Ken je dat ‘sex and the city gevoel’? Seksmaatje met toch gezeik, volop flirten en teveel bezig met je uiterlijk, druk sociaal leven maar toch eenzaam.

Ik ben volop de student aan het uithangen maar toch geniet en verafschuw ik het op hetzelfde moment. Het ene moment wil ik vrijheid, seks, reizen, feesten en studeren. Het andere moment wil ik huisje boompje beestje en een leuke man vinden.

Mijn eeuwige probleem is dat ik altijd twee uitersten tegelijk wil, is dit raar? Het is immers algemeen bekend dat mensen willen wat ze niet hebben en ik ben zeker niet de enige twijfelaar; zie alle hulpboeken en artikels over keuzes maken.

Is het moeilijke van keuzes maken dat we teveel keuzes hebben? Neem bijvoorbeeld studiekeuze, niemand vind tegenwoordig gelijk wat ie leuk vind. Vroeger had je dat niet; is je vader aardappelboer? Dan wordt jij ook aardappelboer. Of zijn het vooral de vrouwen die niet kunnen kiezen? Ook logisch te verklaren; vroeger werd je gewoon fulltime moeder zodat je de luiers kon wassen.

Nu word er naast het baren ook een carrière verwacht. Bovendien kunnen wij vrouwen ‘s morgen al niet kiezen welke kleren we aandoen. Je zou zeggen dat we daar inmiddels toch getraind in moeten zijn, dat doen we zo’n twee keer per dag. Ja in dat licht is die studiekeuze nog geen koekje.

Ik heb naast mijn ‘sex and the city fabulous leven’ gekozen voor het tegenovergestelde bouwkunde. Maar misschien kan ik beter een fabulous boek gaan schrijven hoe je een goede studiekeuze maakt, dat is tenminste booming business.


13 reacties

DreamOn · 12 oktober 2007 op 07:55

Welkom op cx, Dunia!
Ik heb je column gelezen en ben me rot geschrokken van de fouten!

[quote]. Maar misschien kan ik beter een fabulous boek gaan schrijven [/quote]

Ja, maar dan moet je wél weten hoe het bijvoorbeeld zit met stam+t!

ik loop – hij loop t
ik vind – hij vind t

[quote]niemand vind tegenwoordig gelijk wat ie leuk vind.[/quote] niemand loopt – dus ook: niemand vind t. En wat ie: ie is echt weblogtaal, msn taal.

[quote]Dan wordt jij ook aardappelboer[/quote]
Dan loop jij… dus ook: dan word jij…

[quote]Nu word [/quote]
Nu loop t – Nu word t

Dit ezelsbruggetje heb ik altijd gebruikt en het werkt goed. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Afgezien van deze fouten vind ik de inhoud van je column magertjes. Wat wil je nou precies zeggen? Je hebt moeite met het maken van keuzes en je komt tot de conclusie dat je misschien beter een fabulous boek kan gaan schrijven…wat wil je de lezer meegeven? Wat is je boodschap? Sorry hoor, maar ik vind dit meer een overpeinzing voor in je dagboek of zo…

Blijf schrijven, maar laat je stukjes door iemand lezen en corrigeren! En anders doen wij dat hier op cx wel… 😀
Zo, maar weer eens even de juf uitgehangen op de vroege ochtend. 😀

Groetjes DO.

SIMBA · 12 oktober 2007 op 08:25

DO heeft het gras al voor mijn voeten weggemaaid wat de taalfoutjes betreft. Maar omdat DO dit veel beter kan uitleggen dan ik, heb ik er vrede mee. 😀
[quote]Bovendien kunnen wij vrouwen ‘s morgen al niet kiezen welke kleren we aandoen.[/quote]
Naast het feit dat je een “s” bent vergeten vind ik ook: speak for yourself!
Maar laat je niet ontmoedigen, welkom op CX!

DreamOn · 12 oktober 2007 op 08:32

Wat trek jij vandaag aan SIMBA? Ik twijfel nog… 😀

lisa-marie · 12 oktober 2007 op 09:08

Weet je vrouwen kunnen heel goed kiezen.

En nog een aanrader als je niet kan kiezen wat je aan moet je dan ga je voor de kast staan en doe je aan prijs prikken.
Natuurlijk past datgene niet bij elkaar en dan weet je in een keer wel wat je aan moet. 😉

Maar het is niet zo dat je teveel keuzes hebt.
Nee het is tegenwoordig in mijn mening zo dat ze geen keuzes meer kunnen maken omdat ze dat niet geleerd hebben of omdat ze alles willen.

FatTree · 12 oktober 2007 op 09:11

Offtopic:
Do, bedankt voor deze uitleg, ook ik heb hier veel aan. Ik heb zelf die regels met d’s en t’s nooit begrepen, maar zoals jij het stelt moet het mij ook wel gaan lukken.

Ontopic:
Ik vind het een hele leuke introductiecolumn wat de frustratie van het keuzes maken goed weergeeft.

Dees · 12 oktober 2007 op 10:08

A fabulous mess dus…

Maar wat ik me wel afvraag is waarom zoveel vrouwen het blijkbaar lastiger vinden om te werken naast het baren dan andersom. Mij lijkt baren naast het werken veel lastiger 😀

Als je net aan je studie bent begonnen lijkt die me ook interessanter dan al je weifels hier. Ook eenzaamheid kun je niet opheffen met de formule man + koters = nooit meer eenzaam. Geniet gewoon van je fabulous mess, kortom 😉

Dees · 12 oktober 2007 op 10:09

Ok. Dan ga ik ook nog ff juffen.

[b]de[/b] introductiecolumn [b]die[/b]
[b]het[/b] introductiecolumnpje [b]dat[/b]

En nu voel ik me ineens 70.

Grtjs,

Dees 😉

DreamOn · 12 oktober 2007 op 11:32

[quote]Mij lijkt baren naast het werken veel lastiger [/quote]

@Dees: ja, maar baren TIJDENS het werken lijkt me helemaal niet te doen… 😀

[quote]En nu voel ik me ineens 70.[/quote]

Dan mag je met pensioen, juf! Lekker een reisje naar Portugal boeken of zo… 😉

SIMBA · 12 oktober 2007 op 11:55

[quote]Mij lijkt baren naast het werken veel lastiger [/quote]
Baren IS werken. 😀
Daarom heb ik het maar één keer gedaan 😆

arta · 12 oktober 2007 op 13:53

Deze reacties BAREN mij zorgen, maar ik twijfel of ik het tijdens of naast mijn werk zal doen! 😀

Verder ben ik het eens met DO.

DriekOplopers · 13 oktober 2007 op 19:28

[quote]baren TIJDENS het werken lijkt me helemaal niet te doen. [/quote]

Zeelui hebben geen enkele moeite met baren… 😀

En DO: jij kunt volgens mij zó voor de klas… 🙄

Dunia · 18 oktober 2007 op 15:52

Bedankt voor al jullie reacties, het varieërde van beroeps narcist tot schooljuf en ik heb me toch laten verleiden om te reageren.

Gelukkig werd er een goede en o zo simpele vraag gesteld: Wat wil je de lezers meegeven? Wat is de inhoud? Die vragen zijn zoveel belangrijker dan een cpelvaudjuh, hoewel ik snap dat als je iets plaatst het checken van de spelling wel handig is.

Het gaat hier inderdaad om een overpeinzing, zoals iedereen die wel eens heeft. Op dat soort momenten zoeken we antwoorden, een conclusie. Een van de manieren is om dit te zoeken in zelfhulpboeken en voorgekouwde adviezen.

Mijn idee is dat het daar niet te vinden is, dat je beter zelf kunt schrijven. Hiermee het probleem voor je neer leggen en van een afstandje bekijken, om te voelen wat de conclusie is.

Dit was geen advies. 😉

Take care,

Dunia.

DriekOplopers · 22 oktober 2007 op 12:44

[quote]Een van de manieren is om dit te zoeken in zelfhulpboeken en voorgekouwde adviezen. [/quote]

Ik weet wel een leuk zelfhulpboek voor je:
de Schrijfwijzer!

😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder