Vroeger toen mijn zusje en ik nog klein jong en onbedorven waren hadden we geen huisdieren. Tot dat op een dag een kanariepietje ons huis in vloog. Het beestje werd fantasieloos Pietje genoemd. Na enig drammen, iets waar mijn zusje erg goed in was en nog is, mochten we het beestje houden. Er kwam een kooi een badje speciaal zand en het beestje was een blijvertje. We hebben er jaren plezier van gehad. Het is ons enige vogeltje gebleven want daarna kwam een reeks katachtige en hamsters. Die hamsters deden het nooit zo goed bij ons. Na een half jaartje deden ze niets meer en gooide mijn moeder terwijl ik jankte de lijkjes bij het vuil. Pas veel later kwam ik er achter dat die hamsters helemaal niet dood waren want ze deden een winterslaapje. Ik lig nog wel eens wakker van zoveel onrecht aan die arme beestjes.
Toen wij het huis uit gingen was het bij mijn ouders uit met de huisdieren.
Tot deze zomer. U moet weten dat mijn moeder in een bejaardenpakhuis haar residentie heeft. Ik ging gezellig bij haar op visite en wat schetste mijn verbazing? In de achterkamer stond een kooi met een parkiet. Ik zeg: “Joh ma wat leuk heb je een vogeltje”. “Nee jongen” zei mijn moeder als een echte kenner, “Dat is geen vogeltje maar een parkiet en die heb ik te logeren”. “Wat leuk”. Zei ik. Helaas kon het beestje nog niet praten en door tussenkomst van mijn moeder kan hij dat nog niet want ik mocht hem niet leren schelden. “Hoe heet ie” vroeg ik mijn moeder. Strijdlustig zei ze “Tjirpje want als hij iets aan geluidjes voortbrengt zegt hij Tjirp”. Ik vond het wel knap dat zo’n klein vogeltje zo’n moeilijke naam goed kon uitspreken.
“Zeg, vind je ook niet dat hij een te stompe snavel heeft voor een parkiet?” vroeg mijn moeder. “Nee ma het is toch geen Specht? Die doen trouwens geen Tjirp maar eheheu eheheu
e-e-e-e-e-e-e-e-e-e en ik gaf mijn beste Woody Wood Pecker imitatie ten beste. Ik moest toegeven dat het is een leuk parkietje was. “Ma neem ook een vogeltje voor je zelf.” “Nee jongen zo’n beestje maakt rommel, ik doe alleen aan logerende vogeltjes, dat is ook leuk. Je hebt ze af en toe eens en dan geef je ze weer terug. Ik moet zeggen als je bij mijn moeder logeert dan legt ze je in de watten. Ik kan het weten want ik heb jaren bij haar in de kost gelegen. U begrijpt zoiets spreekt zich rond in een bejaardenhuis. Het valt tenslotte niet mee om altijd maar weer een goed onderkomen te zoeken voor een vogeltje als je een paar dagen de hort op gaat. Gisteren was ik weer bij mijn moeder. Ik dacht gezellig even op visite te gaan. Maar ze had niet zoveel tijd voor me. Ze moest voor de loge’s zorgen. In de achterkamer stonden 27 kooien met kanarie pietjes, parkieten dwergpapegaaien, die worden volgens mij net als mijn moeder 100 jaar en nog wat ander vogel grut.
Ik zeg:”Ma ben je dol geworden? Wat moet je met al die beesten?” Nou dat zit zo, ik heb steeds meer loge’s gekregen omdat ze weten dat die beestjes het goed bij mij hebben. Het probleem zit hem hierin ze komen die beestjes niet meer ophalen en nu zit ik er mee wil jij er niet een stuk of twintig?”
“Nee ma bedankt voor het aanbod. Ik heb het druk.” Ik vluchtte de woning uit en dacht twintig parkieten…..Kijk daar word ik nou effe niet goed van.

Categorieën: Gein & Ongein

17 reacties

Snoppe · 14 september 2004 op 20:29

Het moet mij van het hart dat ik uw uiteindelijke reactie niet zo goed begrijp. Maar mocht uw moeder om de een of andere reden geen trek meer in die parkieten hebben, ik heb dat wel en dus bied ik mijzelf hierbij als opvanghuis aan…

pepe · 14 september 2004 op 21:00

[quote]“Nee ma bedankt voor het aanbod. Ik heb het druk.” Ik vluchtte de woning uit en dacht twintig parkieten…[/quote]

Valt me erg van je tegen Hans ;-), met 20 van die beestjes ben je nooit alleen 😀

Hans · 14 september 2004 op 21:00

Ik zou ze graag aan je opvoeren maar ach… dat is ook wel weer zielig voor die beestjes en al die veertjes in je keel…. 😛

Hans · 14 september 2004 op 21:01

Nee Pepe ze zijn niet mijn doelgroep. Is zo zielig in die kooitjes

melady · 14 september 2004 op 22:19

Leuke column ..leuk item.

Grammaticaal loopt het her en der absoluut niet op rolletjes:

[quote]kanarie pietjes, parkieten dwergpapegaaien, die worden volgens mij net als mijn moeder 100 jaar en nog wat ander vogel grut[/quote]

Maar oké.. een komma en een punt meer of minder, wat zit ik trouwens te miere-neuken..of is het mieren-neuken??

Die reaktie van snoppe: 😉 daar lach ik me echt tranen om. (soms zijn de reakties leuker dan de column)

Melady 🙂

Mup · 15 september 2004 op 00:39

Misschien een idee om de geluiden die de parkieten maken als ringtone voor de pubers van Dees te gebruiken?

😮

Groet Mup.

Mosje · 15 september 2004 op 09:49

[quote]Maar oké.. een komma en een punt meer of minder, wat zit ik trouwens te miere-neuken..of is het mieren-neuken??[/quote]Melady, het is mierenneuken, met een tussen-n en zonder koppelstreepje. Als je dan mierenneukt, zorg dan wel dat je klaarkomt.
😛 😛

ignatius · 15 september 2004 op 15:38

Nu maar hopen dat er geen vogelpest uitbreekt in dat bejaardenhuis, kunnen ze niet zo goed tegen onze gevederde vrienden. Worden het zielepietjes 😉

tontheunis · 16 september 2004 op 08:14

[quote]miere-neuken..of is het mieren-neuken??[/quote]

Inderdaad, het is mierenneuken. Hoewel men zou verwachten dat het miereneuken is, want je kunt maar één mier per keer neuken, zullen we maar zeggen. Het zal de Dikke Van Dale een zorg zijn, regels zijn regels, maar laten we het in het vervolg maar kommanaaien noemen.

Snoppe · 16 september 2004 op 08:16

[quote]veertjes in je keel…. [/quote]

Waarvoor, mijn waarde, denk je dat God de haarbal uit heeft gevonden? Overigens heeft deze kat liever geen veer in de keel, maar liever in zijn reet.

Miauw…

Kees Schilder · 16 september 2004 op 09:49

FOUT!! Het is MIERNEUKEN! Enkelvoud dus.Of je zou meerdere mieren tegelijk moeten neuken.

Louise · 16 september 2004 op 10:21

Leuke column, Hans.
Vogeltjes houden is altijd nog minder gevaarlijk dan een hoop mieren, dat blijkt hier maar weer;-)

WritersBlocq · 16 september 2004 op 10:41

Heeeeeee miere(n)neukers, ik ben tegen sex met dieren hoor!

Ma3anne · 16 september 2004 op 10:48

Gossamme hee, zoveel vogeltjes! We hebben hier één parkiet, die niet kan fluiten maar enkel hysterisch kan krijsen. Verder een leuk vogeltje hoor, maar dan heb ik toch liever de guppies, waar er gisteren overigens alweer één van heen is gegaan (God hebbe zijn ziel), en toen waren het er nog maar 5.

Wie neukte hier nou mieren? Die logeerparkiet toch niet? Dat zou verboden moeten worden!

Grappige column, Hans, en een keer eens iets heel anders! More more!

Mosje · 16 september 2004 op 22:33

oftopic:
[quote]Hoewel men zou verwachten dat het miereneuken is, want je kunt maar één mier per keer neuken, zullen we maar zeggen.[/quote]Typisch een reactie van een man, haha. Vrouwtjesmieren kunnen heel goed met meerdere mieren tegelijk neuken Ton. Gisteren nog een mierenGangBang in mijn tuin gezien.
😛

Snoppe · 16 september 2004 op 23:49

Als kater zou ik zeggen: waar máken jullie je druk over? Zolang er maar krolse mieren zijn, doet de uitgang er weinig toe. Alleen de ingang telt.

Hans · 21 september 2004 op 13:35

volgens mij is het ondanks al mijn grama te kort komingen mierenneuken het is namelijk gewoon een vaststellingen. Het zijn 2 mieren die neuken. Dus dat is altijd meervoud. anders is het geen neuken meer dat doe je altijd minstens met zijn tweeën
toch? of gaan jullie buiten mijn komma’s en punten mij hier ook iets over bij leren. Ik sta er open voor.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder