Lange tijd was [url=http://www.destinyschild.com]Destiny’s Child[/url] mijn favoriete meidenband en dat kwam niet alleen door hun mooie benen en strakke buiken! De dames zongen met aanstekelijk enthousiasme over hun onafhankelijkheid en plezier in het leven. Hoogtepunt was hun cd ‘Survivor’ die hit na hit opleverde, waaronder een prachtige meerstemmige versie van ‘Emotion’ dat het origineel van Barry Gibb (BeeGees) en Samantha Sang naar de kroon stak. Maar op het hoogtepunt van hun succes ging het mis. Kelly, Michelle en vooral Beyoncé ambieerden een solocarrière. Michelle bezong haar liefde voor de Heer op een aantal matig verkochte gospelalbums, Kelly scoorde met ‘Dilemma’ en ‘Stole’ grote hits, maar het was Beyoncé die alle aandacht naar zich toe trok met haar cd ‘Dangerously in love’. Ze bleek in haar clips helaas niet meer de sympathieke, onafhankelijke meid. Ze was een onderdanige stoeipoes geworden. In de clip van ‘Crazy in love’ wierp ze zich letterlijk aan de voeten van haar minnaar, rapper Jay-Z. Met haar cd probeerde ze een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Ineens leek Destiny’s Child niet meer dan een vehikel voor de aspiraties van Beyoncé. Maar ruim een jaar na haar solodebuut is er opeens weer een groepsalbum met de (profetische?) titel ‘Destiny Fulfilled’.

De cd lijkt vooral uit contractueel oogpunt gemaakt en bevat een aantal tenenkrommende vullers. Eén daarvan is het mierzoete ‘Cater 2 U’ waarop Beyoncé, Kelly en Michelle zich verlagen in hun devotie voor hun man. In haar couplet biedt Beyoncé aan zijn haar te kammen, zijn voeten te masseren en hem zelfs een manicure te geven. Deze regels kun je nog als humor zien, omdat een echte vent natuurlijk niets moet hebben van gewriemel aan zijn handen. Beyoncé lijkt voor een homo te zijn gevallen! Maar Kelly maakt aan alle twijfels een eind door schaamteloos te zingen dat ze voor hem haar figuur en kapsel mooi zal houden. Als hij laat thuis mocht komen en zij slaapt al, dan hoeft hij haar maar op haar schouder te tikken en draait ze zich om. Ook in het nummer ‘T-Shirt’ stellen de meiden zich dienstbaar op en vinden ze het fijn om in het T-shirt van hun geliefde te slapen. Wat zich op de cd van Beyoncé leek aan te kondigen, zet zich hier door. Van de ‘independent women’ is niets meer over. De waarden waar ze voor stonden lappen ze volledig aan hun hoge laarzen. De drie dames lijken huisslaafjes geworden.

Gelukkig staan er ook nog een paar hoogtepunten op de cd. De single ‘Lose my breath’ bijvoorbeeld kent een aardig optreden van de plaatselijke drumband en vooral het nummer ‘Is she the reason’ is een uitschieter naar boven. Het lied is gebaseerd op de sample ‘I don’t know no one else to turn to’ van de soul- en discozangeres Melba Moore. ‘Is she the reason’ handelt over een verstoorde los-vast vriendschap tussen man en vrouw als er een derde (‘she’) in het spel komt. Een mooie, breekbare ballad over niet uitgesproken verlangens en verwachtingen.

Maar fans van het eerste uur van het damestrio zullen vooral teleurgesteld zijn bij het luisteren naar ‘Destiny Fulfilled’. De vrolijke, ongedwongen presentatie is grotendeels verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een dociele houding. [url=http://www.destinyschild.com]Destiny’s Child[/url] is een kneedbaar marketingproduct geworden en lijkt wat dat betreft op een succesvol Belgisch kleutertrio. Zullen we daarom maar spreken van D3?

[img]http://images.amazon.com/images/P/B000643A5M.01.LZZZZZZZ.jpg[/img]


5 reacties

Mup · 9 december 2004 op 20:33

Het akelige daaraan is Eddy, dat jonge meiden ze als voorbeeld zien. Heel goed beschreven, meteen even met een inwonende fan praten hier 😡

Groet Mup.

Bakema_NL · 9 december 2004 op 21:38

Vreselijke muziek. Totaal talentloze onzin en tenenkrommend zangwerk……..rnb…….ga nog maar eens wat jaren terug in de tijd, toen wisten negers nog wat rnb was. Inderdaad zo’n beetje k3 niveau, wat een bagger. Jay-Z ga ik geeneens over beginnen………WAHHAHA.

Mar · 10 december 2004 op 09:36

Ik heb de cd in mijn bezit en ik vind ‘m geweldig!
Zie ook erg uit naar het concert op 24 mei 2005.
Wat mij betreft zijn het top-artiesten van wereldniveau!

Mar

tommy · 10 december 2004 op 13:17

Zonder de CD zelf te hebben kan ik wel zeggen dat Destiny´s Child erg goed is, maar niet van het niveau en vooral niet passend in de belevingswereld van o.a. Bakema.

Drie beeldschone dames die over het algemeen zeer goede muziek maken kan natuurlijk niet anders dan een kassucces zijn … En vooral Beyoncé is de ultieme vrouwelijke megaster van dit moment!

Alleen jammer dat dat uit de mond van een homo als ik moet komen …

Eddy Kielema · 1 mei 2005 op 13:08

[quote]Ik heb de cd in mijn bezit en ik vind ‘m geweldig![/quote]
Nou, de single ‘Girl’ vind ik bij nadere beluistering wel het stempel ‘Destiny’s Child’ waardig. Daarin hoor ik de vrijgevochten houding van de dames terug. Jammer, dat het pas bij de derde single gebeurt…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder