Waar zijn de leuke mannen? En daarmee bedoel ik niet de Romeo’s en Valentino’s. Ik bedoel de mannen die je laten lachen, een held zijn tussen de lakens, je graag verwennen en die vooral weten wanneer ze weer weg moeten wezen. Ze bellen je de volgende dag om te zeggen dat het leuk was en ze hebben een eigen leven. Ze zitten niet te wachten op een vrouw en een Volvo. Ze willen gewoon fun. Je zou toch zeggen dat alle mannen zo zijn? Maar hoe verklaar je dan dat ik eigenlijk alleen maar mannen tegenkom die op een eerste (en enige) date voor de zekerheid een verlovingsring in hun zak bewaren?
En het ergste is nog dat ze er gewoon uitzien als doodnormale kerels. Nee, absoluut niet van de leuke man te onderscheiden. Het begint pas de volgende ochtend…

Zal ik een ontbijtje halen?
Hallo, wat doe jij hier nog??

Of de telefoon gaat:

Ehm… je was zo snel weg vannacht… ben je boos?
Neehoor. Hoezo bel je?
Nou, ik mis je…
AAAAAAAHHHH!!!!

Ok, misschien een pietsje overdreven, maar ik denk dat ik mijn portie wel gehad heb. Per ongeluk bijna getrouwd, twee kids en een ex die kliert. Ja ik ben wel volwassen geloof ik. En ik ben pas 23!
Tegen de tijd dat ik me wil settelen zijn ze bezet, I know… maar kan ik niet zeg maar een diepvriesversie bewaren? Net als met sperzieboontjes, die dan wel vers smaken als je ze ontdooit?

Eigenlijk zouden ze een relatie met een pauzeknop uit moeten vinden. Dat als het even te snel gaat, ik even de knop in kan drukken en weer op play druk als ik geacclimatiseerd ben.

Weet je…ik ben absoluut geen mannenhater, dat zullen sommige van mijn vriendinnen zeker beamen. Ik vind alleen dat de houdbaarheidsdatum van een man na een orgasme verloopt. Mijn orgasme wel te verstaan… Hoe komt het dat ze na de sex op de een of andere bizarre manier muteren in aanhankelijke, trouwlustige en vooral heel erg vervelende wezens?
Kunnen ze niet gewoon leuk blijven?
Is dat soms een geintje van moeder Natuur? Zo van, haha daar heb ik je weer? Dacht je dat je een leuke man te pakken had? Hahahaha, mooi niet!
Ach weet je… het is ook nooit goed. Want op de een of andere manier trappen we er allemaal keer op keer weer in! Willen we dat soms zo? Eerst zeiken over alles dat er mogelijk mis zou kunnen wezen, en dan bitchen dat er geen leuke kerels zijn…
Begrijp me niet verkeerd, dit is natuurlijk de eeuwenoude discussie over mannen en vrouwen, Mars en Venus. Maar ik hou van mannen, het liefst lang sexy en romantisch. Ik vind alleen dat ze niet te lang moeten blijven plakken…


20 reacties

KawaSutra · 2 oktober 2006 op 17:23

Dus als ik je goed begrijp bestaan er mannen die na jouw orgasme of zelfs de volgende ochtend nog niet opgehoepeld zijn. Ik kan me voorstellen dat je daar pisnijdig om bent. Wie denken ze wel dat ze zijn! 😀

KingArthur · 2 oktober 2006 op 17:40

De oorzaak van je turbulentie lijkt mij in een keer een stuk duidelijker te worden:-). Ik vind deze tekst toch minder dan het voorgaande dat ik van je gelezen heb. Maar misschien begrijp ik het wel niet helemaal omdat ik een man ben.

arta · 2 oktober 2006 op 18:59

Uhm…is dit het vervolg van *de grijns van kim*?
Als ik heel eerlijk ben, heb ik een beetje medelijden met die mannen, hahaha!!
Wel met plezier gelezen, overigens…

Dees · 2 oktober 2006 op 20:47

Tsja, als jij er zo tegenover staat trek je natuurlijk mannen aan die het tegenovergestelde willen. Dat is allemaal onderdeel van een mysterieus, universeel evenwicht dat ten koste van alles (ja zelfs jouw zorgeloos willen nagenieten van het orgasme) bewaard moet blijven. Het enige dat erop zit als je echt wil dat ze ophoepelen is ontzettend graag willen dat ze blijven, dan gaan ze er vast vandoor.

Maar ja, ik denk dat je er dan nog stukken bekaaider vanaf gaat komen dan nu het geval is. Ofwel, je hebt misschien nu eigenlijk gewoon een luxeprobleem 😉

Lekker gelezen, dat dan weer wel.

pally · 2 oktober 2006 op 22:38

Je wilt ze romantisch, maar het moet heel snel over zijn. Weet je , het is niet leuk om te zeggen , maar het klinkt(tenminste als je het allemaal meent) mij wel erg arrogant en onlogisch in de oren.
Ik ben blij dat ik geen man ben die op je valt, sorry!

DriekOplopers · 3 oktober 2006 op 01:36

Waarom, Kim, ben je zo onaardig tegen mannen die wellicht het beste met je voorhebben? Zo enorm respectloos? Waar hebben ze dat aan verdiend? Wat hebben ze je misdaan?

Iedere man met wie je (samen) een orgasme hebt beleefd, en die daardoor in zijn hart geraakt is, wordt genadeloos door je aan de dijk gezet. Door wie word je liever geneukt: door een aardige vent of door een of andere klootzak???

Meen je dit allemaal nou echt, of is het pure bluf?

Driek

Ma3anne · 3 oktober 2006 op 09:14

Tussen de regels door vol tegenstrijdigheden, dit verhaal. Wat wil je nou precies? 😀

Shitonya · 3 oktober 2006 op 11:52

Wat een afschuwelijke column..en niet alleen door het woord “bitchen”, maar alles erom heen. “aaaahhhh” bijvoorbeeld of “i know” of “hahaha”. En dan het hele standpunt dat je hebt. Je lijkt wel een femme fatale, maar dan nog 100 keer erger als dit verhaal waar is. Je hebt liever playerende klootzakken die je één keer neuken zonder verplichtingen dan een trouwe, eerlijke man die het beste met je voor hebt?

En als het je enkel om de seks is te doen, kun je gerust je ex gebruiken. En dan heb je wel 2 kinderen op die leeftijd..mens, je moet eerst zelf eens volwassen worden.

Mijn excuses als dit verhaal fictief is, maar ik heb zo’n vermoeden dat je dit alles meent. En ik zou zeker wat doen aan m’n schrijfcircus als ik jou was.

BrokenHalo · 3 oktober 2006 op 13:01

@shitonya
Waarom zou een keer sex met iemand, betekenen dat het gelijk een playerende klootzak is? En wat die trouwe eerlijke man betreft? Waarom is het gelijk raar als je dat als meisje niet wilt? Als je als meisje zijnde niet de verplichtingen van een relatie wilt?
Dit is inderdaad niet het vervolg van de grijns van kim, maar een stukje dat ik ruim een jaar geleden geschreven heb. En toen was ik niet klaar voor een relatie. Maar ik vind niet dat dat mij dan maar onvolwassen maakt.

[quote]En als het je enkel om de seks is te doen, kun je gerust je ex gebruiken. En dan heb je wel 2 kinderen op die leeftijd..mens, je moet eerst zelf eens volwassen worden…[quote]

En wat mijn dochters betreft, ik vind dat je nogal bot uit de hoek komt daar zonder dat je mijn situatie kent. Ja, ik heb jong kinderen gekregen, maar dat maakt mij niet een minder capabele of onvolwassen moeder.
En ik moet ook zeggen dat ik me er niet prettig bij voel dat je me op zo een persoonlijke manier aanvalt. Heb het gevoel dat je me veroordeelt op een column die ik een jaar geleden geschreven heb, en dat is niet terecht.

KingArthur · 3 oktober 2006 op 13:28

Volwassenheid heeft niets met het hebben van kinderen te maken maar hoe je in het leven staat. Je heb misschien wat meegemaakt maar na het lezen van deze tekst zet ik mijn vraagtekens bij die volwasssenheid (wat heb je er werkelijk van geleerd?).

Ik sluit mij in deze graag aan bij Shit. Misschien wat bot geformuleerd, maar ach je kan aan Shit wennen. Het is zelfs mij gelukt.

Dees · 3 oktober 2006 op 15:15

BrokenHalo, trek je in vredesnaam niets aan van mensen die menen een persoonlijk oordeel te moeten vellen op basis van een stukje dat je hebt geschreven. En ga je al helemaal niet verdedigen, dat is niet nodig.

Shitonya · 3 oktober 2006 op 16:31

Ik mag je dan misschien persoonlijk aanvallen, maar val jij in deze column niet alle normale mannen aan die je gewoon het beste van de wereld gunnen door open te staan voor een relatie? Na een ex die je met 2 kinderen achterlaat, zou ik juist denken dat je eerder een geschikte vaderfiguur zou zoeken voor je kinderen in plaats van dat je met de ene vreemde na de ander het bed induikt. Als beide personen erin stemmen om slechts seks te hebben zonder een relatie ten gevolge dan heb ik er geen problemen mee. Maar zoals je in deze column overkomt, lijkt het alsof je mannen in de val lokt en daarna weer genadeloos de deur uittrapt.

En dat je deze column een jaar geleden of wat hebt geschreven lijkt me geen goed excuus…als ik aan volwassenheid denk, denk ik ook aan relaties en niet aan wat rondneuken. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Shitonya · 3 oktober 2006 op 16:35

[quote]Waarom, Kim, ben je zo onaardig tegen mannen die wellicht het beste met je voorhebben? Zo enorm respectloos? Waar hebben ze dat aan verdiend? Wat hebben ze je misdaan?[/quote]

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat dat met haar ex te maken heeft. De angst om weer verlaten te worden waardoor ze nu geen vastigheid wilt of simpelweg gewoon nog wil rondneuken, wat ook geen enkel probleem is. Maar ik denk dat rondneukende mannen haar sneller pijn zullen doen dan een trouwe vriend..

BrokenHalo · 3 oktober 2006 op 19:44

@shitonya
Op deze manier word het een persoonlijke kwestie en dat kan niet de bedoeling zijn. Als je iets dwars zit zal ik daar graag op reageren in een mailtje of per pb. Dan kunnen we hier wat ruimte laten voor echte reacties op de column in plaats van meningen over mijn al dan niet losbandige levensstijl. 🙂

Chantal · 3 oktober 2006 op 20:16

Jemig wat een reacties weer.. over volwassenheid gesproken.. Over je column dan: ik vind hem echt geweldig. Fictie/Non-fictie.. lekker boeiend. Trap ze lekker de deur uit als je dat wil en schrijf er vooral lekker een column over 🙂
Kijk wel uit dat als je de ware tegenkomt je die niet ook een schop na geeft 😉

BrokenHalo · 3 oktober 2006 op 20:25

@chantal
Komt dik in orde, volgens mij ben ik al een hele “leuke Man” tegen gekomen, zie ” De Grijns Van Kim..” en die mag nog wel even blijven plakken. 😉
Mocht hij het nou niet zijn dan is dat ook einde oefening en hebben we in ieder geval weer columnmateriaal! 😀

Li · 3 oktober 2006 op 21:05

[quote]BrokenHalo, trek je in vredesnaam niets aan van mensen die menen een persoonlijk oordeel te moeten vellen op basis van een stukje dat je hebt geschreven. En ga je al helemaal niet verdedigen, dat is niet nodig.[/quote]

Zo is het maar net. Al doe je het met twee kerels en drie vrouwen tegelijk. In gedachten, in je fantasie of in het echt, dat maakt niet uit. Jij bent jij en je schrijft wat je wilt. Ik vind het weer lekker vlot en origineel geschreven.

Li

WritersBlocq · 3 oktober 2006 op 23:53

Ik zie net dat Li in veel nettere woorden heeft geschreven wat ik kwijt wilde. Dank Li, en chapeau meis 🙂

smartie88 · 4 oktober 2006 op 13:11

haha ik vind het een geweldige column;)(Y)
Heel herkenbaar…
Het gaat hier ook weer om een tweestrijd: enerszijds zijn mannen vaak niet leuk/enthousiast/attent/vaardig(;))genoeg en anderszijds heb je toch wel iets van man nodig maar ook weer niet voor al te lang….
Misschien moeten we een bepaald soort gaan klonen ofzo, genetische manipulatie^o)
Ik vind je stukje trouwens niet arrogant geschreven or whatever, het is gwoon bloedeerlijk 😮
daar houd ik van;)
(Y) En sterkte ermee!
(K)

Nana · 5 oktober 2006 op 09:35

Je column is goed geschreven. En zoals al gezegd: het is van jou. Shit is een beetje negatief, toch heeft ze soms gelijk. Leer van wat ze zegt en gooi weg van wat onnodig is! 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder