Ik heb van nature een hekel aan wachten. Meestal als ik me in de supermarkt richting de kassa begeef, probeer ik een inschatting te maken welke rij het kortst is of anders kijk ik in de karretjes wie van de wachtenden de minste artikelen hoeft af te rekenen. Meestal heb ik geen geluk in deze logische keuze omdat in mijn rij altijd wel iets fout gaat: mevrouw A heeft de bloemkool niet afgewogen (“oh, ik dacht dat die per stuk gingen”), bij meneer B leest de scanner de barcode niet van een pak melk waarop door de intercom het bericht klinkt: “Peter, kassa 4”, waarna, de niet zo snelle Peter komt vragen wat er loos is en vervolgens de winkel in gestuurd wordt om te kijken wat dat pak melk nou eigenlijk kost. Meestal denk ik dan bij mezelf;“joh, tik gewoon negenennegentig cent in, dat gelooft iedereen en dan kunnen we verder met zijn allen”. Maar nee hoor, elke cent telt! Als ik dan eindelijk aan de beurt ben is de kassarol op. Mensen, als u mij ziet staan in de supermarkt, kom dan niet achter me staan als u ook een hekel heeft aan wachten. Ik ben vrij lang, heb kort, donkerblond haar en een zwarte boodschappentas waar “LINDA” op staat.

Om dezelfde reden reis ik ook niet met het openbaar vervoer. Zelfs zonder vertraging moet je er op wachten. Telefoneren met grote bedrijven, ook zo’n bron van frustratie. Ik belde vorige week naar de helpdesk van HetNet voor het schappelijke tarief van vijfenveertig cent per minuut. De reden dat ik belde was een storing waar ik niets aan kon doen maar voor ik iemand aan de lijn had die me verder kon helpen was ik bijna vijf minuten, en dus ruim twee euro verder.

Soms wacht je ook op dingen waar je eigenlijk niet op wil wachten. Neem nou de film van Wilders. Die jongen loopt al maanden te schreeuwen dat hij met een film komt en hoewel vrijwel iedereen tegen zoveel provocatie is, is iedereen er best nieuwsgierig naar (of misschien naar de gevolgen). Fitna, zo heet de film. Beproeving. Mooi woord eigenlijk voor iets waar je zo lang op moet wachten.

Omdat we in een tijd leven waarin we trachten van al het negatiefs iets positiefs te maken, heb ik voor mezelf besloten dat ik het woord “wachten” verander in het woord “Fitna”. Buiten het feit dat wachten een beproeving is op je geduld vind ik Fitna veel vriendelijker klinken.

Als je de volgende keer die lange man met kort, donkerblond haar en een LINDA-tas in de rij bij de supermarkt ziet staan, kom er gezellig bij staan. Gaan we samen fitnaën. Da’s wel zo gezellig.


10 reacties

Fem · 28 maart 2008 op 08:09

😀 ..mij herken je aan een dikke buik en tas met grote roze lint er op. Let op want ik ben diegene die ervan overtuigd is dat bloemkolen niet gewogen dienen te worden maar per stuk gaan en ik Fitna dan ook heel wat af bij de kassa…. 😀

SIMBA · 28 maart 2008 op 08:24

Leuk! Een nieuw woord in onze Nederlandse taal.
Dus onze columns gaan vanaf nu in de fitna-rij!
Leuke column John, leest lekker weg.

lisa-marie · 28 maart 2008 op 08:49

Bij de titel dacht ik: ga ik dit wel lezen?.
Na de intro werd ik nieuwsgierig en ja hoor heb dit met veel plezier gelezen. 😆
En herkenning, sta ook altijd in de “verkeerde” rij maar ik kom wel gezellig bij je staan. :lach:

Mosje · 28 maart 2008 op 09:08

We hebben lang op dit stukje moeten wachten.
😀

pally · 28 maart 2008 op 10:10

Ik ben blij dat je nu eindelijk iets over de film van Wilders kunt zeggen 😀
Of stond je al in de Fitna toen hij uitkwam, gisteravond?
Leuke column!

groet van pally

Neuskleuter · 28 maart 2008 op 13:28

Ooooowwww, heerlijk! Terwijl bijna elk stuk over Willy en z’n filmpje een schot voor open doel is, weet jij het hele mediacircus af te zwakken tot een wachtend boodschappenverhaal.

Samen Fitna’en terwijl de wet van Murphy zijn gang gaat. Gezellig!

arta · 28 maart 2008 op 15:34

[quote]Ik ben vrij lang, heb kort, donkerblond haar en een zwarte boodschappentas waar “LINDA” op staat.[/quote]
:lol::lol::lol: deze quote: ik lag blauw!
Leuke originele invalshoek, graag gelezen.

WritersBlocq · 28 maart 2008 op 22:13

Ik doe mee! Fit ik voor, en jij na, kee?

KawaSutra · 29 maart 2008 op 01:31

Je brengt me wel een beetje in de war. Eerst zeg je dat ik niet achter je moet aansluiten in de wachtrij maar tot slot zeg je dat ik dat juist wel moet doen.
Maar dat is natuurlijk, zoals je zelf al zegt, afhankelijk van de wens tot fitnaën.
Leuk stuk, dat vind ik wel.

Teunis · 30 maart 2008 op 12:21

Leuk, leuk. Hoe vervoeg je Fitna eigenlijk? Tegenwoordige tijd is nog te doen, maar verleden tijd. Ik fitnaaide? hij heeft gefitnaad?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder