De avond is niet compleet zonder drank, althans dat vinden meeste mensen dan. Vooral jongeren zuipen zich massaal dronken ieder weekend. Als je verschillende onderzoekslijsten leest, zie je dat jongeren massaal drinken voor het gezellige gevoel. Toch moet ik dat onderzoek gelijk geven, want mijn feest adreline stijgt met ongekende hoogte. Helaas ontstaat er door drank in het uitgaansleven ook veel geweld en kwade dronkenschappen. Misschien in het ergste geval een verslaving.

Onlangs las ik in een krant dat vrouwen voorzuipen en hun flesjes meenemen in de kroeg,erg lucratief om zo geld te besparen, maar dan niet ingaan in zo’n artikel op het feit dat het minderjarige meisjes zijn. Wie is hier verantwoordelijk? Denk in dit geval de ouders, want mensen onder 16 mogen tegenwoordig ook uit.

Er wordt dan veel aandacht besteed aan het feit dat jongeren veel drinken en dat het slecht is. Misschien door minder aandacht aan dit feit te geven , gaan jongeren juist een glaasje minder drinken. Vergeten en vergeven, laat ze maar overgeven.

De hoeveelheid is het gevaar. Ik drink gemiddeld zelf ongeveer 12 biertjes per week en dat zijn er soms toch wel echt meer, dan is die 12, helaas verkeerd berekend. Ik heb bewondering voor mensen die een avond niks kunnen drinken en ik moet de nadruk leggen bij de vrouwen want die drinken in mijn ogen stukken minder dan mannen. Of zie ik dat verkeerd soms? Ik merk het al, ik praat mezelf tegen.

Hoop dat ze die leeftijdgrenzen gaan opschroeven, dat is volgens mij een oplossing om jongeren minder aan de drank te helpen. Anders ziet de toekomst somber in voor de nieuwe generatie. Er komt wel meer werkgelegenheid in de zorg en dat is voor mij een pluspunt. Ach, een beetje dubbel.


2 reacties

Trukie · 2 juni 2007 op 12:34

Toen ik jouw leeftijd had, riepen we
“Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf”.
Schromelijk ouderwets, ik weet het.
Maar als jij voor jezelf nou eens de leeftijdssgrens opschroeft? 21 jaar b.v. voor je weer je eerste alcoholische drankje mag drinken.
Tot die tijd colaatjes. Dat staat heel stoer hoor.
En die werkgelegenheid in de zorg, die blijft wel zolang de ideale mens nog niet is geboren.

Shitonya · 2 juni 2007 op 18:29

Wat heeft de zorg ermee te maken? Ik vind het nogal pessimistisch. De leeftijd neemt af wat betreft het beginnen met alcohol, maar de hoeveelheden blijven over het algemeen ongeveer hetzelfde. De één heeft ook meer dran nodig om losser/aangeschoten te worden dan de ander. En vrouwen drinken minder? Dat lijkt maar zo. Je weet niet hoeveel iedereen voor het uitgaan al hebben gedronken en aangezien vrouwen meer mixdrankjes drinken, worden ze ook sneller aangeschoten volgens mij.

En mensen die niets drinken met het uitgaan zijn zo goed als alleen maar bobs. Zonder drank is er namelijk geen ruk aan, omdat je dan moeilijk op hetzelfde niveau als anderen kunt komen. Het is een kwestie van aanpassen d.m.v drank

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder