Niemand zit echt te wachten op bruine strepen in de toiletpot. Daarom maakt u vóórdat u gaat zitten een inschatting van of er een wc-borstel aanwezig is. In negen van de tien toiletten is dat het geval. Zoals het hoort. Maar wat te doen die ene keer dat dit handige gebruiksartikel ontbreekt? Gezien het toiletbeeld in Nederland bent u waarschijnlijk iemand die dan wegloopt, het bijltje er bij neer gooit, afdruipt. Maar is dat bewust? Zou u niet liever willen dat u op zo’n moment juist helder, analytisch en creatief kunt handelen? Zou u niet wensen dat deze situatie het beste in u boven brengt? Dat u kunt zeggen: “ongeacht wat ik aantref, ik doe hier mijn ding en aan het eind is die wc schoon!” Tip: Zoek bij het vinden van oplossingen naar eenvoud. Leg bijvoorbeeld vooraf wat wcpapier in de pot. Het papier vormt een beschermende laag tussen uw ontlasting en de wc. En bij het doortrekken fungeert het papier zelfs als een soort slede richting de afvoer. Twee stroken van elke drie vellen zouden genoeg moeten zijn. Gebruik drie stroken als u voelt dat u meer ruimte nodig heeft. Volg sowieso uw gevoel. Als u het niet vertrouwt, bedek de ontlasting zelf dan ook met twee stroken. Zo weet u zeker dat de keutel tijdens het wegspoelen de wc-wand niet kan raken.

Maar wat te doen als er wel genoeg vellen wc-papier zijn om de billen af te vegen, maar niet voldoende voor zowel de billen als het bedekken van de wc-pot? Kies in dit soort gevallen altijd voor u billen. Niemand is erbij gebaat dat na het toiletgebruik de wc schoon is, maar uw achterwerk niet.

Waarschuwing: Snelle, voor de hand liggende oplossingen veroorzaken doorgaans nieuwe, taaie problemen. Het papier is op, grote kans dat u staart naar een leeg cloisetrolletje. Ga hiermee dus niet de achtergebleven strepen verwijderen. Op zich is het initiatief dat u neemt prijzenswaardig. Maar waarschijnlijk heeft u er niet over nagedacht waar u vervolgens het vervuilde kartonnetje laat. Doortrekken via de wc is geen optie. In het minst erge geval zal het rolletje een dag lang in de wc blijven drijven. Zichtbaar voor alle andere gebruikers. Over verstopping van de riolering nog maar te zwijgen.

Het toilet uitlopen met een vieze rol is ook niet aan te raden. Met enig geluk is er een prullenbak in de buurt. Maar een kartonnetje met resten ontlasting eraan kan nare luchtjes veroorzaken. Heeft u zich afgevraagd of u strips in huis heeft om de vuilniszak dicht te knopen? En wat als het een openbare prullenbak is? Waarschijnlijk heeft u in dat geval een sleutel of loper nodig voordat u uberhaubt al bij de vuilniszak kunt komen. En die heeft u niet. Laat staan dat u op dat moment strips bij zich draagt om de vuilniszak dicht te knopen. Niet aan beginnen dus.

Tip: Borduur voort op wat u al weet, varieer op bekende thema’s. Het stromende water van de wc kan bijvoorbeeld ook heel goed dienen als beschermingslaag tussen de ontlasting en de wcpot. Trek daarom de wc precies door op het moment dat uw keutel ofwel op het punt staat in de pot te vallen, ofwel het uiteinde ervan bijna de pot raakt. Een minder risicovolle – maar meer milieubelastende- manier is om op gezette tijden de kringspier aan te spannen waardoor uw ontlasting in etappes weggespoeld kan worden.

Tja, wat nu als in een wc bent waar wc-borstel noch toiletpapier te vinden zijn? Of u maakt thuis al gebruik van bovenstaande techniek, maar het is zondag en u was tijdens het boodschappen doen vergeten papier mee te nemen. Laat u zich afschrikken? Ook in dit geval moet er een bruikbare oplossing zijn.

Tip: Als niets is zoals het moet zijn, dan moet het zijn zoals niets is. Het leven zal altijd nieuwe uitdagingen naar u blijven gooien. Durf dus onconventioneel te zijn in uw oplossingen. Doe de wc-bril omhoog en ga omgekeerd -het gezicht richting de stortbak- boven de wc hangen. Door voorover te buigen en naar uw kruis te kijken, kunt u goed volgen waar uw ontlasting terecht komt. Als u goed mikt, valt deze direct in het diepere gedeelte van de pot en de wc blijft schoon.

Na het doortrekken gaat u zitten. Nog steeds omgekeerd en met de bril omhoog. U zult merken dat u langzaam wegzakt, maar vlak boven de bodem van de pot blijft zweven. Spoel nu het toilet nogmaals door en gebruik uw toiletpot als bidet. Door de kracht van het water zult u in negen van de tien keren uw handen niet eens hoeven te gebruiken. Wie had dat gedacht?

Waarschuwing: De geest is maar zo sterk als het lichaam. Houdt daar rekening mee. Schat dus van te voren in of u mogelijk diarree of dunne ontlasting heeft. Anders kan het zo zijn dat bij gebruik van de omgekeerde manouevre de wc schoon blijft, maar de vloer niet. Juist op het moment dat bijvoorbeeld de allesreiniger op is. Op zich hoeft dat ook weer niet echt een probleem te zijn. Vul een emmer met warm water en giet daar een flinke scheut azijn bij. Pers een paar sinaasappelen of een netje mandarijnen uit en giet het sap bij het mengsel van water en azijn. Zo kunt u aan de gang en ruikt het nog lekker fris ook.

Tja, en als u geen citrusvruchten bij de hand heeft, dan…. Nou, daar komt u nu zelf wel uit.

Categorieën: Gein & Ongein

11 reacties

arta · 29 december 2008 op 12:46

😆
Tip: Raadpleeg Teunis voor elke grote boodschap eerst: Succes verzekerd!
Grappig geschreven!

Neuskleuter · 29 december 2008 op 12:59

😆 Hoe kóm je erop? Echt hilarisch, ik zag het zo voor me. Ik heb zelf een oplossing die veel eenvoudiger is. Het werkt beter, naarmate de ruimte voller is. Verjaardagen zijn dan uiterst handig. Ik loop dan de kamer in, roep heel hard ‘whoaaaaaa, welke idioot heeft er voor mij zitten stinken, z’n naam staat nog in de pot geschreven!’ en ga dan heel rustig zitten. De verhalen komen dan wel los en dan blijkt dat er minstens drie mogelijke daders tussen zitten.

Anne · 29 december 2008 op 13:02

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

doemaar88 · 29 december 2008 op 13:54

Ik heb erg gelachen om je creatieve doe-het-zelf tips. Leuk gedaan! :hammer:

schoevers · 29 december 2008 op 14:21

Ik wilde dit verhaal serieus nemen, maar volgens mij zit er een luchtje aan.
Volgens mij kunnen ze beter teflonlagen in de pot aanbrengen. Je weet wel dat anti-aanbaklaagje, in dit geval anti-aankaklaagje.
Ik zal mij vooralsnog houden aan jouw aanbevelingen. Waarvoor dank.

pally · 29 december 2008 op 14:35

Heerlijk uitgewerkte shit, Teunis! 😆 😆
Toch nog bruine feestdagen.

Groet van pally

Ma3anne · 29 december 2008 op 23:00

Weer een taboe doorbroken. 😆

Ik durf er na deze column eindelijk voor uit te komen, dat ik enkel thuis poep volgens mijn eigen systeem en met mijn eigen spullen.
Buiten de deur krijg ik altijd spontaan obstipatie en dat is best handig. :hammer:

fijnedagnog · 30 december 2008 op 00:43

Mij ontgaat de humor van dit bedenkelijke verhaal. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het wellicht beter tot zijn recht zou komen in gedrukte vorm.

KawaSutra · 30 december 2008 op 01:12

Volgens mij ben je van de pot gerukt. Komt er nog een vervolg over stankoverlast e.d.?

Mien · 30 december 2008 op 19:29

Ik vind deze ‘donkere kamer van Teunis’ erg goed passen in de donkere dagen voor, tijdens en na kerst.
Heb gelachen maar ben nu aan de race-kak oftewel spuitpoep … van de naweeen van de Kerst.
En ja … het toilet is altijd schoner aan de overkant …!
Scoort hoog op de nominatie voor CvdM!!!
En daarmee bedoel ik niet closet van de maand!

Mien

Dees · 30 december 2008 op 22:12

Was vanavond bezoeker bij een wc, met een opstaand randje, net voor het stortgat. Het was niet problematisch, maar antropologisch anticiperend gezien had het dat kunnen worden. Ik vind deze column leuk, maar niet sluitend genoeg. Maw, vervolg? 😀

(begin je wel te verdenken van anale fixatie ;-))

Erg leuke column 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder