Vandaag had ik hem aan, het had even wat voeten in de aarde, maar toch… Mijn eerste rokje van het jaar. Na oneindig lang Sonja-Bakkeren (om vetrolletjes en cellulitis als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen), zonnebanken ( het is namelijk geen gezicht die witte melkflessen), en ontharen (gorillabenen doen het sinds de laatste feministische vloedgolf namelijk niet goed meer), durfde ik het aan. En hij paste nog. Trots stond ik voor de passpiegel in mijn bescheiden slaapkamertje, omringd door bergen kleding (zomer en winter door elkaar heen), en het buikje negerend dat ik voor afgelopen december echt niet had. (Mijn straf voor die extra oliebol met Oud en Nieuw…)

Het is toch iets vreemds, die zomerzon, het doet iets onbegrijpelijks met ons vrouwen. We voelen ons aantrekkelijker, vrijer, zelfverzekerder. Het rokje waar we 2 maanden geleden niet in durfden, staat nu in gedachten fantastisch met dat ene tasje…

Quasi nonchalant trippelen we op open sandaaltjes met hoge hakken over de Dam, onderwijl de klinkertjes vervloekend terwijl we onszelf voor de duizendste keer beloven gewoon die teenslippers te pakken de volgende keer.
We babbelen in onze nieuwste mobieltjes met andere single vriendinnen, verspillen uren kostbare tijd op terrasjes en doen alsof ons frisse zonnige koppie hetzelfde is waar we mee wakker worden. (Heus mannen, it doesn’t just happen…)

Ondanks het feit dat het begin van de zomer een stressvolle tijd is voor ons dames, zonnebanken, winkelen, kappertje, ontharen, en nog duizend andere dingen om er naturel en zomers uit te zien, is het een tijd van intens genieten.
Want welke dame wandelt er nou niet zelfverzekerd langs een bouwput als de eerste stratenmaker haar nagefloten heeft?

Dus bij deze wil ik graag alle dames uitnodigen om deze zomer mee te doen. Geen chagrijnige gezichten bij de tram, alle beentjes netjes onthaard ennuh… werp die gezellige glazenwasser eens een kushandje toe. Dat vind hij vast leuk!

Dit word de zomer van het jaar en iedereen is uitgenodigd om ervan te genieten!
Ja dames, het is zover… Zonnebril op, jassen thuis… en gaan!


15 reacties

Quinn · 10 juni 2007 op 17:50

Ik krijg zin in de zomer door jouw stuk. Hoewel ook ik last heb van die extra oliebol 😉

WritersBlocq · 10 juni 2007 op 18:38

Hoi BH’tje,
Door je haakjes en wat schoonheidsfoutjes neigt dit stukje iets teveel naar een blogje.

En de zomer? Ik hoop dat ie gauw overgaat! Doe mij maar dikke panties onder een minirok, hoge laarzen en een lekkere verhullende trui waar dingen die ik niet heb niet in opvallen, en dingen die ik wel heb ook niet in opvallen.
Sandaaltjes? Hakken? Ik ben net een travestiet op hakken als ik op zulke krengen moet lopen 😮

Maar wee je gebeente als je je onderstel alleen in de zomer scheert… foei! Bijhouwe die handel!

arta · 10 juni 2007 op 18:51

Leuk weer wat van je te lezen, Halo.
Leuk geschreven, al voel ik me er totaal niet door aangesproken. Waarom moet je je beperken tot de zomer? Ik trek 4 seizoenen lang alles aan waar ik zin in heb. De hoge hakken laat ik in de kast, want dan lig ik binnen de kortste keren op mijn toeter en zonnenbankjes en kappertjes zie ik liever gaan dan komen…
Maar, nogmaals, lekker aanstekelijk geschreven!

DriekOplopers · 10 juni 2007 op 19:56

Wanneer jij mij kortgerokt en hooggehakt een kushand toewerpt, beloof ik je mijn allerliefste glimlach.
Maar wanneer je mij in een allesverhullende regenjas en op stevige stappers een kushand toewerpt, beloof ik je eveneens mijn allerliefste glimlach. Dat dan weer wel.

Veel groeten van

Driek Oplopers,
oliebol te Amsterdam 🙄

Prlwytskovsky · 10 juni 2007 op 23:38

Ja ja, die ene oliebol heeft dat buikje veroorzaakt? 😆 Zittie d’r nog in dan?

Mosje · 11 juni 2007 op 01:32

Jij bent knap laat met het dragen van korte rokjes, het was verdorie in maart al bloedjeheet dit jaar.
Mosterd na de maaltijd, jouw rokje.
😀

SIMBA · 11 juni 2007 op 08:25

[quote]voor ons dames[/quote]
[quote]ons vrouwen[/quote]
Ik vind het een beetje te generaliserend 😕

Ma3anne · 11 juni 2007 op 09:17

De laatste feministische vloedgolf is intussen een grijze golf en daar behoor ik inmiddels ook toe. Mag ik in aansluiting op dit stukje de grijze golf oproepen gewoon lekker zichzelf te blijven? 😉

Eddy Kielema · 11 juni 2007 op 13:08

De volgende keer verwacht ik er wel een foto bij! :lach:

Mosje · 11 juni 2007 op 18:28

Speciaal voor jou Eddy, jij geile beer.

[img align=left]http://vnunl.typepad.com/./photos/uncategorized/minirok_1.jpg[/img]

KawaSutra · 11 juni 2007 op 20:32

Ik begrijp dat je je sexe-genoten zoveel mogelijk wilt uitkleden komende zomer. Vind ik helemaal goed maar probeer er voor te waken dat je dat niet met je ‘dt’-tjes in je tekst doet. :lach:

Eddy Kielema · 11 juni 2007 op 21:56

Handig zo’n hond die doet wat je vraagt! 🙂

Mup · 11 juni 2007 op 23:12

[quote]Ondanks het feit dat het begin van de zomer een stressvolle tijd is voor ons dames[/quote]
gelukkig val ik niet in die categorie, maar ja na alweer 2 jaar zon, zee en zaligheid, heb ik geen recht van spreken meer:-)

Blijft wel leuk om te zien dat het de hormonen en de reacties van de mannen goed doet, zo’n korte-rokken-stuk ( over generaliserend gesproken)

Groet Mup.

Bitchy · 12 juni 2007 op 13:32

hmmm en ik maar blij zijn dat de legging terug is in Modeland 😉

datmensinkenia · 12 juni 2007 op 22:18

[quote]witte melkflessen[/quote]

Had je dan verwacht dat melkflessen een andere kleur zouden hebben? Tautologie, bv. It’s 2 a.m. in the morning… (wordt vaak gezegd hier in Engeland, zelfs op de heilige BBC).

Geef een reactie

Avatar plaatshouder