Sinds de ontdekking van de G-spot leek het hek van de dam op spot-gebied. Spot na spot werd ontdekt, vooral bij de vrouw, en de ene spot geeft nog meer genot dan de andere. Maar waarom hoor je nooit iets over de N-spot? Hoewel het bestaan van sommige spots enigszins omstreden is omdat de gevoelssensaties die ermee zouden samenhangen moeilijk te verifiëren zijn, hoeft over het bestaan van de N-spot geen twijfel te bestaan. Die is namelijk, vandaar de N, gelegen in de neus. Waar zou een niesbui anders vandaan komen? Een flinke niesbui vindt allesbehalve in stilte plaats en niezen vertoont ook veel andere kenmerken van een heftig orgasme.

Niezen is net als andere orgastische fenomenen een topprestatie van gevoelszenuwen. Met de neus als zenuwcentrum communiceren miljarden zenuwcellen met elkaar om samen een overweldigende tsunami van gevoelssensaties teweeg te brengen. In tegenstelling tot een orgasme dat het gevolg is van prettige seks is niezen echter niet zo populair. Een niesbui doet zich in het algemeen onaangekondigd voor en komt niet altijd gelegen. Als het ze in gezelschap overkomt voelen veel mensen zich, als ze ten prooi vallen aan een onbedaarlijke niesbui, al gauw exhibitionisten. Als niezen iets met seks te maken had zou het een vorm van verkrachting zijn. Vaak doen mensen daarom hun uiterste best om het niezen te onderdrukken. Ze knijpen hun neus dicht en smoren de nies in hun handen of hun zakdoek. Echt tegenhouden van een eenmaal ingezette nies is niet mogelijk, het smoren is zelfs niet zonder gevaar. Het gevaar bestaat dat het momentum zich via een andere lichaamsopening minstens zo hinderlijk een uitweg zoekt.

Het is erg jammer dat het volle orgastisch potentieel van de N-spot zo weinig benut wordt. Terwijl een zekere gelijkenis van de neus met zowel het complete mannelijk geslachtsorgaan als, op een andere schaal, met het genotsorgaan van de vrouw, de clitoris, verwachtingen schept. En niet ten onrechte. Het moet mogelijk zijn om het niezen te trainen. Niet dat er in de Kamasutra een hoofdstuk voor ingeruimd moet worden, in de standjes kan het hem onmogelijk zitten. Het stimuleren van de N-spot met een aantal nog nader te ontwikkelen Tantra-technieken lijkt kansrijker. Het begin is simpel: Laat je gaan! Geef de nies alle ruimte! Soms dreigt een niesbui die je duidelijk voelt aankomen over te waaien. Ook dat kan met tantrische technieken voorkomen worden. Door met de ademhaling in te tunen op de haperende nies kan je hem helpen tot ontlading te komen. Uiteraard levert een vluggertje ook op N-spotgebied geen maximaal resultaat. Als de spanningsboog intact gehouden wordt zit een meervoudig orgasme er in. 5, 6 misschien wel 7 keer of vaker achter elkaar niezen hoeft geen uitzondering te zijn.

Eigenlijk is niezen een perfecte vorm van soloseks, seks voor singles zou je kunnen zeggen. Je kan het helemaal met jezelf af, je hoeft zelfs niet over een ander te fantaseren. Opwinding is al helemaal niet nodig. Je zou het aseksueel kunnen noemen of juist seks in de zuiverste vorm, het puurste orgasme. Er is een probleem: Hoe wek je het op? Kan de neus gemasturbeerd worden? Er zijn wat tips en trucs die soms werken maar het zijn paardenmiddelen. Het uittrekken van een neushaar met een pincet bijvoorbeeld. Dat doet pijn en triggert daardoor de gevoelszenuwen, met soms als resultaat een stevige niesbui. Maar het werkt niet altijd en het aantal neusharen is beperkt. Het wachten is eigenlijk op iets dat je bij Christine le Duc kan kopen. Een Tarzan voor de neus.


5 reacties

Ma3anne · 2 oktober 2006 op 08:23

Voor 18 cent ben je het mannetje bij partyshop.nl, Maurits.

[img]http://www.partyshop.nl/images/niespoeder-l.jpg[/img]

pally · 2 oktober 2006 op 10:28

Wat dacht je van peper?
En mensen met hooikoorts dat zijn de super-n-spotters.
Grappige column! 😀 😀 😀

KawaSutra · 2 oktober 2006 op 17:40

Wij doen wel af en toe aan neuzepeuzen, maar als ik het goed begrijp moet ik dan een condoom over de neus trekken om mijn partner niet aan te steken! 😀

Creatief uitgedachte column, met plezier gelezen!

Li · 3 oktober 2006 op 00:21

Ik wil nog wel eens uitschieten met de electrische tandenborstel. 😛

Li-spot

DriekOplopers · 3 oktober 2006 op 22:04

Een aantal jaren geleden heb ik mijn neus laten opereren. Nú pas heb ik een perfect liefdeskanaaltje…

Driek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder