Half elf ’s ochtends. Op weg naar Gouloises. Het is ondenkbaar dat deze dag zal bestaan uit het oproken van restjes shag. Her en der verspreid in mijn huisje liggen nog vier bijna lege pakjes. Toch genoeg voor zeker een dag. Maar de vraag blijft altijd of je voldoende vloei hebt. Wanneer dat niet het geval is en je voordat je daar achter was het hele huis op zijn kop hebt gezet, moet je alsnog op pad. Maar dan als het al middag is. Als het warm is. Mijn haren heb ik zojuist nat gemaakt. Ze vallen lekker zo. Meestal blijven ze in model zolang het boodschappen doen duurt. Vandaag niet. Zelfs op dit tijdstip is het al klam en een krul springt steeds voor mijn ogen. De atmosfeer nodigt uit tot zweten. Een nadeel is dat ik alleen boxershorts draag. En bij aanhoudende hitte hebben die broekjes de neiging op te kruipen en zich als een drol te nestelen aan weerszijden van mijn zak. Een warme vochtige drol.

Niet echt comfortabel. Ik vraag me dan altijd af hoe andere mensen dat doen. Het liefst zou ik even met mijn hand in mijn jeans grabbelen, de short langs mijn benen naar beneden trekken. En dan dat gevoel van opluchting ervaren. Als het uittrekken van te krappe schoenen. Enfin, ik begeef me tussen het winkelend publiek en loop dus maar iets wijder met mijn benen. Echt helpen doet dat niet. Het natte boekje blijft een bron van wrijving.

Zouden mijn ballen er voor de buitenwereld nu groter uitzien, vraag ik me ineens af. En zo ja, is dat dan positief of negatief? Rocksterren van vroeger maakten gebruik van sokken en komkommers. Ze hadden daar succes mee. Maar wijdbeens door een winkelcentrum lopen, met een enorme zak… De bejaarden, vrouwen met hoofddoekjes, kinderen. Te bedreigend, concludeer ik.

Ik hervat mijn normale pas, verbijt het schurende gevoel en ga de supermarkt binnen. Brood, vleeswaren, koffie. “Magnetronmaaltijdje”, mompel ik. Bij het openen van de deur van het koelvak glijdt koude lucht langs mijn buik naar beneden. Het aangename gevoel verrast me en vlug kijk ik om me heen of iemand het door heeft. Maar het gangpad is leeg. Voorzichtig zet ik mijn voeten iets verder uit elkaar. “Hmmm…”

“Ga je nog iets pakken?”, bitst een vrouw in legging. Een golf adrenaline. Betrapt. Ongeduldig duwt ze haar wagentje al in mijn richting. Met een rode kop pak ik een kip tandoori. ‘Weg hier’ is het enige waar ik nog aan kan denken en loop door naar de kassa. “Nee geen zegels. Nee het bonnetje hoef ik niet.” Een halve minuut later sta ik buiten. Het inmiddels schrijnende gevoel tussen mijn benen maakt dat mijn oogleden af en toe samen trekken.

Gedurende de terugtocht troost ik mezelf met de ijsblokjes, ventilatoren en die flinke lik vaseline die thuis op me wachten. En dan een sigaret… Een lekkere Goullie… Of wacht… Heb ik… Toch niet… Fuck…

Categorieën: VEC

16 reacties

Mup · 1 september 2008 op 08:33

😆 Een plakzak,

Groet Mup.

SIMBA · 1 september 2008 op 09:24

Probeer eens een strakke boxer!
@Mup: beter een plakzak dat platzak 😆

arta · 1 september 2008 op 13:38

Enorm goed geschreven, met die alinea voor het koelvak als absoluut hoogtepunt. (letterlijk én figuurlijk):-)

lisa-marie · 1 september 2008 op 13:48

Hartstikke goed ik heb meegeleefd en echt gelachen.
😆 😆

Fem · 1 september 2008 op 14:24

😆 😆 😆

misschien een boodschappenlijstje maken en dan niet vergeten de ouderwetse slips van de Zeeman erbij te zetten.. 😉

Dees · 1 september 2008 op 16:01

Hè hhè, eindelijk het geheim van mannen en de bijzondere verhouding met vriesvakken en airconditioners (die ik er voor het gemak ook maar bijpak :-)) onthuld. Allemaal potentiële zakkoelers.

Hoe je het gedaan hebt met de 3,5 columns die je hier geschreven hebt weet ik niet, maar dit is herkenbaar als een echte Teunis. Leuk stuk.

Neuskleuter · 1 september 2008 op 19:03

Even twijfelde ik of ik de column van je nu zou gaan lezen.. Zal dit mijn acute eetlust bederven, denkend aan je doucheputjesverhaal? Maar nee. Het eten smaakt me nog steeds en om even bij Dees aan te sluiten: een echte Teunis! 😀 De rokjesvariant in een mannenverhaal, dat smaakt naar meer.

Leuke uitsmijter ook, ik zat zo in het verhaal dat ik die sigaretten ook al was vergeten 😉

Shitonya · 1 september 2008 op 23:07

Eerlijk en ongecensureerd neergezet. Vrij vermakelijke kost. Misschien moet ik dat ook eens proberen, maar dan met een string.. En gauloise is altijd goed natuurlijk.

pally · 3 september 2008 op 14:35

Heel erg grappig, Teunis, deze column. Hoe je van iets doodgewoons een stukje kan schrijven dat dan weer net boven dat gewone uitsteekt.
De kleine verschrijving ‘het natte boekje’ i.p.v. broekje maakte het nog leuker.

groet van Pally

Prlwytskovsky · 3 september 2008 op 23:13

[quote]“Ga je nog iets pakken?”, [/quote]
Was zij de moeite niet waard? Vraag ik mij af. 😉

Maar even tussen ons, Teunis: mannen onder elkaar. Ik knip de zakken uit mijn spijkerbroek zodat ik er tijdens het winkelen altijd bij kan.

SIMBA · 4 september 2008 op 08:39

[quote]Ik knip de zakken uit mijn spijkerbroek zodat ik er tijdens het winkelen altijd bij kan.[/quote]
😆
Kijk Teunis dat zijn nog eens tips van een deskundige waar je iets aan hebt! 😀

Teunis · 6 september 2008 op 12:05

Heee, nooit aan gedacht. Ik ga meteen al mijn broeken onder handen nemen. Als je de kontzak uitknipt, kun je af en toe ook daar kriebelen 😉

Gr. en dank voor de reacties.

Teunis

WritersBlocq · 7 september 2008 op 22:03

Teunis, volgens mij heb ik niet alles van je gelezen maar dat komt goed. Deze vind ik echt top!

[d]Gou[/d]Gauloises met vloei heb je [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Gauloises#Cigarette][b]hier[/b][/url], als je het print heb je gelijk genoeg vloei 🙂

Mien · 10 september 2008 op 09:28

Hee Teunis, een shagbuil tussen je benen geeft ook verkoeling.

Mien Short

pepe · 14 september 2008 op 11:37

En dit lees ik nu pas:-D

Hij is super cool of was het hot;-)
Ik snap dus nu pas de plakzak, ben een echte spuit elf dus.

Anne · 19 september 2008 op 21:10

Léuk leuk leuk leuk!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder