait de DJ ze soepel in en aan elkaar?
enne een psychopaat is al gestoord..
enne..

Maar toch een leuk stukje hoor..!!
Gewoon dóórgaan..!

sylvia1 · 17 juni 2012 op 18:58

Nu de foutjes hier boven al genoemd zijn, kan ik het houden op dat ik ‘m leuk vind en (als moeder van twee tieners) vooral ook geruststellend.
Geweldige naam trouwens, Hakunamatafa 😀

Mien · 18 juni 2012 op 08:39

Breezer, is dat niet iets met frisse wind?
Nou die je heb hier CX mooi ingeblazen.
Welkom bij de club.
Ach … en taalfouten … dat is zo oldschool.
Don’t, b(r)other :hammer:

Mien

Meralixe · 18 juni 2012 op 09:14

Welkom op column x

Goed luisteren naar wat anderen zeggen!!!

Nachtzuster · 18 juni 2012 op 23:08

Ik vind het ook een leuk debuut, welkom hier! Kissebissen ken ik als ‘bekvechten’op een leuke manier, dus ik las het niet als zijnde klessebessen.

Sagita · 20 juni 2012 op 01:43

Nou dat valt dan gelukkig weer erg mee! Kissebissen is een goed woord. Alleen wat ouderwets. Tegenwoordig doet de jeugd aan ‘chillen’! Enne hoe vraag je dat op subtiele wijze: eerst pijpen? 😉

Hakunamatafa · 20 juni 2012 op 12:36

[quote]Enne hoe vraag je dat op subtiele wijze: eerst pijpen? [/quote]

Ironie noemen ze dat :p

gast · 12 juli 2012 op 11:17

[url=http://www.cookdress.net/]dresses for bridesmaid[/url] [url=http://www.casedress.net/]designer wedding dresses 2012[/url]. designer wedding dresses 2012 gown. It has an easy method to outline the necklace if you discover it challenging to find the a single you love.
Go with a pendant and also grab a new length of gold or rare metal chain to suit it. You&#8217 ll be able to choose a heart-shaped as well as star-shaped pendant as is also always the actual classic selection.
For a wedding dress with gown. Maintaining every one of these factors in thoughts right here are a couple of seaside wedding ceremony gown suggestions for visitors.
Seaside Wedding ceremony Dresses for Visitors &#8211 [url=http://www.hilingerie.com/]men in lingerie[/url]. men in lingerie Males
Initial and foremost you need to get out of one&#8217 [url=http://www.fooddress.org/]black cocktail dresses[/url]. black cocktail dresses [url=http://www.zoomdress.com/]summer cocktail dresses sale[/url]. summer cocktail dresses sale [url=http://www.zoomdress.com/]summer cocktail dresses sale[/url]. summer cocktail dresses sale [url=http://www.casedress.net/]designer wedding dresses 2012[/url]. designer wedding dresses 2012 s standard formal &#8216 black tie&#8217 [url=http://www.zoomdress.com/]summer cocktail dresses sale[/url]. summer cocktail dresses sale three-piece fit mode unless of course obviously [url=http://www.hilingerie.com/]men in lingerie[/url]. men in lingerie [url=http://www.casedress.net/]designer wedding dresses 2012[/url]. designer wedding dresses 2012 [url=http://www.hilingerie.com/]men in lingerie[/url]. men in lingerie

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder