We wonen allemaal op één grote gasbol die over een aantal miljoen jaar gaat exploderen. Laten we met zijn allen hopen dat wij tot die tijd hier nog kunnen bestaan, want er zijn een helehoop kamikaze meteorieten in de ruimte die een stuk groter dan de aarde zijn. Kortom, we zijn allemaal over een tijdje de lul. Als jij een heleboel contant geld wilt bewaren, doe je dit als slim iemand niet op één plek. Een brand zou immers het hele fortuin kunnen verwoesten. Hetzelfde geld voor de mensheid. Alle mensen wonen nu op één planeet. Wat als deze kapot gaat? Dan zijn wij dus allemaal weg. Wij moeten met zijn allen de schouders eronder zetten en er voor zorgen dat wij op tijd beginnen aan het verspreiden van de mensheid over meerdere planeten.

Wordt het niet eens tijd dat wij hier meer aandacht aan gaan besteden? Wie dit een ‘ver van mijn bed’ show vind, maar zich wel druk maakt over het opwarmen van de aarde is een populistische dwaas. Leuzen als ‘doe het niet voor jezelf, maar voor je kinderen’ kunnen beter gebruikt worden voor het onderzoek naar ruimtevaart. Wat hebben je kinderen eraan als ze door een meteoriet opgeblazen worden onder een prima ozonlaag?

Ik vind dan ook dat de hele kwestie ‘mileu’ dweilen met de kraan open is. Besteed het geld voor mileuvriendelijke energie nou eens aan krachtigere energie om makkelijker de ruimte in te komen. Besteed het geld voor ontwikkelingswerk nou eens aan ontwikkelingen voor het voortbestaan van de mensheid!

Welk ras, politieke overtuiging, sexuele voorkeur, geloof of favoriete tv-presentator je ook hebt, iedereen zou het er over eens moeten kunnen worden dat dit iedereen aangaat. Het doel van ons leven is het laten voortbestaan van onze soort. Laten we ervoor zorgen dat wij (naar alle waarschijnlijkheid), het eerste dierensoort zijn die niet tegelijkertijd bezwijkt met zijn planeet. Wij moeten ons gaan verspreiden, en wel zo snel mogelijk!

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

arta · 2 november 2007 op 13:47

Het werd eeuwen geleden al geroepen: “Gaat heen en vermenigvuldig u,” pas nu, door het lezen van jouw column begrijp ik em. 😀
Misschien moeten de geleerden zich ook maar eens gaan buigen over een ‘meteorietenschieter’, dan is al dat ge-verhuis allemaal niet nodig, misschien.

Leuke column! 🙂
(Wel jammer dat er toch nog veel (slordigheids)foutjes in zitten, FT.)

SIMBA · 2 november 2007 op 15:18

[quote]Als jij een heleboel contant geld wilt bewaren, [/quote]
Ik maak het lekker op, we gaan toch ontploffen. 😀
[quote] ‘mileu’ [/quote]Foei Tree! (milieu)

Beryl · 2 november 2007 op 15:37

Column doorsturen naar NASA. Als ze blijven snoeien in het budget daar, komt er natuurlijk nooit wat van je mooie plan terecht! 😀

PS: Ff op je d’s en t’s letten, FatTree. Bij elke zin even bedenken wie / wat je onderwerp is en dan het werkwoord ‘lopen’ in gedachten houden…

lagarto · 2 november 2007 op 18:21

Ik zie de foutjes nie, Fat Tree.
Dus voor mij leesd ie lekkur.
Lagarto

pally · 2 november 2007 op 21:24

Grappige invalshoek, maar wel te veel foutjes , Dikkeboom. Misschien toch iets minder frequent insturen en zorgvuldiger afwerken. Het is maar een idee, :lach:

groet van Pally

Prlwytskovsky · 2 november 2007 op 23:32

[quote]Als jij een heleboel contant geld wilt bewaren, doe je dit als slim iemand niet op één plek[/quote]
Weet ik, ik stop het in de koektrommel, het keukenkastje, onder me bed, dat soort werk.

Bovendien, als dat over een paar miljoen jaar pas plaatsvind dan ben ik er hoogstwaarschijnlijk niet meer, toch?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder