Mysterieuze mannen. Niets ter wereld heeft een grotere aantrekkingskracht op mij, dan mannen die een zweem van mysterie om zich heen hebben hangen. Dan wil ik niet liever dan stukje bij beetje het mysterie ontrafelen, in de wetenschap dat ik nooit álles te weten zal komen. Zo´n man blijft ook telkens weer verrassen… wat wens ik me nog meer? Sam is zo´n man. Of meer een jongen, want hij lijkt me nog vrij jong, begin 20. Die jongen heeft niet een zweempje mysterie om zich heen hangen, maar hij heeft zich erin gewenteld, en is ervan doordrongen. Al een paar jaar lang zie ik hem iedere week in de sportkantine waar ik werk. Na t sporten eet ie iets, drinkt ie wat (maar nooit een biertje ofzo), blijft eventjes kletsen en gaat op tijd naar huis. De andere jongens lijken hem allemaal te mogen, maar hij heeft geen vriendschappen gesloten met een van hen, hij maakt met iedereen wel een praatje, maar houdt zich op de achtergrond. Hij kleedt zich nonchalant, maar wel trendy, en hij heeft de meest ongelooflijke sexy glimlach die ik ooit heb gezien. En dat is zo ongeveer alles wat ik van hem weet.
Twee weken geleden glimlachte hij zo lief en sexy naar me, en sindsdien ben ik compleet wég van hem… Ik kan niet wachten tot de week voorbij is, en ik hem weer zie!
Nu ben ik gewend dat als ik iets wil, dat ik het dan ook meteen krijg, en ik heb nooit iets liever willen hebben, dan hem op dit moment. Maar er zit niet echt heel erg veel schot in de zaak. Afgelopen week zocht ie wel duidelijk oogcontact, en dat lachje deed mn knieeen knikken, maar ik wenste vurig dat ie om m´n telefoonnummer zou vragen, en dat deed ie niet!
En dus heb ik hem ´gegoogled´. Ik heb zn volledige naam ingevuld op google, en ik kreeg een hele hoop websites waar zijn naam op stond… het enige wat ik daar mee opgeschoten ben is dat ik nu weet dat ie goed kan voetballen….
Dus heb ik mn beste vriend (voetbalt bij dezelfde vereniging, en weet meestal wel van alles over iedereen) gebeld met de vraag wat hij van hem wist.
Het antwoord was duidelijk, maar frustrerend: niks. Maar niemand niet.
Dus hij is een waar mysterie… en nu wil ik hem alleen maar nog meer.
Mijn relaties zijn het beste te omschrijven als gigantische mislukkingen. Meestal ben ik na een paar weken mijn nieuwe liefde al weer beu. Maar iemand die zo mysterieus is verveelt natuurlijk nooit…
En dus begin ik, heel dwaas, alweer te hopen dat het deze keer anders is… Ik ben benieuwd… Wordt zeker vervolgd!


12 reacties

Raindog · 22 oktober 2004 op 12:07

Ik heb net met grote instemming, ongemerkt knikkend, de reacties onder Sally haar jongste column gelezen.

Laat mijn oog nu toevallig op deze colum vallen en ik vind het werkelijk een eer om hier hopelijk ‘een trend’ te mogen zetten:

Prachtige column Sil.

Je slotwoorden,
[quote] Ik ben benieuwd… Wordt zeker vervolgd![/quote]
had je wat mij betreft weg mogen laten. Het is genoeg zoals je het beschreven hebt. In een wereld waarin je pretendeert amper meer verrast te kunnen worden, waarin de googles hun dubieuze bijdrage hebben in dat waanidee, daar heimelijk toch op hopend. Don’t we all…

Schitterend debuut.

Raindog

Mup · 22 oktober 2004 op 12:37

Er is een gezegde, maar ik kom er niet op, grrr, het komt er op neer dat naar iets verlangen altijd meer plezier geeft dan het hebben.
Krom beschreven van me. Je column is duidelijker!

Groet Mup.

WritersBlocq · 22 oktober 2004 op 12:55

hoi Mup, bedoel je “het gras aan de andere kant van het hek is altijd groener”?
Sil, iets najagen is een kunst, iets houden een nog grotere, leuk geschreven en wie nog nooit gegoogled heeft naar een interessante kandidaat, die liegt hahaha.
Groetjes, Pauline.

Mar · 22 oktober 2004 op 13:28

hmmm, en zodra je hem ‘hebt’ vindt je er niets meer aan. Zo gaat dat bij mij tenminste. Spanning opzoeken en dan…poef…klaar ermee!

Leuk geschreven.

groetjes Mar

archangel · 22 oktober 2004 op 13:36

@ Mar: … en daarom kun je maar beter gewoon gaan voor iemand die zijn aantrekkingskracht niet ontleent aan zijn o zo mysterieuze glimlach (die bij nader inzien maar al te vaak een licht verdwaasde uiting van premature seniliteit blijkt te zijn), maar voor iemand waar je het gewoon fijn mee hebt! En daar kom je pas achter als je iemand beter leert kennen, en ervaart hoe hij/zij IS, als persoon.

Mup · 22 oktober 2004 op 15:09

Dank je Paulien, die kwam in de richting. Ik ben er zwaar aan gaan tillen, wilde het eerst op iets anders gooien. Dus ben ik op zoek gegaan.
Bezit is het einde van het genot komt nog het dichtste bij. (dank je pepe)
En: je kunt alles missen zolang je het maar bezit.
Nooit een boek beoordelen op zijn cover, bedenk ik me nu.

Maar het gaat om de column van Sil, en die was zeker de moeite waard,

Groet Mup.

WritersBlocq · 22 oktober 2004 op 15:55

Mup, ik krijg van jou voor dit weekend een mooi weiland vol met ware koeien! Bedankt! Zeker die ene over de leuke en ware column, maar ook die van “je kan alles missen…”, hou ik er in. Toei! Pauline.

Bakema_NL · 22 oktober 2004 op 20:26

Niks mysterieus aan, hij is gewoon homofiel waarschijnlijk……..trendy kleding, allerliefste glimlach, type waar de vrouwen mee willen knuffelen…..hij voldoet aan het beeld hoor. 😛
Ze zijn op dit moment zelfs bezig om in kaart te brengen welke voetballers nou eigenlijk homofiel zijn, dus dat hij voetbalt zegt verder ook niks.

Maar wie weet, misschien is hij wel hetero, niet geprobeerd is altijd mis….succes er mee.

pepe · 22 oktober 2004 op 21:30

Misschien bedoelt Mup:
’t is beter iets moois te verliezen, dan dat je ’t nooit hebt gehad!

Is uit de tekst van een liedje van Rowwen Heze

Zelf vind ik dat elk mens vol verrassingen zit, als je ze maar wil vinden.

Li · 22 oktober 2004 op 22:13

Wat heb ik heerlijk gezwijmeld bij jouw column Sil. Ik kreeg bijna vlinders in mijn buik en zag HEM helemaal voor me. Droom maar lekker verder 😉

En ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.

Zwijmelende groeten van Li

Ma3anne · 22 oktober 2004 op 22:28

Mijn scherm is helemaal gesmolten van deze verzengende verliefdheid.

O wee, o wee… waar moet dit henen.

Dees · 23 oktober 2004 op 00:41

Mysterieus is leuk… Lief misschien toch beter. Maar wie weet komt dat hier en daar in een combipakket. Ben ook benieuwd naar het vervolg 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder