Een metroman is een man die hetero is maar met vrouwelijke kanten. En ik ben er een. Ze heben er onlangs pas een woord voor uitgevonden en ik ben het al jaren. Mischien zelfs al mijn hele leven!

Ze zijn ook zeer zeldzaam, metromannen. Of je bent een hetero vent, die na zijn werk op zijn bankstel ploft, zijn vrouw de boodschappen laat doen, het huishouden, zijn eten laat koken en brengen en hun kinderen opvoed. En zelf alleen maar in zijn kruis krabt, boeren laat, blote wijven kijkt, vreemdgaat,eventjes de verplichte wip bij zijn echtgenote maakt [Met de nadruk op eventjes!] en voetbal kijkt. Nou, niet alleen voetbal. eigenlijk alles wat er op de televisie te zien is kijkt een “gewone” hetero vent. Ook wel boerelul genoemd.[Is het nu boerelul of boerenlul?, je weet het tegenwoordig niet meer met die nieuwe spelling. 1 boer heeft maar 1 lul dus is het boerelul. Tenzij die boer gecastreerd is. Maar meerdere boeren hebben met elkaar meerdere lullen, dus is het boerenlul] Maar goed ,waar was ik. Het kan ook zijn dat je te ver doorgeschoten bent naar de andere kant. Dan ben je dus homo. Homo’s zijn altijd lief [ vooral voor hun moeder] Heel erg netjes, koken graag zelf, dragen make-up en houden van dingen zoals: zingen, dansen, glitterfeesten, musicals, darkrooms, rondvaarten in Augustus in Amsterdam en overdresde kleding. Totaal verschillend dus met de kerel die zich “gewone vent” noemt. Er is maar een overeenkomst tussen deze twee groepen en dat is dat ze het beiden graag ” op zijn hondjes doen” Wat ik van hetero kerels echt walgelijk vind. Wordt dan homo als je dat zo graag doet. Ik ben gelukkig een metroman. En de metroman is sexloos. Maar volgens mij wel ideaal voor een vrouw. Een vrouw hoeft vaak niet klaar te liggen voor als ze geen zin heeft, want een metroman heeft vaak ook geen zin. Verder kookt deze man ook graag zelf [En dan bedoel ik niet een magnetronmaaltijdje maar een heuse kookdemonstratie!] is schoon, mooi en leuk gekleed, heeft ook verstand van vrouwelijke mode. Zo ben ik laatst achtergekomen toen een medeactrice van mijn nieuwste toneelstuk in een prachtige paarse linnenbroek kwam opdagen, met bijpassende halfpaars bewerkte trui van het Margriet/Libelle motiefjes seizoen 1976. En zoals jullie weten zijn de jaren zeventig erg in anno 2004! En daaronder droeg ze nog prachtige half hoge slangenleren laarsjes. prachtig gewoon! En omdat ik dat meisje ook nog eens aantrekkelijk vind, ben ik dus geen homo. Maar omdat ik verstand van kleding heb en in een cultureel toneel, zang en dans vak zit, ben ik ook geen stoere vent. Ik zit er dus tusenin. En voor alle jongens en mannen die net zo zijn als ik, heeft het beestje eindelijk een naam gekregen. Wij zijn echte metromannen! En metromannen zijn in en helemaal hot bij de vrouwen (alleen denken ze nog vaak dat we homo zijn!)


12 reacties

archangel · 1 april 2004 op 12:35

Misschien zinvol om eens met Maurits in discussie te gaan? Hij heeft ook zo zijn gedachten over [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=763]metroseksualiteit[/url]…

Jeroen · 1 april 2004 op 16:19

Leuk geschreven stuk. Alleen wat meer alinea-vorming zou de leesbaarheid wel bevorderen. 😉

Bakema_NL · 1 april 2004 op 19:50

Gezien het extreem hoge gehalte van homofielen op de vaderlandse televisie, toneel en aanverwante bezigheden, die ik bij voorkeur zo weinig mogelijk bezichtig…………verdomd, ben ik nu ook een metroman vraag ik me af………………vraag ik me ook af of je niet gewoon homo bent, maar er nog niet aan toe om het ook buiten de kast te laten zien zeg maar.
Niw, wie ben ik om me daarin te mengen, ik heb verder niks tegen homofielen, zolang ze maar begrijpen dat dat benauwde gaatje toch echt alleen als uitgang dient, zonder dat dat meteen met een groenverlicht bordje aangeduid word.
😛

verder, een leuk stukje hoor, er zit wat in.
Tip….verwek een kind ergens, neem het mee op de arm, in draagzak of wat dan ook……….geheid dat je scoort bij de vrouwen, ook dat werkt. 😀

vanlidt · 1 april 2004 op 20:12

Lees Ulysses en maak kennis met een metroman avant la lettre: Bloom. Er is niets nieuws onder de zon
😉

Mosje · 1 april 2004 op 20:31

Wat sommige dingen betreft kan ik behoorlijk naief zijn. Metrosexualiteit. Laat ik nou denken dat dat mensen zijn die bij voorkeur aan hun gerief komen in de metro. (Heeft het ook niet iets erotisch? Het ritmische gebonk van de rails onder de wielen?)

Eftee · 1 april 2004 op 21:02

Als ik het dus goed heb begrepen, is een metroman een man met het denkvermogen van een vrouw? 😉

Ma3anne · 1 april 2004 op 23:19

‘Metroman’ vind ik een lelijk woord.
Waar komt dat woord vandaan? Als het afgeleid is van ‘hetero man’, zou je ‘metero man’ verwachten. Toch?

Hoe heet een vrouw die de zogenoemde mannelijke en vrouwelijke eigenschappen beide heeft ontwikkeld, niet lesbisch is en geen manwijf? Is daar ook al een woord voor?

Mosje · 2 april 2004 op 10:08

[quote]Hoe heet een vrouw die de zogenoemde mannelijke en vrouwelijke eigenschappen beide heeft ontwikkeld, niet lesbisch is en geen manwijf? Is daar ook al een woord voor?[/quote]Zo iemand zou ik een heks noemen.
:laugh:

tommy · 2 april 2004 op 11:27

[quote]Homo’s zijn altijd lief [ vooral voor hun moeder] Heel erg netjes, koken graag zelf, dragen make-up en houden van dingen zoals: zingen, dansen, glitterfeesten, musicals, darkrooms, rondvaarten in Augustus in Amsterdam en overdresde kleding. Totaal verschillend dus met de kerel die zich “gewone vent” noemt. [/quote]
🙂

Hahahahahahahahaha.

Het is nog waar ook!

Maar welke moderne man van onder de veertig is tegenwoordig niet metrosexueel?

ti: een stoere homo met zware stem, haar op z’n armen en Lonsdale-kleding aan is een ‘hotero’. Zo blijf je varieren 🙂

Ma3anne · 2 april 2004 op 17:58

Je kon wel eens gelijk hebben, Mosje… 😉

kareltje · 3 april 2004 op 12:15

ben blij dat er eindelijk een benaming is, heb regelmatig vrienden waar iedereen van overtuigt is dat ie homo is! Ik weet inmiddels beter dat zijn ze 9 v/d 10 keer niet!:warn:

xxx kareltje

Mosje · 3 april 2004 op 22:14

Zeg Kareltje, hoe zou je een vrouw noemen met een mannennaam? 🙂

Enne. Ik ben toch echt een echte man hoor. Maar met enige regelmaat komt mij ten ore dat lezers hier denken dat ik een vrouw ben.
Hoe noem je dat dan weer????

Geef een reactie

Avatar plaatshouder