Uitnodiging
Er zijn geregeld medici die een nieuwe ziekte ontdekken en benoemen. Ik schaar me nu trots in die rij al ben ik geen medicus. Ik heb een proefschrift geschreven, waarop ik vandaag hoop te promoveren. U bent uitgenodigd op mijn Oratie. (Trek wat moois aan). Geachte aanwezigen,

Het is mij een waar genoegen u op de hoogte te brengen van mijn bevindingen wat betreft de
’Okéziekte’, verder genoemd de O.K.Z. Deze ziekte kwam oorspronkelijk in Amerika voor in een tamelijk milde vorm maar is nooit officieel erkend. Waarschijnlijk door het toenemende vliegverkeer meegebracht naar het vaste land van Europa, waar nu een ware epidemie woedt die moeilijk nog in te tomen zal zijn.
Maar daarover hoort u later mijn voorstellen.

Hoe kwam ik de O.K.Z. op het spoor?
Ik moet jammer genoeg toegeven dat ik zelf reeds was besmet , toen een vriendin van mij de symptomen om zich heen zag of liever hoorde. Ik was mij destijds nog nergens van bewust ..
‘Iedereen antwoordt bij alles tegenwoordig ‘oké ’ riep ze een keer in alle onschuld uit toen we samen theedronken. En ze gaf meteen voorbeelden die mij plots de ogen openden.
Wat je ook vraagt tegenwoordig:
Zullen we iets afspreken? Oké! Vind jij dat nou ook? Oké! Wil je me ophalen? Oké!
Oh, dus jij bent in therapie? Oké!

Ik dacht even na en schrok, bij mij was het nog erger……
Laatst vertelde iemand mij iets ernstigs en ik antwoordde zacht meelevend : ‘Oké’
Nou, Ik wist ik meteen wat er aan de hand was: Dit is een nieuwe ziekte en ik ben al besmet!
De afspraak met die vriendin heb ik gelijk afgebroken en mijn thee laten staan ( Ze moet me verwonderd hebben nagestaard ) om me naar de EHBO-afdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis te spoeden. Daar begrepen ze niks van mijn overspannen relaas, al zei de dienstdoende arts na mijn paniekverhaal: ‘Oké, mevrouw, gaat u maar even naar uw huisarts’. Hij had het dus ook al.

Ik belde op toen ik thuis was : U wilt morgen komen? vroeg de doktersassistente vriendelijk, Oké, mevrouw, om acht uur, schikt u dat?
Ik antwoordde : O… juist!

Ik heb grondig onderzoek gedaan. Maar om niet langdradig te worden ( hoewel gebruikelijk bij oraties ) en geen kostbare tijd te verspillen besluit ik nu met een voorstel.
Laten we het woord ’Oké’ volledig verwijderen uit onze taal!
We kunnen mensen verplicht vaccineren met een vloeistof samengesteld uit een cocktail van verzwakte okeetjes samen met de alternatieven: in orde, best, goed hoor, afgesproken. Wellicht is een ramp dan nog te voorkomen.
Bij de uitgang van de zaal ontvangt u gratis een injectie in plaats van de gebruikelijke borrel.
Ik dank u wel,
U kunt nu vragen stellen,

O. Kédan

Categorieën: Gein & Ongein

pally

Genieten van leven en mensen en natuur om mij heen. Schrijven als belangrijke drijfveer om te ordenen, te relativeren en te communiceren.

13 reacties

Prlwytskovsky · 29 november 2006 op 20:16

[quote]Laten we het woord ’Oké’ volledig verwijderen uit onze taal[/quote]
Oké Pally: Precies!!! 😉

Anne · 29 november 2006 op 20:28

O keeeevertjes! Wat een vermakelijk stukje! Klopt helemaal trouwens, vooral dat “Oke dan!”
Nou ja, taal leeft, zonder zich van jouw muizenissen ook maar iets aan te trekken. Misschien is dit een soort van overgangsfase, van oke naar…eh…okidoki of zo. Oh nee dat hebben wel al gehad. Het eindpunt dus. Oke dan. 🙂

pepe · 29 november 2006 op 21:13

Hmhm… erg gelachen tijdens het lezen van jouw schrijfsel. 😛

arta · 29 november 2006 op 21:47

Een compleet andere “Pally”, maar zó leuk!
Ik heb er enorm om moeten lachen!
De ondertekening maakte het áf!! (O. Kédan)
En…ik moet bekennen: Ook ik heb zo’n spuitje nodig!
🙂

Estrella · 30 november 2006 op 09:06

Lieve Pally,
ik vrees met grote vreze dat het reeds te laat is. De besmetting heeft nagenoeg onverwoestbaar om zich heen gegrepen, het is niet meer te stoppen. Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat er nog enige kans op herstel is.
Hoe vond je trouwens mijn mooie outfit? Rokje, truitje, laarzen, was wel oké toch?

Catladylia · 30 november 2006 op 09:52

helemaal waar en leuk die anagram 😀
groet,
Lia

SIMBA · 30 november 2006 op 11:11

Ik ben bang dat de ziekte bij mij al in een zeer vergevorderd stadium is, ik kort namelijk al af.
“Kee” zeg ik vaak.
Ik ga vlug in de rij staan voor die injectie, oké?

Hahhahahaha, wat een leuke column, ik heb hem verslonden.

Bitchy · 30 november 2006 op 14:38

Jaren geleden hadden we *okidoki*… sommige patienten reageerden niet goed op de vaccinatie hier tegen en zijn nog steeds besmet met dit virus.
Okivirus is duidelijk een verbastering van dit Okévirus 😉
Ik hoop met jou, dat dit virus beter te bestrijden is. 😉

Dees · 30 november 2006 op 19:50

Mijn ontsnappingsmechanisme aan het virus is het woord: akkoord. Maar ik begin me ook al aan mezelf te ergeren als ik dat te vaak zeg. Leuk de vorm waar je het in gegoten hebt en leuk dat je verschijnselen oppikt en zo verwoordt. Originaliteit troef!

Li · 30 november 2006 op 22:36

😳 Inderdaad, ik hoor het mezelf veel te vaak zeggen. Ben dus ook al besmet! :dunno:

Li

KawaSutra · 2 december 2006 op 02:11

[quote]Er zijn geregeld medici die een nieuwe ziekte ontdekken en benoemen. [/quote]
Goed nieuws. Je kunt er aan geopereerd worden. Maar je zult je wel moeten vervoegen in de OK. 😀

pally · 2 december 2006 op 10:54

Bedankt allemaal voor de leuke reacties.
Het was lekker effe muiten, zal ik maar zeggen.
En dat is ook weleens o …eh. in orde,
groet Pally

klapdoos · 3 december 2006 op 13:50

Mooi proefshrit, daar moet en zal je op promoveren, al was het alleen maar dat er niet echt in staat of de besmetting nog overgaat ter zijner tijd, je ziet het hé, geen tzttjes meer, al die afkortingen, je krijgt er een kunstkop van, Maar oké, een lichte besmetting mijnerzijds is hopelijk nog wel te verhelpen, maar dat vermeld je toch wel in je eindscripie voor je preaeus oke??
Groetjes van leny 😀 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder