Ik ga al een jaar of 15 niet meer naar de kapper. Misschien nog wel langer. Logisch dat mijn haar tot op mijn reet hangt. Maar los van mijn eigen beweegredenen om nooit meer naar zo’n knipnicht te gaan, je moet toch wel echt een vrouw of zo’n Jolinge pisnicht zijn om daar je zuurverdiende geld te spenderen. ‘Ja maar, jullie willen toch dat we er goed uitzien!?!’ Ja, ’tuurlijk willen we dat maar niet ten koste van een maandsalaris en bovendien, twee dagen nadat jullie naar de kapper zijn geweest en de haren thuis weer eens ouderwets gewassen worden, hangt het hele spul, ondanks de veel te duur aangeschafte smeerseltjes, een multifunctionele föhn ter waarde van een week-vakantiehuisje-met-zwembad, er weer als een weerbarstige weerborstel of houtjes-touwtjesvliegengordijn bij en schiet muts gedurende minstens een week in de niet-te-genieten-fase, ondanks (of juist door) de toch echt wel héél eerlijke spiegel en nadat ze manlief heeft gevraag of hij haar nog net zo mooi vindt als 10 jaar geleden. Zijn antwoord laat zich raden.

Ach, en dat je dat nu eens één keer overkomt. Ik heb in een grijs verleden, op aanraden van zo’n langharige hardrock-poser, die het wel heel goed deed bij de lekkere wijven, eens de stap in zo’n verkapte gaybar gemaakt. Ik werd door Phillipe hoogst persoonlijk onder handen genomen. Jezus, wat werd ik dáár nerveus van. Het begint al wanneer zo’n holtor zich voorstelt. Al eens een nicht de naam ‘Phillipe’ horen uitspreken? Hij friemelt dan zo’n slap handje in je hand en zijn naam walmt uit zijn pruilmondje alsof er een dildo met de omvang van een GFT-bak in zijn hol wordt geschoven. Daarna wordt je in zo’n designerstoeltje gemanoeuvreerd en begint de pret. Je moet er niet aan denken dat je plots overvallen wordt door een zonsverduistering of wanneer het al avond is, de stoppen het begeven.

Na al dat fijns wordt er afgerekend en mag je van geluk spreken dat je bij het horen van het bedrag niet in ademnood geraakt. De gedachte aan een kont op mond beademing ontneemt mij het laatste restje zelfvertrouwen en dan moet het ergste van deze uren durende martelgang nog komen…

Ik moet ook nog naar huis. En dat kan alleen door me op straat te vertonen. Ik moet dus door deze deur weer naar buiten. Iedereen ziet me dan uit deze endeldarmtoeristentent komen met een coupe die ook nog eens doet vermoeden dat je je daar helemaal in je element voelt. Moederrrrrr! Ik voel me kuhhuuuuuut! Waarom heb ik nu geen regenjas met capuchon bij me? Of een grote grijze vuilniszak? Een kamerscherm met afleidende motiefjes? En waarom schijnt de zon? Waarom is het uitgerekend nu zo druk op straat? Lieve heer, laat de aarde openscheuren en mij verzwelgen.

Maar aan al het goede komt een eind en dus ook aan al het minder goede. Uiteindelijk red ik het tot thuis zonder verder uit- of nagefloten, bepoteld of anderszins ongewenst gejegend te worden. Het gespendeerde geld kom ik later wel overheen. Eerst de hoogst noodzakelijke maatregelen treffen om weer in mijn normale doen te komen.

Haren wassen en de schaar erin…

Categorieën: Gein & Ongein

12 reacties

pepe · 5 juli 2004 op 07:34

Ik zal heggeschaar klaar leggen voor zaterdag, bloempot heeft Godspeed vast ook wel. ‘Harry Potterkapsel’ zal jou vast heel leuk staan 😉

Godspeed · 5 juli 2004 op 12:05

Ik heb nog een leuke video opname uit 1984 van Viking, toen nog in Adam Curry look.;-)

Ik zal eens kijken of ik de Video200 incl. band kan vinden.:-D

R@@F · 5 juli 2004 op 14:21

[url=http://www.examedia.nl/columnx/zoek.html?nummer=432]Leuk weer!! Ik heb zelf ook helemaal niets met kappers, en weet ook mijn geld wel beter te besteden[/url]

R@@F

Martijn · 5 juli 2004 op 17:00

[quote] heb in een grijs verleden, op aanraden van zo’n langharige hardrock-poser, die het wel heel goed deed bij de lekkere wijven, eens de stap in zo’n verkapte gaybar gemaakt[/quote]

Kijk en [b]dat[/b] wist ik dus niet!
Ik dacht toch heus dat Eugéne altijd het woord ‘hoofdhuidmassage’ in de mond nam. Het was dan klaarblijkelijk toch iets anders wat overdrachtelijk over zijn tong rolde….:-P

Groet Martijn:-D

sally · 5 juli 2004 op 20:42

Heerrlijke column viking 😛
Deze moet ik absoluut aan m`n partner laten lezen.
Die wil namelijk voor geen goud door een `nicht`aangeraakt worden(bij de kapper). Hij krijgt de rillingen alleen al bij het idee.
Ik heb echt even in m`n eentje zitten lachen.
groetjes Sally

Mosje · 5 juli 2004 op 20:53

Ik was eigenlijk voornemens om voor a.s. zaterdag naar de kapper te gaan, maar nu……
😛

Louise · 5 juli 2004 op 21:34

Jezus Viking, wat kun jij ongeloofijk leuk over nichten schrijven! ééénig! 😀

Heb nog nooit zoveel synoniemen in één stukje gelezen, daar gingen vast wéken voorbereiding aan vooraf 😉

(PS even voor de goeie orde, ik heb helemaal niets tegen nichten en ik ken dan ook alleen hele leuke 🙂 )

Ma3anne · 5 juli 2004 op 21:40

Een Adam Currykapsel werd het? Die video wil ik wel zien op de meeting! 😀

Een paar van mijn beste vrienden zijn homo. Niks mis met die jongens. Ik blijf het pijnlijk vinden dat er op deze manier over ze gepraat en geschreven wordt…

Shitonya · 6 juli 2004 op 01:57

ach, die kappers zijn zo slecht nog niet, eens per jaar overleef ik het nog net ^_^
Geinige column 🙂

viking · 6 juli 2004 op 08:11

[quote]Ik blijf het pijnlijk vinden dat er op deze manier over ze gepraat en geschreven wordt…[/quote]
Ik schrijf niet over homo’s maar over kappers. Deze is toevallig homo maar ik ken ook hetero kappers, dat zijn net zulke aanstellers…

ignatius · 6 juli 2004 op 16:41

Ben het volledig met je eens Viking. Ben ervan overtuigd dat jij als bekend libertijn homosexualiteit als een volwaardige vorm van sexualiteit ziet, maar daarom hoeven we die [b](EDIT)***** *****[/b] nog niet direct over de vloer te hebben.

viking · 6 juli 2004 op 18:21

[quote]maar daarom hoeven we die ***** ***** nog niet direct over de vloer te hebben.[/quote]
Dat zijn jouw woorden, zeker niet de mijne. En nogmaals, het gaat over kappers…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder