07:00 ’s Ochtends. De thermometer heeft het kwik op 20 graden staan.
Ik hijs mij in mijn beschermende pak. Ik moet er niet aan denken wat ik allemaal kwijt raak als ik mocht vallen zonder dit pak. Heb al eens mogen kijken naar anderen die dat wel hebben gedaan, en ik werd er niet vrolijk van. Op mijn werk aangekomen constateer ik dat de airco het goed doet.
Aangenaam op temperatuur breng ik de dag door.

17:00 ’s Middags hijs ik mij wederom in mijn pak om huiswaarts te keren.
De ellende begint als ik buiten het gebouw kom. 30 Graden en vol in de zon. Onnodig te vertellen dat het pak zwart is natuurlijk. Zoals bijna elk pak van een motor rijder.

Ik kan op een dag als vandaag alleen maar hopen dat de stoplichten medelijden hebben met mij en snel op groen springen of blijven. Dat alle automobilisten in hun van airco voorziene auto’s mij al van verre aan zien komen en aan de kant willen voor mij. Opdat ik mijn huis ga halen zonder aan de warmte te bezwijken.

Categorieën: Verkeer

14 reacties

bert · 3 juli 2005 op 08:36

Volgens mij was dit voor je dagboek bestemd, Klungel 🙂

Li · 3 juli 2005 op 12:10

En ik ben jaloers op motorrijders die links en rechts auto’s passeren terwijl wij in een kilometerslange file staan. Zonder airco. 🙁

Li

WritersBlocq · 3 juli 2005 op 13:23

Dat zwart leren pak en het zweten had je verder uit kunnen bouwen, om er vervolgens een op-het-verkeerde-beencolumn van te maken! Je had nog woorden genoeg om te gebruiken, met 200 meer was het zeker niet te lang geworden. Groetje, Pauline.

KawaSutra · 3 juli 2005 op 13:55

Je zinnen worden al wat langer maar je column wordt korter. Je bent misschien een man van weinig woorden maar op CX ben je toch niet geheel onopgemerkt gebleven.
Het mag duidelijk zijn dat het onderwerp mij wel aanspreekt en dat de wijze les elke motorrijder zou moeten aanspreken. Ook ik heb de beelden gezien. De moeite waard om daar wat meer woorden aan te wijden.
🙂

Domicela · 3 juli 2005 op 14:08

Beetje kort …. was ook veels te warm om een stukkie te schrijven denk ik zo! Kan je beter met een koel :pint: op het strand zitten ’s avonds in plaats van te typen in een warm huis 😉

champagne · 3 juli 2005 op 15:50

Te kort, ben het eens met mijn wijze voorgangers 😉

Louise · 3 juli 2005 op 17:12

jij wordt niet per woord uitbetaald, das me volkomen duidelijk 😉
Maar in die paar zinnen heb je iig over kunnen brengen dat het warm was. Heel warm!!

Troy · 3 juli 2005 op 17:47

Ik denk dat het gewoon veel te warm was om er een lange column over te schrijven 😉 Een column heeft meestal zo’n 400 tot 600 woorden. Misschien handig als richtlijn..

Grt Troy

Mosje · 3 juli 2005 op 20:58

Zo, ik ga het eens lekker oneens zijn met (bijna) alle vorige reacties. Er zijn geen richtlijnen voor de lengte van een column. Onzin.
Alles kan. Lezen jullie de stukjes wel eens op de achterkant van het NRC? Ingezonden door lezers?
Juweeltjes vaak, en ze zijn niet langer dan 100-120 woorden.
Wel vind ik van de column van klungel dat het onderwerp wat spannender, verrassender, of leuker uitgewerkt had kunnen worden. Maar dat heeft niets met de lengte te maken.

klungel · 3 juli 2005 op 21:10

Allemaal bedankt voor de reacties. Ik heb wel wat zitten stoeien om hem langer te maken maar als ik hem dan aan het nalezen was bleef ik toch weer wegstrepen (deleten :-)). Dit was het beste wat ik er nu van kon maken. Misschien als het lang genoeg warm blijft, probeer ik het nog eens 😀

Ma3anne · 3 juli 2005 op 22:14

Altijd goed zo’n geheugensteuntje dat ondanks de hoge temeperaturen de kleding optimaal veilig moet zijn op een motor. Lang of kort verhaal, maakt mij niet uit.

Jij lijdt wat af op zo’n ding. Sop in je ogen door de sproeiers en sop in je laarzen van de hitte. Ik heb echt met je te doen.(NOT!) 😛

sally · 3 juli 2005 op 23:22

pfoe héé, warm hé??

liefs
Sally

KawaSutra · 4 juli 2005 op 00:04

[quote]Ik heb wel wat zitten stoeien om hem langer te maken [/quote]
Klungel……heb je ook leren pijpen? :laugh:

Kees Schilder · 4 juli 2005 op 17:33

Ben het met Mozje eens.Een column is een column is een column.
Deze is prima

Geef een reactie

Avatar plaatshouder