Ik zag van de week in de uitzending van Pauw en Witteman dat Bert Dorenbos te gast was. En voor wie niet weet wie dat is: deze voormalige EO direkteur voert al jaren een kruistocht tegen onder andere abortus, euthanasie en porno. Dus heb ik eens even zijn site bekeken want ik wil dan ook weten wat Bertjes standpunten zijn, of hij die uberhaupt wel heeft, of dat het gewoon zo’n nare waanzinnige mafketel is die alleen maar met
dat belerende opgeheven vingertje als een dolende in de woestijn staat te roepen.

Zoals ik al eerder in mijn columns schreef heb ik respect voor ieders mening, elke geloofsovertuiging, andere geaardheden, en ben ik buitengewoon tolerant en multicultureel ingesteld. Tot zover dus niets aan de hand. Maar types als Bertje…. dat soort mannetjes daar moet ik niets van hebben. Van die mensen die voor de camera met het Heilige Boek staan te wapperen, maar waarvan het me niets zal verbazen dat hij die thuis verruilt voor een stapel jaargangen van de Christine Le Duc-catalogus die zorgvuldig onder zijn morsige matras wordt bewaard. Van die zedenprekende gluurders die beginnen te schuimbekken bij het zien van die kleurige bandjes aan de Marlies Dekkers BH’s, maar ondertussen opgewonden fantaseren hoe spannend het moet zijn om daar eens hun gewijde schaar in te zetten.

En waarom ik ondanks mijn pretentie tolerant te zijn zo ageer? Kijk maar op zijn site. Hoe haal je het in je puriteinse hoofd om abortus met Auschwitz te vergelijken. Ik vind dat ronduit kwetsend en beledigend naar zowel slachtoffers en nabestaanden van de Holocaust alsmede schandalig jegens al die vrouwen die om wat voor een reden dan ook een zwangerschap hebben moeten laten beeindigen.

Maar Enge Bertje gaat verder. De ineenstorting van de Twin Towers, de vele natuurrampen en het recente wankelen van Wall Street worden volgens Bertje allemaal toegeschreven aan Gods wil. Zoals hij op zijn site schrijft: God heeft gesproken, het einde is nabij.Dus het was helemaal niet de schuld van Al Quaida of Osama Bin Laden. Het enige voordeel van deze stelling is overigens dat we dan eindelijk de troepen uit Afganistan kunnen terug trekken en dat de War on Terror derhalve kan worden beeindigd.

Maar even terug naar de uitzending van P & W. Aanleiding om Enge Bertje uit te nodigen was zijn voornemen om binnenkort in ‘alle’ brievenbussen van Nederland een poppetje te stoppen in de vorm van een foetus van tien weken oud. Voor de beeldvorming had hij ook zo’n ‘levensecht’ poppetje bij zich en toonde dit aan de camera. Zo groot als een mobieltje of een pakje sigaretten, groter was het niet. En dat wil hij bij alle huishoudens van Nederland op de mat laten vallen.

Nu is het gras tijdens die uitzending al aardig voor mijn voeten weggemaaid maar stel je eens voor wat een leed hij berokkent bij al die vrouwen die ooit een miskraam hebben gehad. Zij die noodgedwongen lieten aborteren als gevolg van een sexueel delict. Om nog maar te zwijgen van al die vrouwen die al jaren met IVF bezig zijn en wachtend op de uitslag van het zoveelste onderzoek de klep van de brievenbus horen klapperen om vervolgens een foetus op de mat aan te treffen. Het effect of de impact dat dit zal hebben hoef ik hier verder niet uit te leggen, daar zal iedereen zich een voorstelling van kunnen maken.

Nee Enge Bertje….. je kunt er wel flink op los oreren op dat gedecideerde toontje van je, dit is helemaal van God los.

Ik roep dan ook alle postbodes van Nederland op om in navolging van hun, eerder vorige week ontslagen, collega: Weigeren die bezorging en alles onbestelbaar retour naar Hilverum te sturen.

Jacob Krasblog

Categorieën: Media

3 reacties

Mien · 25 december 2008 op 16:16

Is dit niet een agressieve reclamestunt van de EO?
Hangt hier geen abonnement aan vast als we niet reageren?
Misschien worden we op deze manier automatisch lid van de club EO.
Ik zou maar eerst de kleine lettertjes lezen op deze foetus en daarna, retour afzender, met een hele grote pot bedorven Olvarit …

Heftig relaas Krasblog … daarom ook een heftige reactie!

Mien

Neuskleuter · 27 december 2008 op 16:43

[quote]Zoals ik al eerder in mijn columns schreef [/quote]
Ik heb geen idee, daarom is het niet zo’n prettige verwijzing. Verontschuldig jezelf vooral niet in een column, dat heb je niet nodig. Vooral niet over een verhaal over zo’n Enge Bertje, geweldig geschreven, wat een engerd. Mijn retourtje heb je alvast!

KawaSutra · 28 december 2008 op 01:25

Nee, voor mij is het geen engerd, hoewel ver van mijn bed. Iemand met een overtuiging die gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting. En dat mag, zoals zoveel in Nederland gezegd mag worden.
Over zijn methodes kun je twijfelen maar ik geloof inderdaad dat heel veel mensen geen idee hebben hoe zo’n foetus van 10 weken eruit ziet. Je zult er ook veel mensen mee in de ziel raken, dat zou voor mij reden zijn om er vanaf te zien.
De discussie is opnieuw aangezwengeld, dat zal uiteindelijk zijn doel zijn geweest. En daar is hij wat mij betreft in geslaagd.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder