Het was nooit meer dan een wedden-dat-ik-jou-kan-krijgen en een wedden-dat-jij-mij-wil-hebben. Een zomerse bevlieging die overwaaide naar de eerste winterdagen. Lekker warm, bijna plakkerig zelfs, en dan diepvrieskoud, als koele wind op een warm lijf. Het was eng. Ik had jou en tegelijkertijd was ik jou. Jij had mij en tegelijkertijd was je mij. Je naam bonkte in mijn hoofd als een onophoudelijk stel kanonschoten. Tussen mijn kleren en huid ging jouw zweetgeur op vakantie. Onze lichamen bewogen zich als een rode draad doorheen twee verschillende werelden waarin bedden met bloemetjeskussens en verlaten straten de boventoon voerden.

We waren beiden geen Einsteins. Jij wist alles over nazisme en Alpha Blondy en ik wist alles over de laatste nieuwe rode jurkjes. Met gevoelens wist ik noch jij echter raad. Soms voelde ik me werkelijk op van al die vlinders die in mijn hoofd en buik rondzwierven en vervolgens explodeerden als vonken vuurwerk in de nacht.

Mooie liedjes duren nooit lang. Terwijl jij je verliefde imago verloor aan een verstikkende jaloersheid waarin geen plaats was voor mijn korte rokjes en vriendschappelijke mannelijke contacten, plande ik een verzonnen reis naar Amerika. Je had me zelfs nog uitgezwaaid, al was het dan de avond voordien. Terwijl ik stukjes verloren hart in Duitse bossen en bijhorende watervalletjes achterliet, groeide het besef dat ik jouw beschermende en soms vernietigende armen niet nodig had om groot te worden.

Categorieën: Liefde

axelle

“I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love.” ― Marilyn Monroe

11 reacties

Errez · 12 juli 2008 op 21:56

Mjah… er zitten wat mooie metaforen in, maar ik vind het stuk niet erg krachtig. Heeft net iets te veel van een stuk uit een dagboek. ‘Jaloersheid’ zou ik overigens wel vervangen door jaloezie…

Prlwytskovsky · 13 juli 2008 op 00:49

Korte rokjes? Mwah, dan heb je mij al aardig over de streep. 😉

pally · 13 juli 2008 op 11:48

Ik vind dit heel mooi geschreven, Axelle!En zeker meer dan een blogachtig fragment. Door je woordkeus en metaforen weet je er net meer aan mee te geven, knap, juist met dit ‘afgesleten’ onderwerp.
groet van pally

axelle · 13 juli 2008 op 20:49

Jaloersheid is nochtans een courant woord.

axelle · 13 juli 2008 op 20:58

Dankjewel Pally! Het was ook de bedoeling meer dan een dagboekfragment te zijn in ieder geval!
Groet; Axelle

champagne · 14 juli 2008 op 00:11

Ik vind de eerste zin echt geweldig! De rest heb ik ook met plezier gelezen en ook ik vind het meer dan een dagboekfragment, daar is het veel te poetisch voor, in mijn optiek.

Troy · 14 juli 2008 op 15:27

Erg mooi en zoals gezegd, zeer poetisch (hoewel ik nog steeds niet weet hoe ik de puntjes op de e krijg. *Misschien kan Mosje mij even helpen?

Om de een of andere reden vraag ik mij af welke schrijver(s) je inspireren. Hoe dan ook, met jouw schrijfstijl zit het bijzonder goed.

Teunis · 14 juli 2008 op 16:12

Mij ook. Alleen al het woord: ‘rokje’ Het heeft iets hitsigs.

Ik was dan ook een beetje teleurgesteld bij het zien van je avatar (vooral in die positie). Zeker niet genomen tijdens de vakantie, of wel?

Enniewee, ik vond het wel een aardige column. Tikkeltje dramatisch. Maar daar leent het onderwerp zich wel voor.

Groeten Teunis

axelle · 14 juli 2008 op 20:22

1) je drukt shift (pijltje naar boven) en tegelijkertijd de ¨puntjes
2) je drukt een e in
= klaar is kees ! ëëë- zoveel je maar wilt

Nou de enige schrijver die me inspireert is mezelf. 😉 Dankjé Troy.

axelle · 14 juli 2008 op 20:22

Dankjéwel voor je leuke reactie!

axelle · 14 juli 2008 op 20:23

Hé.
Nee, die is genomen tijdens de winter. De kachel zie je nog net niet op de foto. 😉
Dankjé voor je appreciatie!
Enneuh…Volgende keer mét rokje. :p

Geef een reactie

Avatar plaatshouder