Daar zit je dan, onder het bloed, een bloeddorstige blik in je ogen, die eigenlijk ook wel een blik van voldoening uitstraalt. Je veegt je mes af aan een doekje, je doet geen moeite om de plaats van het misdrijf op te ruimen. De koe is dood.

Lang leve het vak van ambachtelijke slager. Er bestaat gewoon een vak waarin je meerdere moorden mag begaan en je krijgt nog betaald ook. Ik ben er dan ook trots op dat ik een illegale slager ben.

Inderdaad Rita, ben illegaal en heb geen diploma’s of wat dan ook. Betekent dat ook dat ik het land uit moet? Nou ja, mocht dat het geval zijn, ik heb mijn wraak al gehad door de geslachte varkens en koeien allemaal liefkozend Rita te noemen, voordat ik mijn mes erin stak.

Ik zat er al aan te denken om alle geslachte dieren namen te geven van leden uit de Tweede Kamer, maar Femke en Lousewies keken me zo lief aan dat ik dat niet kon doen. Behalve dan Rita en Geert; een groot knorrig varken die ik voor dit speciale geval speciaal had geblondeerd en gebleekt voor een optimaal resultaat.

Maar goed, wat valt er voor leuks te zeggen over het slagersvak? Je mag moorden voor geld, je mag voor amateur chirurg spelen. Gezien de slechte staat van de gezondheidszorg hier, geloof ik dat snijden in dode dieren voldoende ervaring is voor de functie van open hartchirurg.

Verder is het ook opgevallen dat slagers veel overeenkomsten vertonen met politici. Ik had 2 bazen die beide slager waren. De 1 had geen seks meer, wat ook geldt voor 95% voor de Tweede Kamer. De ander loog alles aan elkaar vast, dat geldt ook voor het hele binnenhof in Den Haag.

Ik ben dus duidelijk geen standaard slager of politicus (hoe je het dan wil noemen geen idee). Ik heb genoeg seks en lieg niet constant. Leugentje voor bestwil zo af en toe, moet kunnen vindt ook president Bush, zeker als je daarmee dingen voor elkaar krijgt die je altijd al wou.

Ik ben er dan ook wel voor om de politici een week lang slager te laten spelen en slagers een week lang politici te laten spelen. Waarom? Ach, er veranderd niks natuurlijk, maar met al dat serieuze gedoe in de wereld en in Nederland, ben ik ook wel eens toe aan eens lekker lachen.

Veel plezier met de wissel.


4 reacties

Troy · 14 april 2006 op 18:52

Hoewel ik weinig heb met politieke columns, kan deze er zeker mee door. Originele vergelijking.

bolswardillusions · 14 april 2006 op 19:21

wow weet je, je bent de eerste die een reactie achterlaat zonder 1 kritiek punt 😮

heel erg bedankt iig 😀

Prlwytskovsky · 14 april 2006 op 22:32

Dus slagers wippen zich een ongeluk en liegen bovendien? Ik zal mijn slagervrouw eens bevragen hierover.

Mup · 15 april 2006 op 02:49

Ik ben te slecht op de hoogte van de politiek om daar een oordeel over te kunnen vellen, maar vond je wissel een leuke!

En nee, je komt er niet af zonder een kritisch puntje, zeker niet als je erom gevraagd hebt. Een verdeling in alinea’s maakt een stuk vaak makkelijker leesbaar, jij hebt er wel erg veel 😛

Eigenlijk twee kritische puntjes, maar goed, mag je van mij weglaten,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder