Ik zat in de meubelhandel waarvoor ik vaak o.a. in Engeland zat.
Het kwam wel eens voor dat we in Nederland goederen nodig hadden die in Engeland stonden. Degene die in Engeland was nam dan de stoel, tafel of bank mee in het vliegtuig.
Zo ook deze keer. Er werd me gevraagd een 3-zits bank mee te nemen. Ik had eerst gebeld met de vliegtuigmaatschappij, had de maten van de bank opgegeven en gevraagd of deze wel door deur van het vrachtruim zou kunnen. Er werd mij verteld dat dit geen probleem zou .
Aangezien ik niet zo sterk ben, ging mijn engelse collega mee naar het vliegveld en stond naast me met de bank op zijn nek te wachten tot ik was ingecheckt.
Een stel van midden dertig stond vóór me in te checken. Volgens mij hadden ze thuis al wat strijd gehad over het aantal koffers die zij mee mocht nemen.
De man keek nonchalant naar achteren en zag mijn collega met de bank op zijn nek staan, keek daarna naar zijn vrouw en naar haar koffers. De man tikte zijn vrouw aan, wees naar de bank en zei tegen haar ‘dat is nou het enige dat je niet hebt meegenomen’!! Aan de blik van de vrouw te zien, zou het voor hem een heeeeeele lange vakantie worden!
Nadat men eerst een uur aan het passen en meten was geweest, bleek dat de bank toch niet in het toestel pastte wat mij ten overstaan van honderd ongeduldige medepassagiers werd meegedeeld dus je begrijpt dat toen ik uiteindelijk het toestel in liep, ik niet de meest vriendelijke blikken op mij gericht voelde. Om te voorkomen dat ik volgende keer meer dan alleen boze blikken toegeworpen zou krijgen, besloot ik dat dit de laatste keer was dat ik wat voor meubel dan ook mee in het vliegtuig zou nemen.


6 reacties

KawaSutra · 10 augustus 2006 op 21:58

Heel verstandig.

Mosje · 11 augustus 2006 op 00:01

Vanaf vandaag mag er sowieso niets meer mee het vliegtuig in. Zeker geen bank, want die kun je laten springen.
😀

Ma3anne · 11 augustus 2006 op 10:19

Wat een timing, deze column! Was wel handig geweest zo’n bank, met die lange wachttijden nu. 😮

Prlwytskovsky · 11 augustus 2006 op 18:48

@Mosje: dus me opblaaspop mag ook niet mee?

Li · 11 augustus 2006 op 22:49

[quote]@Mosje: dus me opblaaspop mag ook niet mee?[/quote]

Niet als deze vloeistof bevat 😀

Li

DreamOn · 12 augustus 2006 op 00:15

Ik vind het een leuke column, vooral het gedeelte over het echtpaar, waarin je stelt, dat het voor hen wel een heeeeeeeeeeeele lange vakantie zal gaan worden.
Wat ik mis: een stukje opbouw, spanning en het uitwijden, desnoods uitvergroten. Nu is het puur een verslag over wat je hebt meegemaakt. Vergroot het uit en het wordt voor de lezer nog veel interessanter om te lezen!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder