Niet De Wereld Draait Door van de Vara, DWDD voor insiders, maar De Wereld Draait Om Mij, DWDOM, om mij alleen! Het lijkt er op dat veel mensen dat denken als ik ze ontmoet op straat, in de supermarkt of op het plein.
Hoe vaak gebeurt het niet dat ik een voetganger zie, die zich vol overgave en zonder zich ook maar één moment te bekommeren om andere weggebruikers, roekeloos in het verkeer stort.
Geen hoofdbeweging, geen uitgestoken hand, geen oogcontact, NIETS dat ook maar doet vermoeden dat zij op het punt staan om een gevaarlijke situatie het hoofd te bieden. Nee, gewoon oversteken en gaan met die banaan. Ze gaan er blijkbaar blindelings van uit, dat iedereen op hen let en hen ontwijkt , zodat zij veilig de overkant kunnen bereiken. Waar komt dat blindelings vertrouwen vandaan? In supermarkten kan het je al net zo vergaan, karretjes die onverhoopt je pad kruisen, oversteken en je vol in de flank raken, terwijl jij niets vermoedend je hoofd breekt over wat voor lekkers je vanavond weer op tafel gaat zetten.
Dit verhaaltje gaat echter niet over DWDOMme voetgangers of botsende winkelwagentjes, nee dit gaat over olie DWDOMme automobilisten.

Het was afgelopen vrijdag een prachtige dag om eens lekker op een bankje te gaan zitten genieten, met mijn snoet in het zonnetje. Goedgeluimd ben ik op mijn fiets gesprongen, de vrijheid tegemoet. Opgeladen en vol zonne-energie fietste ik terug naar huis.
Bijna thuis besluit een auto voor mij plotseling een parkeerplaatsje voor zijn heilige koe op te zoeken. Opeens floepten de witte achteruitrijdlichten aan en je zult het geloven of niet, hij reed gewoon vol gas naar achteren, wilde hij mij pletten ofzo! Ik zat nu ineens ingeklemd tussen een Koe en een Jaguar. Wild gebarend naar zijn achterruit en luid HÈ, HÈ, schreeuwend, hopende het dreigende gevaar te bezweren! Als een kat in het nauw zocht ik een uitweg uit mijn benarde positie. Goddank! Hij stopte, ik kon er tussenuit, Pff…

Terwijl ik langs hem reed, zag ik zijn raampje op een kier staan. Voordat ik iets kon zeggen, keek hij mij aan met een licht bezweet gelaat en zei op beschuldigende toon de onsterfelijke woorden: ´jij bent de enige die niet op me wacht!´ Huh…, wat een idioot! Omdat ik geen zin had om midden op de weg de discussie aan te gaan en mijn humeur te laten bederven reed ik verder. Met mijn gezicht naar de zon gericht was ik vast besloten om het snel los te laten.

Als ik echter op zijn verzoek mee had gedaan aan het mateloos populaire programma DWDOM was ik er wellicht niet meer geweest of in ieder geval een geplette versie daarvan.

Kathinka Witte
21 maart 2009

Categorieën: Verkeer

4 reacties

LouisP · 18 april 2009 op 23:09

K.
dat begin met al die afkortingen, dat vind ik niet zo aantrekkelijk. En dan gaat het ook nog over vervelende zaken in het verkeer.
Liever iets met vlinders dan DWDD voor insiders.

groet,

LDD

doemaar88 · 19 april 2009 op 17:06

Geen ijzersterk stukje, ik vind het niet heel spannend om te lezen. Het kabbelt wat.
Wat mij ook opvalt is het verschil in zinnen;

Je maakt mooie zinnen
[quote]Hoe vaak gebeurt het niet dat ik een voetganger zie, die zich vol overgave en zonder zich ook maar één moment te bekommeren om andere weggebruikers, roekeloos in het verkeer stort.[/quote]

Of je maakt er dit soort blogachtige zinnen van.
[quote]Opeens floepten de witte achteruitrijdlichten aan en je zult het geloven of niet, hij reed gewoon vol gas naar achteren, wilde hij mij pletten ofzo![/quote]

Ik zou dit niet door elkaar heen gebruiken. Kies voor de volgende een wat spannender onderwerp en dik dat lekker aan, vast leuker om te lezen!

Kathinka · 24 april 2009 op 18:26

Bedankt voor jullie reactie.

Vlinders als onderwerp is een prima idee.
Ik zal op mijn zinnen letten en de spanning wat opvoeren.

Groetjes Kathinka.

Mien · 27 april 2009 op 13:38

Ik zou van deze geplette versie de leuke ingredienten eruit halen. Er zit zeker potentie in. Maar nu is het too much.
Uit DWDOM kun je nog veel meer halen. Ik vind het een goede vondst. Kwestie van de geplette column even goed destilleren en bij het onderwerp blijven zonder omhalen.

Mien

Geef een antwoord