Zit ik te wachten op een wereld die opgebouwd is uit nullen en enen? Nee! Ik heb niets met zo’n wereld. Net zoals ik ook niets heb met ‘de andere wereld’ of ‘Gene Zijde’ van de B.V. Jomanda..
Wanneer wij de digitale wereld of, om in spirituele termen te spreken, de ‘Digitale Zijde’ eens nauwkeurig onder de loep nemen, wat treffen wij dan aan? Om eerlijk ter zijn; niets nieuws eigenlijk. Til op een warme dag eens een tegel op en kijk goed naar wat u daar aantreft.. Hetzelfde ziet u in de digitale wereld:
Wormen, maden, virussen, pissebedden! You name it……
Kijk ook heel even naar de hordes SMSende mobielers die zich in de digitale wereld bevinden.
Als de mieren onder een tegel zwermen zij van links naar rechts, naar voren en naar achteren, daarbij voortdurend knoppen indrukkend op het mobiele tetterkanon. Oog voor iets anders hebben ze niet meer. Valt er toevallig iemand dood op straat dan SMSen ze er gewoon omheen.
Wat heeft de digitale wereld nog meer te bieden? E-mail, games en ranzige websites.
Maar ja, je moet mee hè?. Je wordt niet voor vol aangezien als je geen contact hebt met de digitale wereld. Dan ben je nog minder dan een nul.
De vraag is, kunnen we nu of in de toekomst nog buiten de digitale wereld?
Ik denk het niet, om heel eerlijk te zijn.
Ik denk dat we binnen honderd jaar volledig geïntegreerd zijn in de digitale wereld.
De hele mensheid ligt dan in lange rijen, op bedden, naast elkaar met slangen , oordoppen en oogkleppen, verbonden aan de digitale wereld. Men beleeft digitale avonturen. Men wandelt door digitale bossen, men zwemt in een digitale zee en men bedrijft de liefde met een digitaal fantoom.
Kortom, de reële wereld houdt op te bestaan. De digitalisering van het leven heeft zich voltrokken. Men bevindt zich voorgoed aan “Digitale Zijde”.
Moet ik dat erg vinden? Nou nee, want ik ontspring de dans nog wel. Ik kan nog aanraken, strelen en zoenen. Ik kan nog ruiken en voelen. Ik kan nog fysiek ervaren.
Kom daar maar eens om aan Digitale Zijde. De digitale wereld is erger dan een illusie. Een illusie is tenminste nog iets! De digitale wereld daarentegen, is een wereld van kille nullen en is dus per definitie niets.!
Leg er in Godsnaam een bom onder nu het nog kan..

Categorieën: Thema column

12 reacties

deZwarteRidder · 22 april 2004 op 20:21

zo waar….maar..de vooruitgang eisst zijn tol …en wij betalen hem met zijn allen..

pepe · 22 april 2004 op 20:31

[quote]Leg er in Godsnaam een bom onder nu het nog kan.. [/quote]

Nou nou Kees, liever niet als je het mij vraagt. Ik zou Jansen gaan missen en onder die tegel op mijn terrasje vind ik geen schrijvende Kees of andere columnist waar ik van kan genieten.

Een ieder zal een zelf het echte en digitale leven van elkaar mogen scheiden. Ik leef gelukkig nog veel in het echt, ruik, zie en voel genoeg, en met dat gevoel kan ik weer eens een columnpie schrijven.

Blijf jij ook maar met een voetje hier in het wereldje rondhobbelen 😉

Maestro · 22 april 2004 op 20:37

Het is waar dat mensen steeds meer afhankelijker worden van de mobiele technologie. Maar ik denk dat deze technologische revolutie alleen maar goed is. Ik bedoel zonder het magische internet hadden wij met zn allen niet eens deze site bezoeken en onze mening geven over allerlei verschillende maatschappelijke onderwerpen (wat een zin 😛 ) Ik snap je bedoeling met de column maar je moet ook zeker het positieve van het het geheel zien.

Kees Schilder · 22 april 2004 op 22:10

Natuurlijk hebben jullie gelijk en ik overdrijf een beetje. Maar toch..tja….ik weet het niet…

Maestro · 22 april 2004 op 22:12

Tja overdrijven is ook een vak 😛 .
Maar idd het gemekker over ik kan niet meer zonder me mobiele telefoon is ook onzin want hoe heb je het in hemelsnaam die jaren daarvoor gedaan??

Kees Schilder · 22 april 2004 op 22:15

Dat was een tijd van no problems at all

Maestro · 22 april 2004 op 22:18

Tja die tijd heb ik nooit lang meegemaakt.
Wat een gemis

Ma3anne · 22 april 2004 op 23:41

Gisteren in de trein zat ik naast een digitaal jongetje van een jaar of 17. Foto’s makend van zichzelf en het landschap buiten om te laten zien waar hij was. Intussen lulde hij zich helemaal suf tegen dat fototoestel. Achter me zat een digitaal meisje zeer luid en duidelijk in zo’n ding te kwekken.

Hier werd ik dus helemaal niet goed van. Ik ben halverwege de reis op het balkon gaan staan. de terreur van de bellers in de trein. Bah bah en nog eens bah.

Irma · 22 april 2004 op 23:50

Haha, lekker overdrijven! Lekker doen, hoor! De technologie overdrijft namelijk ook schromelijk, dus hoe kun je er anders op reageren in een column. Ik begrijp je helemaal, dus plaats die bom maar. Sommige dingen zijn verrekte handig, maar ik ben ook bang dat een hoop ten koste gaat van het echte contact. Ik houd ook nog altijd van een warm lijf, sprekende ogen, en een glimlachende mond.
Gisteren nog met verbazing die column zitten lezen over een camera in een zogenaamde lijkkist onder de grond. Waar of niet waar; we zijn toch massaal naar een psychose aan het glijden met z’n allen als het zo zou worden als jij beschrijft? Psychose is een toestand waarin de realiteit als het ware ‘bevroren wordt’, niet meer beleefd in het moment; say it yourself en zie de overeenkomsten.

Nou ja, mijn MB’s zijn overspannen en mijn harde schijf begint te ontdooien, dus ik stop maar met zeiken
😉

viking · 23 april 2004 op 09:02

Ach Kees, je moet het ook zo zien, een digitale boswandeling betekend wel dat je de vieze lucht van bomen, gras en bosgrond niet meer hoeft te ruiken.
Bij een digitale neukpartij hoef je goddank niet meer te ervaren hoe vreselijk het is de zachte huid van een mooie vrouw te voelen.
En tijdens het mobiele bellen hoef je gelukkig niet meer te dealen met echte emoties die in de ogen van je gesprekspartner verscholen liggen.

Nee het is wel makkelijk zo. De voorstanders van de digitale en virtuele wereld zullen over een paar jaar zelf niet meer zijn dan enen en nullen.

Ik weet wel wat ik liever zou zijn

Mosje · 23 april 2004 op 10:03

Anderhalve week geleden reed ik met de trein van Groningen naar Arnhem. Komt er een bloedmooie vrouw naast me zitten. Ik verschuif wat op mn stoel.
Wat zal mijn openingszin zijn?
Net op het moment dat ik die wil uitspreken gaat haar mobiel, en ze gaat uitgebreid met haar vriendje praten…… (En dat heeft ze tot Zwolle volgehouden)

Shitonya · 23 april 2004 op 20:36

😮 Bedden naast elkaar met draden en heel het zooitje, wordt de never ending story van the matrix 😎

Geef een reactie

Avatar plaatshouder