Bestaat ze? Na veel onderzoek en een aantal flessen wijn kwam ik erachter.. JA ze bestaat!!!
Ik zal het toelichten en beginnen met de oerman.
Een oerman is een man die ‘jaagt’ en in de huidige tijd dus als een gek achter de vrouwen aanloopt, maar nu de oervrouw, zij jaagt ook, maar loopt niet achter de mannen aan, de prooi loopt achter haar aan, haar ogen hebben de prooi ingesloten en hij kan en wil niets anders meer dan deze prachtige oervrouw… Helaas wordt deze oervrouw ook wel een ‘slet’ genoemd en de oerman krijgt meestal een schouderklopje voor zijn verrichte daden. Welnu hier zal verandering in komen en de oervrouw zal weer zegevieren zonder verwijten en de oerman zal op zijn hoede moeten zijn voor de jagerskunsten van deze mysterieuze vrouw..
Ja het is wel een kunst, je bent een oervrouw of je bent het niet, je kan het niet zo makkelijk leren, helaas….
Nu komt de oervrouw weer uit haar stenen grot en dit keer heeft ze in plaats van een berenvelletje, een mooie strakke designers-outfit aan en loopt ze in plaats van op haar blote voeten op prachtige naaldhakken….. maar haar ogen zijn niets verandert!! Haar wapen voor de jacht is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven..
Maar nu dus de vraag wie zijn dan die oervrouwen? Herken je jezelf in onderstaande punten, dan kan je jezelf tot een prachtige oervrouw rekenen:
– je bent zelfstandig
– je bent mysterieus
– je hebt humor
– je hebt jagersogen
– je bent niet wanhopig
– je houdt van je familie (zij zijn er altijd voor je..)
– je hebt smaak
– je hebt vrienden (maar je jaagt het liefste alleen..)
– je gaat graag uit
– je hebt altijd een fles wijn in huis (of meerdere..)
– je zorgt goed voor je uiterlijk en jezelf in totaal

Uiteraard hoeven niet alle punten op jou van toepassing te zijn, maar als je bij de meerderheid JA kan antwoorden dan zit je goed!!

Wat dan met de niet-oervrouwen? deze vrouwen zijn ook heel belangrijk, want zij zijn er om de achtergelaten prooien op te vangen. Zij maken de cirkel rond, de oervrouwen jagen op de prooi en vangen deze, maar dan moet de oervrouw weer verder jagen en blijft de prooi achter, zij moeten opgevangen worden en zij zullen houden van de niet-oervrouw.

De oermannen lopen nu achter de oervrouw aan, maar zullen uiteindelijk eindigen in een gesetteld leventje en zij zullen blij zijn dat niet alle vrouwen oervrouwen zijn!

Dus oermannen opgepast! De oervrouw ligt op de loer!


8 reacties

Martijn · 23 mei 2006 op 18:21

Waarschijnlijk dankzij de oplage van Opzij al een eeuwenoud vraagstuk (lees: uitdaging). Het lijkt alsof je de kern weliswaar voelt, maar hem niet met de vinger op de zere plek weet te verwoorden. Vraag is of de lezer (in dit geval ikzelf) snapt wat je wilt zeggen omdat jij het zo schrijft, of dat het een onderwerp is dat al een poosje meedraait? Het is een jasje dat je, denk ik, goed staat. Alleen zou ik voor een ander, nieuwer model kiezen. M.a.w. het kan een idee zijn deze zelfde basis voor een nieuwe column te nemen, waarin je binnen een andere vorm je punt duidelijk probeert te maken. Het blijft nu een beetje hangen tussen de Breakout en de Viva. [i](Bijvoorbeeld het hoge sollicitatiegehalte bij Je bent. Je gaat. Je houdt)[/i] Dat is niet gemeen bedoeld (er zouden velen een moord doen om in één van beide bladen te schrijven), maar ik denk dat je met een andere vorm uiteindelijk Opzij aspiraties mag hebben. Aan jou de keuze welk medium je het meest aanspreekt.

Mosje · 23 mei 2006 op 20:25

Tja, uh, wat nou als je een man bent (en dat ben ik), en je kunt al jouw vragen ook met ja beantwoorden.
Wat ben ik dan?
😕

CJvZ · 23 mei 2006 op 21:00

Ik heb wel eens gedacht dat het femninistme niets meer is dan de wens van de vrouw gelijk te zijn aan de man. En dit verhaal bevestigd die gedachte slechts, ondanks dat ik eigenlijk al had besloten dat het een te ongfenuanceerde gedachte is.
Tevens vind ik het niet heel origineel. Een leuke poging om de vrouw in een beter daglicht te zetten, maar helaas, ik denk dat je de plank net mis slaat.
Ik vraag me af of je nu je eigen gedrag goed probeert te praten, ondanks dat anderen het misschien slettengedrag noemen. Ik denk dit omdat je waarschijnlijk een verhaal geschreven had dat ‘oervrouwen’ sletten zijn.
Ik probeer niet te zeggen dat je een slet zou zijn, want ik ind dat iedereen moet doen wat hem of haar goed dunk, zonder daar verantwoording voor af te moeten leggen aan vreemden.
Goede poging, maar helaas.

Ma3anne · 23 mei 2006 op 21:12

Nooit verkeerd als een vrouw de oervrouw in zichzelf ontdekt. Maar ik denk dat ik met die term iets anders bedoel dan wat jij beschrijft. Jij komt in deze column niet veel verder dan de grote versiertruc, maar er is meer wat een vrouw oervrouw maakt. Vrouwelijke oerkracht gaat verder en dieper. Succes op je zoektocht hiernaar! 😉

Chantal · 23 mei 2006 op 22:56

[quote]Herken je jezelf in onderstaande punten, dan kan je jezelf tot een prachtige oervrouw rekenen[/quote]

Nou, ik ben een oervrouw hoor 😛

Dees · 24 mei 2006 op 08:09

Een ‘oervrouw’ mag dan geen ‘slet’ zijn, maar het is wel weer een zoveelste hokje om in geplaatst te worden. En bij oervrouw denk ik meer aan moeder, wijze en seksueel wezen in één.

Hoe het ook zij, ik ben geen oervrouw volgens jouw maatstaven; op naaldhakken kan ik niet lopen en design is me véél te duur.. 😛

Troy · 25 mei 2006 op 13:33

Ik heb de test gedaan en warempel: ik ben een oervrouw! Nu is het alleen jammer dat ik een man ben. Vond het een nogal oppervlakkige column. Je bent naar mijn idee net iets te gemakzuchtig met het onderwerp omgesprongen. Nieuwe kansen volgen. Welkom hier 🙂

Mup · 25 mei 2006 op 16:40

Al lezende merkte ik al snel dat ik niet in het ‘oervrouw’ plaatje pas, geeft niks, kan ik hebben. En ik heb het al eens eerder gezegd, het zijn de vrouwen generaties voor ons geweest, die de theedoek in de goot geflikkerd hebben om voor zichzelf op te komen, die voor de start van de emancipatie gezorgd hebben, en daar kunnen wij de vruchten van plukken. Alleen jammer dat in emancipatie het woord man voorkomt:-)

Welkom, Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder