’s Morgens kom je met veel plezier voor de eerste keer binnen. Wel spannend zo’n eerste keer hoor. Hoe zou het zijn, zijn ze wel leuk en vooral zouden ze mij wel leuk vinden. En ja hoor het uitzendbureau geeft je het verkeerd adres op en zie daar.. je komt veel te laat. Ze zitten je allemaal aan te kijken met boze blikken want door jou hebben ze al een uur stil gezeten en geen duidelijke informatie gekregen. Jij bent die persoon die altijd te laat komt en je stinkt ook nog! Nou dat ik stonk kwam waarschijnlijk van twee uur van het kastje naar de muur rennen met een temperatuur van zo’n 28 graden Celsius. Kan je verzekeren dat geen enkel deodorant of duur geurtje daar tegen kan. Wat de reclames ook mogen zeggen. Dus daar heb je al een tip: douch even naar je werk voor het stappen anders krijg je echt geen lekker wijf! Gelukkig kreeg ik de kans om me ook van een andere kant te laten zien en was er iemand die honderd keer irritanter was.

Je kent dat wel zo’n collega waar je je vreselijk aan kan ergeren. Opmerkingen op alles wat er gezegd wordt en je constant lopen te verbeteren en dan zelf denken dat Antwerpen bij Groningen ligt. Ja Jantiene Antwerpen ligt bij Groningen! En zie daar het werkwoord was geboren. Het is een mooi kindje ze is lief en gekoesterd. Nu ik op een andere werkplek en andere werkgever heb kan ik haar goed gebruiken. Zeker om dat mijn opdrachtgever en moeder overste van de wereld dezelfde naam hebben kon ik het aan mijn werkgever duidelijk maken wie en wat ik bedoelde door haar te noemen. Ik zit hier momenteel te jantienen. Vertaling: ik loop me dood te ergeren. Je zit me te jantienen: ik erger me vreselijk aan je. Het leukste is als ik dat dan tegen moeder overste zeg, dat zij dan knikt en zegt dat ik volledig gelijk heb. Ik bedoel maar ze wist nog geen eens waar ik het over had. Kort om je grootste ergernis op je huidige werk waar je zelfs een andere baan voor gaat zoeken, kan in de toekomst voor heel veel leuke momenten zorgen en zelfs een nieuw werkwoord op leveren.

Nou mensen ik ga hier weer eens verder jantienen. Gegroet zijd gij die dit hebben gelezen en probeert u niet te veel te jantienen in het leven.

Categorieën: Verhalen

8 reacties

klapdoos · 15 augustus 2006 op 11:40

Nou en zo wordt de Dikke van Dalen weer verder uitgebreid met een nieuwe zin, gekoppeld aan een betekenis…..
Ik ga de buurvrouw maar even jantienen, die zeur zit te wachten met haar eeuwige koppie thee..
Groetjes van leny 😀

JAB · 15 augustus 2006 op 13:26

Vroeger gaven we de koeien namen. Clarabelle 1, Clarabella 2 etc. Zou de naam Jantiene daar van afstammen? Koeien zijn altijd lief, toch? Ze loeien zo schattig. Overigens, gefeliciteerd met je bijdrage aan het nieuwe Nederlandse woordenboek door de introductie van een nieuw Nederlands (ook Vlaams?) werkwoord.
Groet,
Jan 1

Mosje · 15 augustus 2006 op 18:53

Advies geaccepteerd, wij zullen niet te veel jantienen, ook niet na veel vijven en zessen, en zeker niet op zijn elf-en-dertigst.
😉

DreamOn · 15 augustus 2006 op 19:14

Ik heb me aan deze column niet gejantiend. 😉

KawaSutra · 15 augustus 2006 op 19:55

Gelukkig was het geen zware bevalling!

Dees · 16 augustus 2006 op 20:44

In mijn vorige baan Maartjede ik me wat af, maar dat bekt toch minder lekker 😉

Li · 17 augustus 2006 op 13:53

[quote]Ik heb me aan deze column niet gejantiend[/quote]

Ik ook niet.
Ik heb me zitten Anken 😛

Li

Nana · 18 augustus 2006 op 10:37

Tsjee Jantienen moet maar opgenomen worden in

een woordenboek. 😮

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder