Geen twijfel mogelijk. Het kan er ook maar één zijn. En het aardige ervan is dat ze er ook nog eens niets van wil weten. De bescheidenheid zelve. Ik heb het met eigen ogen gezien bij de nationale I.Q. test. Ik wilde de harde feiten over mijzelf nu wel eens onder ogen zien maar werd volledig in beslag genomen door haar… Catherine Keyl.

‘Zij had toch maar een i.q. van 94? Nog lager dan de vrouwen-met-grote-borsten!’ zult u zeggen. Klopt. Maar daar zit ‘m nu net de slimmigheid. Kijk:

Catherine presenteert sinds jaar en dag tv programma’s die voor een bepaalde doelgroep gemaakt worden . Niet echt de denkers onder ons en dan heb je dus een presentator nodig waarmee het publiek zich kan vereenzelvigen. Nu zijn die programma’s doorgaans zó stompzinnig dat het moeilijk wordt een tv persoonlijkheid te vinden die qua intelligentie, doen en laten een beetje aansluit bij het profiel van de kijkers, welke doorgaans een i.q. gelijk aan hun schoenmaat hebben. Zelfs Jos Brink of Daphne Dekkers voldoen niet aan het juiste profiel. Dit zal u wellicht verbazen. Maar het is echt waar. Vandaar dus Catherine.

Toen ik haar, op de vraag van Jeroen Paauw om een voorspelling te doen over de te behalen score, hoorde orakelen over haar eigen prestaties wist ik het al: zij gaat faken. Zij gaat godverdomme doen alsof ze echt te stom is om voor de duivel te dansen. Ik kan het haar niet kwalijk nemen. Zij moet wel. Haar fans kijken allen naar dit programma. Ondanks dat dezen geen idee hebben waar het programma over gaat. Het verbaast hen dan ook hogelijk dat de tribunes vol zitten met vrouwen-met-grote-borsten, Frans Bauer fans, B.N.-ers, kunstenaars, dronken studenten en schakers. Het lijkt daardoor een beetje op zeskamp maar niemand valt in het water en er is ook geen ballenbak voor volwassenen dus het zal wel geen zeskamp zijn. Boeit ook niet want Catherine is erbij en zolang hun idool kwekt en K(w)eyl(t) zit dit deel der natie met een straaltje zever op hun kin voor de buis gekluisterd.

Deze uitgekiende strategie is tekenend voor Catherine. Ik weet het nu zeker. Haar i.q. moet verontrustend hoog zijn. Zelfs de presentatoren van het programma trappen er in. Er wordt een partijtje jolig gelachen om zoveel domheid verenigd in één persoon. Nu heeft ze natuurlijk haar uiterlijk mee om deze komedie te spelen. Van een koe verwacht je nu ook niet direct dat die een wiskundig probleem of een analogie voor je zal oplossen, nee, ook geen puzzel van, let wel! zes stukjes voor je in elkaar draait.

Ik weet het zeker. Mij draait deze gehaaide tante geen rad voor de ogen. Zij ís de slimste vrouw van Nederland. Daar kan ik niet tegenop. Ik haak af…


8 reacties

Ma3anne · 30 januari 2004 op 07:52

Ik vrees, dat je helemaal gelijk hebt, Viking! Keyl is niet dom, maar heeft een vorm van onhandigheid en een uiterlijk, die haar in de kaart spelen en die ze (per ongeluk?) exploiteert, waardoor ze dom genoeg overkomt om eigen programma’s te krijgen, bedoeld voor de massa. Zo blijft ze al jaar en dag in beeld en doet dingen die ze leuk vindt.

Ik vind het wel een tof wijf en zou best een portie van haar intelligentie willen bezitten. Niks mis mee als je tegelijkertijd zo’n bord voor je kop hebt als zij…

Mup · 30 januari 2004 op 09:38

Altijd gedacht, dat je het van de borsten niet moest hebben, bedankt voor de opheldering Viking.:-)

[quote]Nog lager dan de vrouwen-met-grote-borsten!’ zult u zeggen. Klopt. Maar daar zit ‘m nu net de slimmigheid. Kijk:[/quote]

Kees Schilder · 30 januari 2004 op 09:54

Dan heb je nog niet gekeken naar Caroline Teefsen.Als je haar vraagt hoeveel poten een kip heeft, durft ze rustig twee te zeggen.

deZwarteRidder · 30 januari 2004 op 13:26

vond dit een hele leuke Viking…maar dat komt misschien ook omdat er dit keer een ingetogner taal gebruikt is?
enfin us Katterien…slim? misschien wel misschien niet maar tsjeeee was we nou helemaalgeen ander voorbeeld ???
lekker gelezen goed voor bij de koffie..;-)
Rich@Rd

Mosje · 30 januari 2004 op 16:58

Mijn zware werkweek zit er op.
Ik wilde vanavond vroeg naar bed en hoopte op een lange dromenloze nacht. Vrees nu echter dat ik af en toe badend in het zweet wakker zal schrikken. Nachtmerries. Catherine Keyl.
Heel erg bedankt Viking.

Eftee · 30 januari 2004 op 18:14

Het getuigt wel van heel veel intelligentie, als je je zo dom kunt voordoen als Catherine Kwijl 😛 .
Ik heb gelachen om je column.

pepe · 30 januari 2004 op 18:40

Absoluut klasse geschreven…

Kan je dat dom doen ergens leren? Lijkt me wel wat!

Niks heerlijker dan je lekker van de domme houden op zijn tijd!! En ik kan dom zijn soms! 😉

viking · 31 januari 2004 op 10:44

[quote]…maar dat komt misschien ook omdat er dit keer een ingetogner taal gebruikt is?[/quote]

Tja, ik heb ook nog die beschaafde kant, een biker in Hugo Boss kostuum zullen we maar zeggen…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder