Je gaat van huis om voor je werk kinderen te vermoorden.

“Lieverd, je mag wel opschieten de wekker is al twee keer gegaan en je ontbijtje staat klaar. Dan kan je nog even douchen voor de jongens met het busje komen.” Slaperig mompelde hij wat en stond op. Nadat hij gedouched had werkte hij zijn snor en baard bij, iets dat hem een sexy en ondeugend bekkie gaf volgens zijn vrouw. Geef papa eens een kusje, papa gaat een mooie reis maken. Ja mama vijf paar kindervoetjes komen aan stampen en de kindertjes geven papa een kus. Papa werkt hard. Ze waren deze zomer niet op vakantie geweest. In deze moeilijke tijden had papa met een paar vrienden een verbouwing kunnen doen. Papa is namelijk een stoere bouwvakker.
De kindertjes stonden samen met mama voor hun huisje. Ze duwden en stoeiden terwijl de kleinste mama’s rok vastpakte en duimde.
Het busje kwam en papa stapte in. Eén van de jongens riep: “Pap neem je wat leuks voor me mee uit het buitenland?” “Tuurlijk jongen en pas goed met je broertjes op mama en je zusjes.” De schuifdeur klapte dicht. Het busje zette zich in beweging en verdween in een dikke stofwolk over de hobbelige weg. Hij haalde de foto’s van de kinderen en zijn vrouw nog eens uit zijn portemonnee en zuchtte diep. Na een paar uur was hij diep in slaap. Het was een oud busje en met zeven man in dit ding was geen pretje. Bij de grens regelde de man voorin met de douane de formaliteiten en na nog wat gedronken te hebben reden ze weer verder. De andere 3 busjes van hun firma stonden op de afgesproken ontmoetingsplaats. Het busje werd er naast geparkeerd en de mannen stapten uit. Het was een hele groep bouwvakkers wel een stuk of 28 waarvan een paar vrouwen.
Kom op jongens zijn de voorman we moeten nog een stuk rijden om morgen op tijd uitgerust aan ons klusje te beginnen.
De bouwvakkers stapten morrend weer in de busjes, ieder op zijn eigen plaatsje. In gedachte zag hij zijn lieve vrouw en kindertjes nog staan. Bij een sjofel hotelletje werd gestopt en de hotellier showde hun de gemeenschappelijke slaapzaal.
God wat waren ze moe. Na zich gewassen te hebben wachtte hen een heerlijke maaltijd. In groepjes van 3 man gingen ze het gastvrije plaatsje verkennen. Het stadje, Beslan, was klein en een beetje armoedig. Een oud station, een gemeentehuis met politiepostje, een paar kroegen, wat middenstand en een school dan had je het wel gehad.
Rond tien uur gingen ze slapen. Ze genoten van hun heerlijke nachtrust. Na het wakker worden fristen ze zich op versterkten zich met een goed ontbijt en gingen naar hun werk. Overal liepen groepen kindertjes te zingen. Ze gingen met hun vaders en moeders, opa’s en oma’s mee naar hun eerste schooldag.
Het leken wel 600 kinderen en wel evenveel vaders, moeders, opa’s en oma’s.
Plotseling stonden de bouwvakkers die zelf ook vaders en moeders waren op het schoolplein. De voorman schreeuwde iets de groep bestormde de school van het kleine stadje.
Deze vaders en moeders waren geen bouwvakkers maar ze waren godverdomse terroristen.
Uw columnist was er stil, verdrietig, godvergeten kwaad over en het hielp allemaal niets.


11 reacties

melady · 11 september 2004 op 12:44

Boos en stil van je column Hans!

[quote]Ze genoten van hun heerlijke nachtrust.[/quote]

zullen ze ooit rusten in vrede?

Melady:-(

ignatius · 11 september 2004 op 16:34

Zo komt het erg dichtbij…

[quote]zullen ze ooit rusten in vrede?[/quote]
Ja. In de ogen van dit soort figuren hebben ze slechts Gods zwaard gedragen en Zijn bevelen in het kader van een Djihad uitgevoerd. En mocht men zich toch enigszins bezwaard voelen kan men zich altijd verschuilen achter het gegeven dat God ‘de zijnen er wel uitpikt’. Vergelijk het met de vroegere kruisvaarders die onder de oorlogskreet Deo Vole (God wil het/Gods wil) in juli 1099 bij de herovering van Jeruzalem een afschuwelijke slachting onder saracenen en joden hebben aangericht en hiervoor een pauselijke vrijbrief hadden. Dit soort lui slaapt daar echt niet minder om.

pepe · 11 september 2004 op 18:49

[quote]Uw columnist was er stil, verdrietig, godvergeten kwaad over en het hielp allemaal niets[/quote]

Velen met u!!

Onze stiltes zullen niet helpen, misschien dat dan toch onze woorden hier gelezen worden en eens doordringen tot hen die de wereld verpesten

Mosje · 11 september 2004 op 19:47

Beste Hans,

Of het beeld dat je schetst klopt, dat weet ik niet. Maar ik deel je gevoelens van stilte en verdriet.

Louise · 11 september 2004 op 20:24

Gewoon afschuwelijk en niet te bevatten.
Alleen al die volgorde van het gewone dagelijkse onschuldige eten, slapen en dan…
Snap je toch gewoon niet?!

Bakema_NL · 11 september 2004 op 23:19

Deze dappere strijders hebben gewoon hun hogere plicht gedaan. Ik word boos om hoe jij ze afschildert hier, je snapt er niks van. Ze hebben het ultieme offer gebracht voor de goede zaak, jij bent daar te laf voor. Nu neuken zij de ene maagd na de andere naast die tulband daarboven, want daar zijn die hoeren tenslotte voor.

sally · 11 september 2004 op 23:36

misselijk makend!

liefs Sally

Ma3anne · 12 september 2004 op 09:50

[quote]Uw columnist was er stil, verdrietig, godvergeten kwaad over en het hielp allemaal niets.[/quote]

Dat intens machteloze gevoel… ik heb er nog steeds geen plaatsje voor gevonden. Het blijft knagen dat dit soort dingen mogelijk zijn en weer kunnen gebeuren…

Je hebt het door deze beschrijving nog dichterbij gehaald dan het al was.

WritersBlocq · 13 september 2004 op 11:55

Deze beesten menselijk maken, ik vind het knap. Ik ben “blij” dat ik in deze tijd veel nieuws gemist heb maar kan en wil er toch niet omheen. Met de anderen deel ik je gevoel van machteloosheid, ik vind je column knap geschreven.

kempo · 14 september 2004 op 07:55

godverdoms misschien, maar allahgeprezen denken ze. waren ze al zo, of hebben we deze mensen zo gemaakt?

Hans · 21 september 2004 op 13:40

Ieder is wie hij is met eigen verantwoordelijkheden. Of ik links rechts ben Hindoe, christen of Islamietisch ben. Het maakt niet uit Vaders en moeders doen dit nooit met kinderen niet van hun zelf en niet van een ander
simpel toch. Anders hebben we niet geleerd na Nero, Hitler, keizer Bokassa, Idi Amin, Stalin, Alva of Kaïn

Jammer dat ik mens ben. ik schaam me er voor

Geef een reactie

Avatar plaatshouder