De emancipatie is nog lang niet voltooid. Er is nog een lange weg te gaan.

Daarom roep ik om te beginnen op tot een demonstratie op een nader te bepalen datum in oktober. Komt allen naar de Passage in Den Haag. Daar zullen we de inmiddels opgestelde steigers bestijgen en tegen het glazen plafond aan gaan trappen. Er zullen paraplu’s beschikbaar zijn waarmee we ons kunnen beschermen tegen vallend glas. Er zal een quotum worden ingesteld bij de vuilophaalbedrijven. Uiterlijk 1 januari volgend jaar moet minstens 40 % van de afvalpersonen vrouw zijn, en het jaar daarop moet dit percentage stijgen tot 50 %.

Aan de andere kant komt er een quotum voor mannen in de zorg. Het percentage mannen dat werkzaam is in verpleging en verzorging in ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen moet drastisch omhoog. Het ‘typische vrouwenberoep’ en de daarmee verbonden lagere status moet drastisch worden uitgeroeid.

Het koningschap is al een tijd lang open voor vrouwen. Hier gaan we een stap verder doen: positieve discriminatie. De meeste Nederlanders willen veel liever Máxima als koningin dan Willem-Alexander als koning.

Gescheiden sporten is volstrekt uit de tijd. Het vrouwenvoetbal en het mannenvoetbal zal worden geïntegreerd. Kijkers zullen van een combinatie van mooi en resultaatgericht voetbal kunnen genieten. Het gemengd zwemmen zal ook worden ingevoerd in de wedstrijdsport en zal naar verwachting binnen acht jaar de Olympische Spelen bereiken. Een zelfde ontwikkeling valt te verwachten in de schaatssport. En natuurlijk moet de huidige praktijk in de Tour de France drastisch op de helling.

Er zal naar worden gestreefd om meer vrouwen te interesseren voor de Formule 1 en voor motorcoureur. Want nadat vrouwen gelijke kansen hebben gekregen, komt de volgende stap: ze moeten krachtig worden gestimuleerd om die kansen ook te grijpen. Al op de peuterspeelzaal moet de indoctrinatie (pardon) beginnen: ook meisjes zijn stoer!

Sauna’s die aparte uren voor mannen en vrouwen ingesteld hebben zullen extra streng worden gecontroleerd of ze zich aan alle voorschriften houden.

Het medisch onderzoek naar het ombouwen van mannen tot vrouw zal worden voortgezet met pogingen om baarmoeders bij hen te implanteren. Dank zij het gebruik van siliconen zijn inmiddels de eerste druppels vadermelk al een feit.

De belangrijkste vordering van de afgelopen tijd is echter gemaakt in Rwanda: een hof van de Verenigde Naties veroordeelde de eerste vrouw, Pauline Nyiramasuhuko, voor genocide. Dit is een bemoedigende nieuwe stap op weg naar het beloofde land.


2 reacties

MetroMenno · 7 september 2011 op 12:49

Je hebt helemaal gelijk. Er moeten nog veel stappen worden genomen. Dames, wij zijn geëmancipeerd. Waar blijven jullie dan?

Harrie · 7 september 2011 op 14:25

Emancipatie is van alle tijden maar het kan ook uit de hand lopen. Dat maakt mensen dan weer obstinaat.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder