Een mensenleven is opzienbarend kort, vooral wanneer je het vergelijkt met de tijdspanne van het universum. Zo ook voor Tim, één van mijn makkers die moeite heeft met het hosselen van chicks. Er komt geen schot in en hij dreigt over een jaar of vijftig al te sterven. Gezien hij uit Kenia komt en aids heeft. Vaart maken dus. Oké dat lieg ik. Hij komt niet uit Kenia. Aids daarentegen heeft ie wel. ‘Jij hebt aids,’ zei ik daarom tegen Tim. ‘Nee, heb ik niet,’ luidde zijn kortaffe antwoord. Tim had dus ook geen aids, de geluksvogel. Maar goed. We strompelden door de nietszeggende winkelstraat heen, die doorgaans rijkelijk gevuld is met mensen, waaronder vrouwelijk schoon. Maar op deze dag niet. Dit vanwege de alom heersende verplichtingen, waar een groot deel van de mensheid noodzakelijk aan vastzit. Een kwalijke zaak maar dat terzijde. Nu liepen er enkel verlepte huisvrouwen, spijbelende scholieren en gepensioneerden rond. En wij.

We namen plaats op een muurtje dat ons gelegenheid bood om de passerende mensen op te nemen. Dit deden we wel met een hotdog van de HEMA in onze handen, uiteraard. Het aanschouwen van mensen is iets waar ik dol op ben. Vooral wanneer het sappige blonde vrouwen betreft, die rondflaneren op te hoge hakken, met als gevolg dat je de billen ziet meebewegen, en daardoor de neiging krijgt om spontaan op de desbetreffende vrouwenreet klaar te komen. Heftig. Sporadisch liepen milfs met deze kenmerken voorbij. Klaarkomen op hun reet deed ik echter niet. Terwijl we bezig waren met het oppeuzelen van onze hotdogs, vroeg Tim zich ineens het volgende af: ‘Waarom brengen jongens en meisjes, wanneer ze eenmaal een bepaalde leeftijd hebben bereikt, hun tijd eigenlijk door met elkaar achternazitten en verleiden? Iets dat geleidelijk met de levensjaren weer afneemt?’ Na wat overpeinzingen gaf ik mijn antwoord, ‘Goede vraag. Ik denk door het primaire instinct, het ontwaken van de seksuele begeerte. De driftmatige attractoren ontketenen ongeveer rond het 12e levensjaar. Naarmate de tijd vordert neemt de lust naar het andere geslacht geleidelijk weer af. Daarom is het belangrijk om niet eeuwig te wachten met de liefde bedrijven. Hoe jonger hoe beter. Wanneer de lusten helemaal verdwenen zijn, en je enkel nog melancholisch kan terugkijken op die glansrijke periode, is alles gezegd. Dan is het leven niets anders dan een voorbereiding op de dood.‘

Tim luisterde niet, omdat hij het gevecht met een Duitse herder was aangegaan die pogingen deed zijn hotdog af te jatten. Toen het beest uiteindelijk tot de orde werd geroepen door zijn baas, konden we verder met ons gesprek, ‘Ik wil godverdomme chicks hosselen, zodat ik mijn seksuele behoeften kan bevredigen!’ zei Tim op gefrustreerde toon. ‘Ik snap het, het seksuele liberalisme is een oneerlijk iets. Een verpaupering van onze hedendaagse maatschappij. Sommige mensen neuken 10 keer op een dag. Anderen 2 of 3 keer in hun leven of erger, nooit. Dingen waar een mens zelf amper invloed op heeft. Sommigen zoeken wanhopig naar sekspartners maar falen keer op keer, en zijn veroordeeld tot eeuwige masturbatie en eenzaamheid. Anderen hebben turbulente sekslevens en hoeven er amper moeite voor te doen,’ zo sprak ik hem ontmoedigend toe. Nu zag ik een geveinsde grijns op zijn gezicht, ‘Je hebt gelijk, het is oneerlijk. Maar ik kan desnoods altijd nog mijn pik eraf hakken.’ Zijn gezichtsuitlaat verried dat hij enigszins door emotie was getroffen. Dus ik besloot hem op te beuren. ‘Wat je ook kunt doen is je charmes in de strijd gooien. Charme is een eigenschap die schoonheid soms kan vervangen. Hoe vaak zie je mannen niet met chicks, ver boven hun standaard? Je spreken moet verfijning, fantasie en humor hebben en je komt al een heel eind.’ Tim knikte bedachtzaam. Ik liep nu naar een meisje toe om het goede voorbeeld aan Tim te geven. Net toen ik haar subliem had aangesproken, vloog er een duif over mij heen en poepte op mijn hoofd.


18 reacties

Libelle · 20 juni 2012 op 16:31

Persoonlijk zou ik een kleine inhabitor in het stuk wel hebben toegejuigd.

Hakunamatafa · 20 juni 2012 op 16:56

Hoe bedoel je?

Mien · 20 juni 2012 op 17:24

Nou gewoon een [b][u][url=http://a2.ec-images.myspacecdn.com/images01/4/5eb6a4b9d467e4a0f1a153aad9ef9bd4/l.jpg]inwonende[/url][/u][/b]!

Hakunamatafa · 20 juni 2012 op 17:35

Snap het nog steeds niet 🙁

Mien · 20 juni 2012 op 17:42

Een beter plaatje heb ik helaas niet.
Use your imagination. 😀

sylvia1 · 20 juni 2012 op 17:44

[quote]Vaart maken dus. Oké dat lieg ik. Hij komt niet uit Kenia. Aids daarentegen heeft ie wel. ‘Jij hebt aids,’ zei ik daarom tegen Tim. ‘Nee, heb ik niet,’ luidde zijn kortaffe antwoord. Tim had dus ook geen aids, de geluksvogel.[/quote]
Ik vind zoiets dus heel erg leuk. Alleen is het de kunst om toch vaart te houden in het verhaal, en ergens verslapte mijn aandacht ’n beetje. Desalniettemin, goed, ’n andere stijl hier.

Meralixe · 20 juni 2012 op 19:43

Ofwel heb je al de boeken van onze Herman Brusselmans gelezen en is hij uw grote inspiratiebron, ofwel hebt U ook, ook, de gave om een dergelijk schrijven aan te kunnen.
Let op, onze Herman, onder meer columnschrijver in HUMO, ons best verkopende weekblad, heeft al fantastische juweeltjes geschreven maar ook door en door slechte werken afgeleverd. :pint:

Hakunamatafa · 20 juni 2012 op 23:35

Ik heb bijna alle werken van hem wel gelezen ja, maar sowieso in dat straatje. Brusselmans, Celine, Bukowski, Jan Cremer. Maar ik probeer wel eigen stijl te hanteren, maar iedereen heeft toch wel beetje dat je beïnvloed wordt met wat je leest, qua humor en visie en alles? Brusselmans etc zijn ook weer beïnvloed door bepaalde mensen en ga zo maar door.

Mien · 21 juni 2012 op 07:52

Yep, … door onze eigenste LouisP op CX.

Libelle · 21 juni 2012 op 09:15

Jaha, daar heb ik me in een moeilijke situatie begeven.
Nu de ruis van de lijn is doe ik een poging;
Met inhabitor bedoel ik ‘procesvertrager’.
Voorbeeld; Doordat haar billen meebewegen met haar hoge hakken wil jij klaarkomen op haar kont, zoiets schrijf je toch? Nou, die en andere knallen zou ik graag iets vertraagt zien met eenzelfde impact.
In de dynamiek die haar hoge hakken toevoegden aan haar prachtige billen, zag ik onmiddellijk een proactieve bijdrage aan een door mij verbeelde, wilde copulatie met haar achterzijde.
Velen verafschuwen dit soort zalvige gedoe, het is slechts een voorkeur.

LouisP · 21 juni 2012 op 10:31

Een erg goed geschreven column, mijn gedacht.

Wanneer de lusten helemaal verdwenen zijn, en je enkel nog melancholisch kan terugkijken op die glansrijke periode, is alles gezegd. Dan is het leven niets anders dan een voorbereiding op de dood.‘

mooie zin, goeie zin

arta · 21 juni 2012 op 12:11

Erg leuk stuk, Hakuna!

Sagita · 22 juni 2012 op 00:01

[code]Sporadisch liepen milfs met deze kenmerken voorbij.[/code] Ik ben een nieuwsgierig type. Weet niet wat milfs zijn, dus even googlen en ja hoor zit ik direct op een porno site.
Misschien kom jij er klaar op, maar ik vind dat klotsende vlees walgelijk om naar de kijken.
Ik ben er na een heel leven nog steeds niet achter wat seksualiteit precies met ons doet? Waarom we ons er steeds weer aan overgeven? Een ding weet ik zeker, het is niet iets van de grijze cellen; van taal, van woorden, van beelden.
Seksualiteit is van de nacht, van de duisternis , van alle zintuigen sluiten met uitzondering van tasten; van voelen, van door de modder kruipen als een worm om uiteindelijk in het licht van fris helder water opnieuw geboren te worden.
Ik vind daar in jouw verhaal niets van terug; alleen duivenpoep!

Hakunamatafa · 22 juni 2012 op 01:39

Denk een generatie kloof, ik schrik er al van dat U het woord milf niet eens kent. Maar ik ben ook een 19jarige puber die barst van geilheid, ik heb een andere kijk op seksualiteit, denk ik.

Meralixe · 22 juni 2012 op 11:24

Maar U moet wel nog pakweg een veertigtal jaar meegaan, denk ik!!! :kus:

Jip · 22 juni 2012 op 11:45

Nou bij honden werkt dat toch echt anders! Wij willen er altijd wel boven op, maakt niet uit hoe oud we zijn. :hammer:

Sagita · 22 juni 2012 op 12:10

Iemand die het woord kissebissen gebruikt is ouder dan 19 jaar. Als je echt pas negentien jaar zou zijn dan zouden die meiden in je vorige verhaal chillen en niet kissebissen. Barsten van geilheid is niet alleen aan de jeugd . Ik ken mannen en vrouwen die hun hele leven zo geil als boter blijven. En het ook blijven doen. De manier waarop je over seks schrijft in de voorlaatste alinea; een enorme uitleg – gewoon saai – doet me meer denken aan een seksueel inactief iemand. Iemand die wel dwangmatig aan seks moet denken en door schrijven hier een uitweg aan geeft. Een geile 19jarige puber gunt zich m.i. geen tijd om te schrijven, maar neukt lekker rond!

Hakunamatafa · 22 juni 2012 op 12:31

Ga je nou beweren dat ik lieg over mijn leeftijd? Wat voor baat zou ik daarbij hebben, precies?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder