En? De kandidatenlijsten voor de statenverkiezingen al bestudeerd? Of hebben jullie die ook nog niet ontvangen wegens allerlei organisatorische problemen? Heerlijk toch, dat je veruit de meeste hokjes niet hoeft rood te maken? Eentje slechts. Vandaag leg ik nog één keer uit, in welke kolommen je in ieder geval je rode potlood geen rondje moet laten inkleuren. Maar eerst even een persoonlijke noot. Ik vind het fijn dat ik hier omgeven ben door een legertje puike columnisten. Maar er bestaan ook stukjesschrijvers van zeer bedenkelijk allooi. Zoals meneer Ellian. Die is weggetrapt bij de NRC. Eindelijk. Deze excuus-allochtoon kan bij het grof vuil. Terecht. Want wat moet een kwaliteitskrant met stukjes van de hand van een randdebiel die niet begrijpend kan lezen? Meneer vond dat ik Halsema had bedreigd. De Hoofdofficier van Justitie (die wél begrijpend kan lezen) oordeelde echter anders. “Uit de column viel voldoende duidelijk op te maken, dat er niet écht een oproep tot brandstichting werd gedaan.” Hufter Ellian heeft zijn mislukte schotschrift echter nooit gecorrigeerd. Dan laat je je wel kennen. Maar ja, die buitenlanders hè? Beheersen de taal toch vaak écht onvoldoende. Dan krijg je dat. Feit blijft, dat ook van een pratende (of, zo je wilt: schrijvende) hoop stront als meneer Ellian uiteindelijk toch wel afscheid wordt genomen. Het enige blad dat zijn werkjes nog wenst de publiceren, is de hedendaagse versie van Volk en Vaderland. Juist. Elsevier.

Maar goed. Ter zake nu. Waar gaan we deze week niet op stemmen? Eerst maar even de PVV. Bulderend van het lachen zag ik hoe Geert Wilders in de uitzending van incontinentie-omroep MAX vertelt dat hij zo enorm veel van zijn lieve moedertje houdt. En dat hij nog weleens naar een oude Amerikaanse detectiveserie kijkt. De zachte kant van Geert. Wel bijzonder om Geert een keer zijn gesprekspartner niet te horen kwalificeren als “achterlijk” of “geschift”. Of Geertje aan tafel bij die extreem-rechtse presentator van Wakker Nederland, die meseer die niet snapt, dat je niet tegelijkertijd journalist én politicus kunt zijn. Joost Eerdmans, groot geworden bij die andere Tokkie-partij, de LPF. En dan die Hero Brinkman. Die huilt krokodillentranen. Hij wil graag dat men in het buitenland een beetje prettig beeld van zijn partij heeft. Dat men aan gene zijde van onze landsgrenzen niet denkt dat de PVV een stelletje racisten en fascisten is. Maar het is toch Hero Brinkman zélf, die in navolging van het OV-verbod voor Joden, belijdende Moslima’s de toegang tot het OV wil ontzeggen? Dan moet je ook niet raar opkijken als jij en je club voor fascisten worden versleten.

Dan de VVD. Zou ik ook maar niet op stemmen. Weet je nog, hoe witheet Mark Rutte was, toen in de aanloop van de Tweede-Kamerverkiezingen werd gesteld dat in het verkiezingsprogramma van de Bende van de Blauwe Blazers de uitkeringen van bijstandsgerechtigden enorm zouden kelderen? Mark vond het een schandalige suggestie. Nu dit kabinet er zit, komt VVD’er Kamp met een plan om de bijstand radicaal uit te kleden. Een fijne besparing van een miljoentje of honderd. Over de rug van degenen die het toch al bepaald niet breed hebben. Het feit dat een toonaangevende VVD’er inmiddels wordt vervolgd wegens fraude en het aannemen van steekpenningen, is ook al geen aanbeveling voor de zakkenvul-liberalen. Ik heb het over Sjoerd Swane, partijprominent te Maarssen. Wist zich tijdens zijn wethouderschap en zijn lidmaatschap van de Provinciale Staten niet helemaal te beheersen. Hij wordt nu vervolgd wegens het aannemen van in totaal dik drie ton aan steekpenningen. Overigens is het nog maar de vraag of Sjoerd Swane wel voor de rechtbank zal verschijnen. Hij woont tegenwoordig in het Aziatische kinderparadijs Thailand.

Maar het aller-, echt allerstomste wat je kunt doen, is op het CDA stemmen. Wat een tuig. Ernst Hirsch Ballin -onder wiens bewind op Justitie cartoonisten zonder enig proces van hun bed werden gelichte en in de cel gesmeten, en het aantal internet- en telefoontaps is gestegen tot het hoogste van de hele wereld- is benoemd tot hoogleraar mensenrechten. Dus iemand die de rechtsstaat hoedt op een manier die vergelijkbaar is met de aanpak van heren als Goebbels en Pinochet, wordt hoogleraar mensenrechten. Ja, je leest het goed. Mensenrechten. En die liegende en draaiende hufter Jan Peter Balkenende is aan de slag bij een groot adviesbureau. Zijn specialisme aldaar: ethische kwesties. Vier kabinetten de afgrond in gelogen, en dan word je ethicus. Dat kan echt alleen maar als je lid van het CDA bent. En dan die Maxime Verhagen… De bindende factor in het kabinet Hooligan-I blijkt vanuit zijn ministersfunctie op EZ zijn ambtenaren te misbruiken voor het schrijven van partijpropaganda. Daar zijn ambtenaren niet voor. Ambtenaren zijn er om het land te dienen, niet om redevoeringen voor politieke partijen te schrijven en bijeenkomsten voor ze te organiseren. Zoals ik vrijdag al uitlegde: Verhagen is naast een machtsgeile leugenaar ook gewoon een ordinaire dief. En dan die Henk Bleeker. De contactgestoorde voormalige interim-voorzitter van de club, die nu staatssecretaris van kippenhokken en wildvee is. Sprak vol walging over de PVV, en zou er als hij partijvoorzitter was geweest wel even “met gestrekt been in zijn gegaan”. Maar toen Geertje Wilders een keer boos zijn kant op keek, bood hij nederige excuses aan. De dweil. Een dweil waar ik overigens niet eens mijn plee mee zou willen schoonmaken. Ik houd namelijk van een fris toilet. Maar het lolligste vind ik wel al die CDA’ers die oproepen om niet op het CDA te stemmen. Dan ben je wel heel diep gezonken als partij. Zelfs Cees Veerman deed die oproep. Niet de minste, binnen de ChristenDemocratische gelederen. Of dat Zuid-Hollandse statenlid, eveneens CDA‘er. Deed ook een oproep om niet op het CDA te stemmen. Prompt ging zijn website op zwart. Ja, zo doen we dat, binnen de Christen-Democratische traditie. Neuh. CDA dus ook maar niet.

Stem wat je wilt, deze week. Kies voor mijn part Zuid-Holland Vooruit of desnoods GroenLimburg, als je je stem dan écht wilt verkwisten. Maar stem dus liever niet op PVV, VVD of CDA. Want dat soort volk moet echt een halt worden toegeroepen. Een land, waar alle Moslims worden geïnterneerd, de leuke baantjes in achterkamertjes worden verdeeld, de rijken in gated communities wonen en de rest van het volk in zeer povere omstandigheden de eindjes aan elkaar moeten zien te knopen? Nee, dat is een spookbeeld waarvan ik hoop dat dat geen werkelijkheid zal worden.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

2 reacties

Kuin · 2 maart 2011 op 09:05

Haha! Die Driek. Je kunt het toch niet laten hè.
Nee, ik weet het beter gemaakt.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet Nederland veiliger wil maken.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet de staatsschuld aanpakt.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet bij zichzelf begint en minder ministers en staatssecretarissen heeft aangesteld.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet financieel beter is voor een leraar met twee kinderen dan PvdA.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet opkomt voor de vrijheden van Afghanen.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet niet bezuinigt op onderwijs.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet Wilders niet vergelijkt met Hitler.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet een democratisch gekozen partij niet uitsluiten.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet onze kinderen niet op wil zadelen met een enorme staatsschuld.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet kiest voor internationale verantwoordelijk en hun NAVO-partners en niet voor de Taliban.

Stem PvdA, want het is een schande dat dit kabinet de belastingen niet extreem verhoogt.

Stem PvdA, want het is eerlijker om kabinetsplannen verkeerd uit te leggen en te misbruiken in de campagne.

Moet ik nog even doorgaan?
Stem verstandig, stem rechts!

phoebe · 2 maart 2011 op 10:30

Ik stem lekker wat ik wil… :toeter:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder