Acteur Vincent Schiavelli, wie kent hem niet? Nee, ik kende hem ook niet bij naam, maar toen ik de foto bij het artikel zag, wist ik meteen wie hij was. Ik moest even in mijn geheugen graven waar ik hem dan van kende, maar hij was Dr. Kaufer in Tomorrow never dies, joeg samen met Patrick Swayze diverse mensen de stuipen op het lijf in Ghost en at gloeilampen in de serie Miami Vice. In ieder geval, de brave man is dood. 57 jaar is hij maar geworden. Over de doden niks dan goeds hoor, maar ik kan het toch niet laten, hem even door de mangel te halen. Iedere keer als ik deze man op televisie zag, had ik medelijden met hem. Hij moest vaak de engerd spelen en niet voor niks natuurlijk. Ik zou hem niet tegen het lijf willen lopen in een donker steegje, nog niet in een fel verlichte straat zelfs. Toch vond ik hem altijd iets zieligs hebben met zijn hondenogen en uitgezakt gezicht. Ik had altijd het idee, dat hij wel de slechterik speelde, maar eigenlijk niet gelukkig was in zo’n rol. Dat hij ieder moment in janken uit kon barsten. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat zo’n man gelukkig was met zijn uiterlijk. Hij heeft er ongetwijfeld veel geld mee verdiend, maar dan nog. Zulke mensen worden gecast omdat ze lelijk zijn. Dat noem ik nog eens een leuk gegeven als je op auditie gaat. Dat vereist een vrij dikke huid als je het mij vraagt.

Kom ik bij de vraag wat zo’n mens in godsnaam beweegt om de filmwereld in te gaan? Zou hij in de spiegel hebben gekeken, terwijl hij dacht: “Hé, ik ben zo ontzettend lelijk dat ik best een slechterik zou kunnen spelen in een film”. Of zou hij gewoon van de straat zijn geplukt? Al vraag ik me dan weer af, hoe de castingbureaus dat doen. Hoe zeg je iemand vriendelijk dat hij zo lelijk is, dat je hem wel kunt gebruiken als engerd in een goede film, zonder dat je twee blauwe ogen en een onbruikbaar geslachtsdeel oploopt? Ik bedoel, wat is de kans dat zo’n man direct zegt: “Tuurlijk, leuk joh, wanneer kan ik beginnen?”

Vreemd trouwens, dat zulke vragen altijd door je hoofd gaan schieten, als iemand er niet meer is. Zal ik toch echt een andere engerd moeten gaan bezoeken om antwoord te krijgen. Rest mij niets meer dan even in te binden en de man met rust te laten. Als hij namelijk gaat doen wat hij in de film Ghost heeft geleerd, zou hij mij wel eens achterna kunnen zitten om mij alsnog de stuipen op het lijf te jagen. Kijken of ik hem dan nog zo zielig vind.

Categorieën: Media

22 reacties

Mup · 2 januari 2006 op 17:39

[quote]Zulke mensen worden gecast omdat ze lelijk zijn. Dat noem ik nog eens een leuk gegeven als je op auditie gaat. Dat vereist een vrij dikke huid als je het mij vraagt.[/quote]

Dat geldt natuurlijk ook voor ‘mooie’ mensen. Ik vond hem wel een karakterkop hebben 🙂

Groet Mup.

Mosje · 2 januari 2006 op 17:44

[quote]Zal ik toch echt een andere engerd moeten gaan bezoeken om antwoord te krijgen.[/quote]Wist jij, Wendy77, dat het hier op CX vol zit met engerds? Zo noem ik een…. Uh nee, ik heb me voorgenomen geen namen te noemen dit jaar.
😛

Li · 2 januari 2006 op 19:47

Ach wat is lelijk. Misschien wassie van binnen hartstikke mooi en heel erg lief 😆

Lekker vlot geschreven weer Wendy.

Li

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 19:55

Hij had wel boelveel karakter denk ik ;-)(ping ping)
Las lekker weg, al wist ik pas bij Ghost om wie het ging. Was wel leuk geweest, een plaatje erbij 🙂

Troy · 2 januari 2006 op 19:58

[url=http://www.gourmet-voice.com/images/jury/Vincent%20Schiavelli.gif]gourmet[/url]

even een plaatje van de beste man..

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 20:01

Ahhh, dat is een MOOI plaatje Troy!!! Is ie constant zo lelijk gemaakt met al die film make-up op, haha, wat zal hij gelachen hebben, en z’n zakken gevuld 🙂

Bakema_NL · 2 januari 2006 op 20:01

Ik las het en de naam zei me ook niks, maar die onvergetelijke kop des te meer natuurlijk.
Geen idee of de man niet gelukkig was met zijn uiterlijk en de rollen die hij daardoor kreeg, meestal de zonderling, loser of waanzinnige, maar het is absoluut optimaal gebruik maken van je lelijke knar natuurlijk, niet iedereen is gezegend met een Brad Pitt uiterlijk…..hoewel misschien een slecht voorbeeld, Pitt kan ook nog eens retegoed acteren…..maar dat kon deze engerd toch ook wel met die loebaskop van hem…karakteracteur, goede omschrijving.

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 20:03

[quote]niet iedereen is gezegend met een Brad Pitt uiterlijk…..[/quote] :laugh:
Pitt had een stand-in voor zijn kuiten in Troy, woehahaaa!!!

wendy77 · 2 januari 2006 op 20:19

Potverdorie toch. Had ik nog wel zo’n mooi plaatje toegevoegd. Ik zal vast wel iets verkeerd gedaan hebben.
Troy, op dat plaatje van jou ziet hij er eigenlijk nog prima uit. Ik had een betere, hihi.

Ik probeer het nog even een keer.

[img]http://www.nu.nl/img.db[/img]

Het lukt me dus blijkbaar niet.
Als je het plaatje wil zien wat ik had toe willen voegen, raad ik je aan even te kijken op mijn website 🙂

wendy77 · 2 januari 2006 op 20:30

Nog eentje proberen dan

[img]http://www.federation.nl/media/117/20051228-Vincent%20Schiavelli.jpg[/img]

Die op mijn website is echt het toppunt hoor 😀

sally · 2 januari 2006 op 20:44

Dankzij: zoek het plaatje ben ik even op je site geweest. Je schrijft erg leuk.
Ook deze was weer geinig om te lezen.

groetjes
Sally

Troy · 2 januari 2006 op 21:02

Writersbloque: 😮 Hoe wist jij dat ik stand-in was voor Brad Pitts’ kuiten????

Het was mijn best bewaarde geheim tot nu toe 😀

Bakema_NL · 2 januari 2006 op 21:31

Hahaha, wat dat betreft worden we veel vaker in de maling genomen dan we denken. 😛

Dees · 2 januari 2006 op 21:32

Eng? Lelijk? Mooie kop zal je bedoelen!

😉

WritersBlocq · 2 januari 2006 op 23:15

@ Troy [quote]Het was mijn best bewaarde geheim tot nu toe[/quote]
Word ik toch ineens benieuwd naar die kuiten IN jou 😕 😛 😀
En ik word door deze column geïnspireerd door hetgeen zich in die kop, lelijk of mooi, gehuisvest heeft. Weer die 21 gram hè, misschien weten we het ooit……

melady · 3 januari 2006 op 00:01

Ik val ook altijd voor/op verkeerde mannen.
Vincent Schiavelli stond niet op mijn lijst, hoe kan dat?

Leuke colummn.

[quote]Vreemd trouwens, dat zulke vragen altijd door je hoofd gaan schieten[/quote] 😀

KawaSutra · 3 januari 2006 op 01:52

Inderdaad een karakter acteur. Ik ken hem nog van One Flew Over the Cuckoo’s Nest uit 1975 met Jack Nicholson. Maar ja, gloeilampen eten is ook niet zo bevordelijk voor je gezondheid natuurlijk.
Het lijkt me een hele vriendelijke man. Toch nog een soort van eerbetoon van Wendy. Dat heeft hij vast wel verdiend.

[url=http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlboulevard/entertainment/)/components/actueel/rtlboulevard/2005/12_december/entertainment/051227_acteur_overleden.xml]Vincent Schiavelli[/url]

pepe · 3 januari 2006 op 08:23

Ik vind hem wel wat hebben 😛 Ik ken hem niet, ook niet van TV.
Ook vind ik dat eigenlijk de mensen op TV best een afspiegeling mogen zijn van de samenleving. En ja we zijn niet allemaal als een beauty geboren of gemaakt.

klungel · 3 januari 2006 op 09:09

Goed geschreven op dat woordje lelijk na dan.
Ik denk niet dat deze man lelijk is.
Hij ziet er goed uit.

Eddy Kielema · 3 januari 2006 op 11:54

Ik ken hem ook nog van One Flew Over the Cuckoo’s Nest met Jack Nicholson. Hij is één van de patiënten in het gesticht. Volgens mij één van zijn eerste grote rollen. Leuke column, Wendy!

wendy77 · 4 januari 2006 op 08:47

Bij nader inzien moet ik jullie gelijk geven dat hij ‘in real life’ misschien niet zo lelijk was dan op het witte doek.
Ach ja, hij kon in ieder geval goed koken heb ik ergens gelezen 😀

Bedankt voor al jullie reacties.

bert · 4 januari 2006 op 14:33

Wij hadden vroeger Eric Engerd op de televisie in een kinderprogramma. Doe vonden we toen echt eng.
Leuke column. 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder