Wat was ik trots vorig jaar, toen mijn goede vriend LouisP mij vroeg voor de Vaste Column. Tientallen scenario’s dwarrelden door mijn hersenpan om de twaalf columns te gaan vullen. Wekenlang schreef, schaafde, ploeterde ik om de eerste tot stand te brengen. Zenuwachtig, alsof het mijn allereerste stuk ooit was, keek ik uit naar de reacties. Óp naar VC twee! Gelukkig besefte ik op dat moment niet dat er een heel moeilijk jaar aan zat te komen. Met het komen van de herfst en winter begon ook mijn leven langzaam te bevriezen. Vooruit kijken werd onmogelijk. Ik stond stil, wist dat ik eerst zorgvuldig achterom moest kijken voordat er weer stapjes vooruit genomen konden worden. Vanuit stilstand bleek schrijven moeilijk. Alle eerder genoemde scenario’s waren dood en het was af en toe hard zoeken naar een onderwerp. Regelmatig schreef ik ze dan ook op het laatste moment, wat de kwaliteit niet altijd ten goede kwam. Het bleef daardoor wel spannend elke maand.

Dit is de laatste column, die ik instuur onder de rubriek ‘VC Arta’, al zal ik natuurlijk de andere rubrieken wel blijven teisteren met mijn geschrijf. Ik heb het stokje doorgegeven aan een zeer gewaardeerde collega en vriendin. De keuze voor haar is geen moeilijke. Twee schrijfsters -sorry heren- voldoen aan mijn idee van de perfecte Vaste Columnist: Een schrijver m/v die constante kwaliteit biedt, gecombineerd met creativiteit, durf en een frisse kijk op de wereld. Bij één van deze dames is het stokje al langsgewaaid, dus dat maakte het gemakkelijk voor mij. Gelukkig durft ze deze uitdaging ook aan te gaan.

Ik kijk uit naar het komend jaar. Wat zal er komen?

Er is geen schrijfster, die ‘kleine’ onderwerpen zo sfeervol en minutieus kan weergeven als zij. Zullen er weer hilarische momenten beschreven gaan worden, als dingen niet helemaal lopen zoals het hoort? Misschien komt er ook nog wel een bijzonder vakantieverhaal langs. Ik weet het niet. Wat ik wel zeker weet, is dat elk van de komende twaalf columns goed geschreven gaat zijn.

Dames en heren, met gepaste trots stel ik aan u voor:

Onze nieuwe Vaste Columniste voor het komende jaar:

Pally!

Categorieën: VC-Arta

Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

16 reacties

sylvia1 · 1 augustus 2012 op 07:59

Mooie titel! Wat vliegt een jaar toch om… Heel veel dank Arta voor alle VC’s. En Pally, veel succes en vooral ook plezier met deze uitdaging.

[quote]Vanuit stilstand bleek schrijven moeilijk.[/quote]
Dat je er de komende jaren weer vaart in mag krijgen – hoop je hier nog vaak te lezen.

Libelle · 1 augustus 2012 op 08:31

Het VC gebeuren is mij steeds een beetje ontgaan. Dat ligt aan mij.
Maar nu begrijp ik dat het als heel bijzonder wordt gezien. En dan is Pally een goede keuze!

Mien · 1 augustus 2012 op 09:10

Gefeliciteerd dames !!!

Arta met het volbrengen van een wonderschone queeste. Ik heb telkens weer genoten van jouw bijdragen en zal dat ook blijven doen. Dode lijntjes krijgen vaak verrassende groeischeuten. Puur natuur.

Pally met een nieuwe uitdaging, kans en mooi groeiproces. Een goede keus van Arta. Ik kijk nu al uit naar de eersteling. Met jouw nauwgezetheid, bevlogenheid en leergierigheid komt dat helemaal goed.

Mien

p.s. Gelukkig lopen de heren in de totaalscore van de VC’s nog voor (9 op 6 of 6 op 9 … soixante-neuf :hammer: ).

Dees · 1 augustus 2012 op 10:00

Jeu Arta, is er echt alweer een jaar voorbij? Ik heb van je genoten op deze plek. Eigenlijk ben ik wel blij dat de VC je af en toe uit je bevriezing wist te trekken, want anders hadden we je misschien niet meer gezien. Dank voor al het moois.

Kijkende naar de VC’s door de jaren heen weet ik wel dat het leeuwendeel muv jouw voorganger) er na het schrijven van de VC nagenoeg mee is gestopt. Don’t you dare 😀

Pally! Leuk om jou een jaar lang op dit plekje te mogen bewonderen. Ben heel benieuwd hoe je jouw prachtige pen naar nieuwe hoogten weet te voeren. Succes!

LouisP · 1 augustus 2012 op 10:31

Beste Bloem,
eigenlijk vielen er een paar VC’s van u wat tegen. Maar ge hebt me al zo vaak verbaast met bijzondere zaken, schrijfveren en schrijfdaden dat de minder geschreven stukjes juist weer wel erbij pasten of zo. En altijd echt. Ik ben fier als een gieter op u.
En Pally, die gaat dat goed doen, ook dat schrijven.
Heel veel succes allebei!

Sagita · 1 augustus 2012 op 10:54

En op 1 augustus loopt de opdracht af! Zo gaat dat dus met de VC’s! Arta bedankt, ik vond het heel leuk om je iedere maand tegen te komen in je vaste column en Pally ik ben benieuwd naar jouw ‘minutieus weergegeven onderwerpen’! Allebei veel succes het komende jaar!

Ferrara · 1 augustus 2012 op 12:13

Arta, knap gedaan. In een turbulent jaar zo’n prestatie.
Voor Pally, heel veel succes gewenst. Stoute schoenen maar aan…

SIMBA · 1 augustus 2012 op 15:42

Joepieeeee, Pally een jaar bovenaan! Wel jammer dat arta daarvoor het veld moet ruimen, dat dan weer wel 😕

pally · 1 augustus 2012 op 15:58

Lieve Arta,
Erg bedankt voor je wervende introductie!
Ik krijg er rode blossen van en ook een beetje faalangst. Maar ik ga mijn best doen, op mijn manier – want iets anders heb ik nou eenmaal niet in huis – om er een reeks van te maken die de moeite van het lezen waard is.
De jouwe waren dat ik elk geval, ondanks je zware jaar! Ze bleven juist daardoor heel dicht bij je. En dat vond ik ook winst. Al gun ik je van harte betere tijden…
Mooie titel van deze laatste. :wave:
Allemaal bedankt voor de aanmoedigingen. Ik voel me in elk geval welkom op die plek en dat is fijn. :kus:
groet van pally

Meralixe · 1 augustus 2012 op 19:00

Dank aan Arta en een aanmoedigende steun aan Pally voor het komende jaar…. :pint: :pint:

Groet van Meralixe

Mup · 1 augustus 2012 op 19:56

Mooie afsluiter Arta!
Ik ga je lezen Pally!

Groet Mup

Harrie · 2 augustus 2012 op 10:07

Bedankt voor de mooie columns. Zoals ik hier lees zijn de columns onder moeilijke omsatndigheden tot stand gekomen. Knap dat je dan nog blijft schrijven. Eens met Pally dat dat je ook verder helpt.
Pally heel veel succes.

Fem · 3 augustus 2012 op 08:13

Wat is zo’n jaar dan verschrikkelijk hard voorbijgevlogen! Dank je wel voor alle mooie columns Arta en dank je wel voor het overnemen van het stokje Pally!

WritersBlocq · 4 augustus 2012 op 11:38

[quote]Dit is de laatste column, die ik instuur onder de rubriek ‘VC Arta’, al zal ik natuurlijk de andere rubrieken wel blijven teisteren met mijn geschrijf. [/quote]

Arta, onwijs bedankt voor een Jaar Bovenaan! Ik heb je met plezier gelezen, al lang voor dat jaar en zeker ook tijdens. Dus de garantie die je hierboven afgeeeft, dat je de andere rubrieken blijft teisteren, stelt mij helemaal gerust.

Ben ook blij met de keuze voor Pally. Niet elke VC had mijn persoonlijke belangstelling, maar Pally, zet um op hee, ik ga je lezen! En alsjeblieft niet alleen maar 1 x per maand.

Zelf hoop ik ook wat meer te gaan inzenden. Geen zin, geen tijd, geen dit, geen dat. Maar Arta, zoals jij ook je stok achter de deur had, ga ik het voor mezelf ook doen. Misschien soms wat beter, soms wat minder. Gaat lukken!

Liefs, en tot gauw hier of daar, Pauline.

embee · 7 augustus 2012 op 19:56

Dankbaar voor een jaar prachtige columns van jou en trots op jouw terechte keuze voor mijn zus.

kus: van Embee

Nimrod1979 · 22 augustus 2012 op 15:18

Hey Arta, mooie afsluiter. Wat Dees zegt klopt, ook ik was het afgelopen jaar met ander schrijfwerk bezig. (jij weet waar) Ik heb niet veel van je gelezen, maar dat je schrijven kan is duidelijk. Ik spreek je daar, binnenkort! Succes Pally en gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder