Ik zat net in een tijdschrift te bladeren waar een heel groot deel gevuld was met kapsels!
Van die prachtige dames met nog prachtigere lokken, stoere kerels met dito haardracht en schattige kinderen met een keurig zittende coupe. Nou word ik al misselijk bij het woord kapsel, ik moet dan gelijk aan Koningin Beatrix denken, strak, stevig en tijdloos.
Ik heb dan ook geen kapsel vind ik zelf, ik heb gewoon haar.
Dat haar van mij zorgt trouwens al heel mijn leven voor grote problemen.

Het eerste levensjaar wilden er maar weinig sprietjes op mijn hoofd groeien, toen mijn moeder de eerste haartjes blij welkom heette liep ik al. Het probleem met die haren was dat ze niet op mijn hoofd lagen maar als een ragebol overeind stonden, voordat we dus de deur uitgingen werd met lotion alles “plat gemetseld”, mutsje eroverheen en hup in die wandelwagen.
Stralend zat ik mooi te wezen in die wagen, totdat we op plaats van bestemming waren aangekomen en dat mutsje weer af ging. “Floeps” alles weer in model ragebol! Moeder weer teleurgesteld want ze bleef telkens hoop houden dat dat haar ooit eens bleef liggen.

In mijn kleutertijd werd het er allemaal niet beter op, dus mijn haar werd altijd heel kort geknipt. Ik leed er toentertijd niet onder, ik zag niet eens dat mijn beste vriendin prachtig krullend haar had.
In de puberteit werd dat natuurlijk anders. Ik deed ook een poging tot “lang laten groeien” en liep voor lange tijd enorm voor schut. Gelukkig deed de “New Wave” zijn intrede en was kort haar wat rechtovereind stond ineens hartstikke hip.

Later heb ik nog permanent geprobeerd, allerlei shampoo en vele kappers, maar het was en bleef behelpen die haardos van mij. Nu heb ik me al jaren neergelegd bij het feit dat ik geen gemakkelijk haar heb; ik wring het elke ochtend met föhn, gel en haarlak in een maatschappelijk geaccepteerd geheel en ga zonder blikken of blozen de straat op.
Mijn haar zit niet leuk, mooi of apart. Het zit níet, het ís er gewoon.
En ik heb er nu vrede mee en kijk die bladen met kapsels gewoon niet meer in!

Categorieën: Gein & Ongein

10 reacties

pally · 5 januari 2007 op 18:06

Nou, Simba, de redactie heeft volgens mij ook een permanent probleem….. 😀

xxPally

SIMBA · 5 januari 2007 op 18:59

Hahahahha Pally, ik denk het ook.
Stuur ik eindelijk een column in vallen alle reacties weg 🙁
Maar goed, we blijven positief! We zullen doorgaan!!! :lach:

arta · 5 januari 2007 op 19:24

Ik ga gewoon mijn reactie herhalen, voor de derde keer:
Leuke column, simba!
Mijn haar krult ook altijd alle kanten op, en zelden de goede, maar ik blijf stug volhouden dat het zo hoort!
😀

pepe · 5 januari 2007 op 19:32

Als je haren maar niet zijn verdwenen samen met de eerdere reacties 😉

Leuke column over simba die gewoon simba is en blijft. En nu maak je ons natuurlijk helemaal nieuwsgierig en komt iedereen naar de meeting 🙂 om te zien hoe gewoon jouw haar is.

KawaSutra · 5 januari 2007 op 20:30

Och wat maakt het allemaal uit. Als je haar maar goed zit. 😮 😀

SIMBA · 5 januari 2007 op 20:34

Hahahahha pepe, zul je zien dat ik dan net een “bad-hair-day” heb… :lach:
En jullie maar denken “als dit een maatschappelijk geaccepteerd geheel is…pffff”
😆

Enne arta. bedankt voor de 3-de reactie…..

pally · 5 januari 2007 op 21:53

Maar, Simba, op je foto zit er ook wel erg weinig haar tussen je oren. 😆

Bitchy · 6 januari 2007 op 07:58

Ook ik ben de rotste niet wil nog wel een keer vertellen dat, hoe ik ook mijn best deed, echt niet meer wist welk model ze er in had uhh geduwd 😆

Prlwytskovsky · 6 januari 2007 op 19:59

Vroeger liep ik met haar maar nu niet meer. Niet dat ik kaal ben hoor maar uuhhhh …

DreamOn · 7 januari 2007 op 15:46

Leuke column, grappige titel, met plezier gelezen. 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder