Het is gelukt. Wethouder Jansen heeft zijn felbegeerde adviseurschap bij een grote bank gekregen. Nadat Jansen zijn medekandidaat , die ook op deze ‘baan’ aasde, een door mij gemaakte foto had laten zien waarop deze doende was Jansen’s vrouw te onderwerpen aan een nauwgezet bekkenbodemonderzoek, gooide deze de handdoek in de ring. Toen ik die foto maakte merkte ik gaandeweg hoe makkelijk je een foto kunt bewerken. Maakt niet uit; het leverde een bonus op. Nu geeft Jansen een overwinningsparty voor zijn “vrinden” en zakenrelaties in een dure tent.
Samen met mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab, loop ik het feestgedruis in. Half golfend Nederland is present .
Wij stuiten op twee mannen met een glas in hun hand. Gekleed in het gebruikelijke maffiakostuum en drie potten gel in het haar staren zij ons met open mond aan.
Niet zo vreemd in aanmerking genomen dat Ab en ik er niet op gekleed zijn. Wij zaten midden in een loodgieterklus bij mijn buren en voor omkleden was geen tijd meer.
Bij Ab kruipt er zelfs iets over zijn schouder. Dat ‘iets’ houdt zich doorgaans uitsluitend op in het donkerste deel van een riool.
‘Eh…hèren,’ zegt maatpak één. ‘Wij zitten in de Rààd van Bestuur van de bank waar wethouder Jansen tot adviseur is geroepen. Màg ik vràgen in welk branchegebeuren u zich eh.. beweegt?
Nee, laat mij ràden; u bezit een middelklein schoonmààkbedrijfje? Waarschijnlijk bent u personeel van wethouder Jansen?’

‘Bijna goed,’ zegt Ab onbewogen.‘Wij zitten in het opsporingsgebeuren. En onze grootste klant is inderdaad die randdebiel van een Jansen!’
‘Werkelijk??,’ piept Maatpak twee. ‘En eh..wat mogen wij ons dààr bij veurstellen?’
Ik kijk hem aan: ’Onze integrale aanpak van een target staat garant voor een stukje human resource waardoor elke opportunity een win-win-situatie genereert.’
De maatpakken trekken gebroederlijk een wenkbrauw op.’Eh o,’ zegt maatpak één.’Kunt u dat uitkristalliseren?’
‘Mais naturrelement,’ antwoord ik. ‘Het finetunen van ons speerpuntbeleid stelt ons in staat om middels helicopterview de synergie c.q de bottleneck van het target op te sporen. Het outsourcen wordt daarna een appeltje-eitje.’
Maatpak één knikt onder de indruk. Maatpak twee knikt mee op de maat van Maatpak één.
‘Interesting,’ fluistert Maatpak één.
‘Sure’, doet Maatpak twee een duit in het zakje.
’Màg ik vragen; wat is uw target eigenlijk?’
‘Hoofdzakelijk targets zoals u,’ zeg ik. ‘Laat mij u een profiel schetsen; ons target is gekleed in ruitjesbroek en flauwe blazer met foute stropdas. Soms witte sokken in instappers.
Verder smeert hij dagelijks drie potten gel in het haar en altijd is hij getrouwd.
Ons target is altijd Captain of Industry en blinkt uit in het besodemieteren van de belastingdienst en zit altijd met zijn handjes in de kas.
Om zijn oplichterpraktijken te verhullen heeft hij altijd een accountant in dienst die behalve in een hoge loonschaal ,ook nog op een pikzwarte lijst van ons target staat.
Zijn hobby’s zijn golfen , hockey en vreemd gaan. Niet persé in die volgorde.’

Ab neemt mijn uitleg over: ’Daarnaast heeft ons target een vaste hoer in een viersterrenappartement gestationeerd om op gezette tijden zijn teveel aan lichaamsvocht te kunnen lozen. Onze ervaring leert overigens ook dat sommige Targets een vriendje, meestal hun accountant er op na houden om deze , bij wijze van betaling in natura, in de cijfermatige kont te neuken.’
De maatpakken zijn bleek geworden en zweten overvloedig. Maatpak één laat zelfs zijn glas vallen.
‘En om onze uitleg af te ronden,’ gaat Ab verder,’ kunnen wij mededelen dat zowel de accountants als de hoeren van onze targets op onze loonlijst staan.’
‘Ja,’ zeg ik. ‘Die van u ook. In opdracht van wethouder Jansen overigens.
Zal ik eens wat leuke foto’s laten zien?’, en ik laat mijn hand naar de binnenzak van mijn spijkerjack glijden.
Vijf minuten later scheuren alle bolides van het terrein af. De party is over.. Een gerucht gaat snel en doet wonderen. Jansen loopt in coma achter zijn eigen staart aan. Zijn adviseurschap was van korte duur. Gelukkig is er nog een hoop drank over..


12 reacties

arta · 1 juni 2007 op 07:54

😆
[quote]een door mij gemaakte foto had laten zien waarop deze doende was Jansen’s vrouw te onderwerpen aan een nauwgezet bekkenbodemonderzoek[/quote]
Heerlijk geschreven!
🙂

Mosje · 1 juni 2007 op 12:15

Beste Kees,

Ik wil graag even schieten op dit document. Het is natuurlijk een kwestie van personal flavour, maar na het pinpointen van deze draft is het intunen op de als-dan-situatie beter voor de visuele focus. Dat valt kort-cyclisch te regelen, waarbij ik je wel even mondeling zal bijpraten. Als jij dan de andere lezers inplugt en hun feedback formaliseert, zal ik alles doorpaasen naar de applicatie.
Agreed?

Prlwytskovsky · 1 juni 2007 op 13:14

Het zouden zomaar jehova’s kunnen zijn, die maatpakken?

@Mosje: Hm, duidelijk ja. (slik …) 🙁

KawaSutra · 1 juni 2007 op 16:41

Wat heb jij toch een mensenkennis! 😀

Mup · 1 juni 2007 op 17:10

Geweldige draai heb je eraan gegeven, Kees, alle maatpakken en Janssen draaien nu dol achter hun eigen staart aan,

groet Mup.

Dees · 1 juni 2007 op 19:26

[quote]Zijn hobby’s zijn golfen , hockey en vreemd gaan. Niet persé in die volgorde.[/quote]

😆 😆 😆

pepe · 1 juni 2007 op 19:27

[quote]‘Wij zitten in het opsporingsgebeuren. En onze grootste klant is inderdaad die randdebiel van een Jansen!’[/quote]

Jullie hebben het maar druk met die Jansen.

Wederom 😆 :wave:

pally · 1 juni 2007 op 23:34

Je maakt er weer een dolle boel van, Kees en in jargon, ha, Ha!

groet van pally

Li · 2 juni 2007 op 11:41

Laat ze maar eens lekker in hun eigen staart bijten Kees. Keer op keer. Ik ben allergisch voor golfballen die werknemers van de werkvloer schoppen en zelf met gespierde ballentaal op hun goedbetaalde pluche zetel blijven zitten. Maar als een bedrijf naar de kloten gaat er zelf met een flinke bonus vandoor gaan.
Mag ik Ab en jou een keer inhuren? 😀

Li

Prlwytskovsky · 4 juni 2007 op 00:02

Waarom heb jij maar 9 reacties terwijl iemand anders er al 17 heeft? Beetje aan PR doen hoor Kees. Anders Ab even inzetten. 😉 Ik hellup um wel.

tonyy · 4 juni 2007 op 18:59

Ik heb werkelijk genoten van dit stukje. Mijn complimenten.

DriekOplopers · 9 juni 2007 op 19:35

Hahaha, meesterlijk als altijd. Man, hoe verzin je het?

Hulde!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder