“Voor de fijnproevers is het een hele mooie avond geweest” zei Hans Wiechel voor de camera’s van de verschillende journaals. Sigaar rokend voor zijn huisje in Drenthe staat een man van dienst. Een man die echt wat betekend heeft voor ons land. Een man die gezag en respect uitstraalt. Een man die met een paar woorden iedereen naar zijn hand kan zetten zonder daar mensen opzettelijk mee te kwetsen. Hij heeft altijd de juiste argumenten klaarliggen voor een heerlijke uitspraak die in politiek Den Haag met gemengde gevoelens wordt ontvangen. Als hij een lezing ergens in het land verzorgt en hij loopt de zaal binnen is het geroezemoes meteen afgelopen. Hij heeft op dat moment de absolute aandacht.

Hans Wiechel zou de ideale premier van ons land zijn voor het volgende kabinet. Deze beste man heeft charisma, humor, kennis en heeft gezag.
Vooral in een democratie als de onze is het belangrijk een goed leider te hebben. Het is belangrijk om bij de mensen door te dringen. Om een snaar bij ons te raken waardoor we geprikkeld worden. Met alle respect voor Jan Peter Balkenende maar deze beste man verteld werkelijk alles op formele en feitelijke wijze dat wij mensen daar snel op uitgekeken zijn. Als een Hans Wiechel premier zou zijn van dit land, dan zou hij net als Co Adriaanse bij elke persconferentie weer met een grandioze uitspraak of speech komen waarbij de zaal plat ligt van het lachen maar tegelijk tijd iedereen beseft dat de uitspraak menens is en wel uitgedacht tot een verandering in het politieke bestel moet leiden.

Ik ben geen VVD-er maar stem ChristenUnie of CDA bij de volgende verkiezingen. Het CDA zal niet terug keren in een volgend kabinet. Daarbij hebben ze teveel kapot gemaakt bij de kiezers. De ChristenUnie is te klein om ooit mee te doen in een regeringscoalitie. Als straks wel de mogelijkheid bestaat om een premier te kiezen als burger en er is een optie tussen Wouter Bos, Hans Wiechel, Josias van Aartsen of Maxim Verhaegen dan lijkt mij de keuze snel gemaakt.

HANS WIECHEL 4 President!

Categorieën: Politiek

15 reacties

Wright · 31 maart 2005 op 08:58

[quote]Een man die echt wat betekend heeft voor ons land[/quote]

Yep, nog nooit is het financieringstekort zo hoog geweest als tijdens het kabinet-Van Agt/Wiegel.
Geef de man een sigaar!
[quote]Hans Wiechel zou de ideale premier van ons land zijn voor het volgende kabinet. Deze beste man heeft charisma, humor[/quote]

Publiciteitsgeil is misschien een betere omschrijving?
[quote]dan zou hij net als Co Adriaanse bij elke persconferentie weer met een grandioze uitspraak of speech komen waarbij de zaal plat ligt van het lachen[/quote]

Ja, dat zou wel bij hem passen.
Een rechts-cabaretprogramma, en dan na afloop in de foyer een goed glas wijn drinken met zijn ‘vrinden’, en een sigaar in volle erectie.
Uhm, ik ben niet zo’n fan van Mister available, Vannes.

Ma3anne · 31 maart 2005 op 09:03

[quote]Een man die gezag en respect uitstraalt.[/quote]

Is dat zo? Ik zie hem meer als een uit de kluiten chewassen corpsbal. Kan aan mij lichen natuurlijk.

Martijn · 31 maart 2005 op 09:37

Ben het 100% met je eens.
Maar meer om de reden dat je het over Wiechel hebt, en de rest van slapend Nederland waarschijnlijk over Hans Wiegel.
Mijn voorkeur gaat uit als er verkiezingen komen – en die komen er – naar Johan Vlemmix of Mental Theo als Minister President, of in ieder geval gekozen burgemeester van respectievelijk de Efteling en Madurodam…

Groet Martijn 😀

Ps.
@redactie:
[i]Kunnen woorden als M*x*m V*r*a*g*n niet door zo’n vloekfilter worden gehaald.
Ik beloof plechtig drie weesgegroetjes te doen…[/i]
Godverd**** 😳

WritersBlocq · 31 maart 2005 op 09:43

@ reacties: 😀 😀 😀
need I say more 😉 ?

Raindog · 31 maart 2005 op 10:06

De reacties zijn echt wel leuk. Van de ‘give the man a cigar’ voor Mr. Available van Wright, tot de ch’s van Ma3 en Johan Vlemmnogwat van Martijn. Bij Mental Theo kan ik me trouwens al voorstellen dat hij bij elke stem een bezopen en geil meisje van 15 in een te strak naveltruitje weggeeft. En misschien zelfs wel twee! Katers komen toch altijd nà verkiezingen?

Ik heb een ander voorstel. Al sinds mijn zestiende of zo heb ik geen opa’s meer. Eén van de twee rookte sigaren. Wiegel lijkt me een fantastisch leuke opa! Kan ik hem daar ook voor kiezen? (Of ging de column daar eigenlijk niet over?)

Eddy Kielema · 31 maart 2005 op 12:10

Ik neem aan dat deze column gaat over een ontzettend coole politicus die Hans Wiechel heet. We moeten hem dus in geen geval verwarren met de zelfingenomen kwal Hans Wiegel die alleen maar uit is op eigen succes en nog nooit aan het landsbelang gedacht heeft…

Ma3anne · 31 maart 2005 op 12:29

O, je bedoelt [url=http://www.umu.se/kultmed/personal/wiechel/hans.htm]Hans Wiechel[/url] !

Eddy Kielema · 31 maart 2005 op 13:27

Ja, dat is een coole gast, die mag van mij wel premier worden! 🙂 [img align=left]http://www.umu.se/kultmed/personal/wiechel/wiechel02.jpg[/img]

Kees Schilder · 31 maart 2005 op 13:55

Who the hell is Wiechel?

Eddy Kielema · 31 maart 2005 op 16:01

Herken je de man op de foto dan niet, Kees? 😛

Louise · 31 maart 2005 op 19:32

van die humor, die lekker diep weggestopt is en dan pas aan het eind naar boven komt drijven.
Om te smullen, heer-lijk…
…dacht ik dus tijdens het lezen.

Mooi niet.

Maar dan de reacties :laugh:

Mosje · 31 maart 2005 op 21:43

Hans Wiechel? Stem ik toch liever op Cheert Wilders.
😛

Bernd · 1 april 2005 op 10:58

Vannes,

ik ben het helemaal met je eens dat Hans Wiegel een man met charisma is, maar ben xeker geen politiek voorstander van zijn partij. Vaak zegt de partijleider wel iets over de partij, maar neem nu CDA, deze partij heeft het grootste zetel aantal, maar naar mijn mening niet de grootste leider met het meeste charisma.

En toch zijn ze de partij met de meeste stemmen, en met een politiek doel!!! Kijk dus niet alleen naar zo’n persoon (denk ook aan Pim Fortuyn, maar zeker ook naar de standpunten van de partij.

En wat Geert Wilders betreft, zo’n arrogante klootzak heb ik nog nooit gezien, ik hoop echt niet dat hij veel zetels haalt, zijn standpunten slaan nergens op.

Wright · 1 april 2005 op 11:05

[quote]Hans Wiegel een man met charisma is[/quote]

Garisma, Bernd… 😉

jimiNIKS · 1 april 2005 op 22:41

chchchchchrrrrrrraaaaaaoooouuuuuuwwwwww!!!!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder