[i]Geachte meneer Albert Heijn,[/i]
Al zo lang ik mij kan heugen ben ik een trouwe klant van uw winkelketen. Of beter gezegd: mijn moeder is de trouwe klant, wekelijks keert zij met een flink gevulde boodschappenkar weer huiswaarts, maar gezien het feit dat ik altijd braaf mijn bordje en de voorraadkast leeg eet, beschouw mijzelf eveneens als een zeer trouwe klant. Op het zeldzame moment dat ik zelf in uw winkel te vinden ben, heb ik bovendien niets te klagen over het mannelijke jonge vakkenvuldende personeel, al zou een wat strakker shirt (of helemaal geen shirt) dat nog meer benadrukken. [img align=left]http://www.linkylog.nl/images/chocoladetaart.jpg[/img] Toch ben ik ondanks alles genoodzaakt deze brief te schrijven. Een klachtenbrief welteverstaan. Sinds enkele maanden heeft u namelijk de chocolade-cake-taart uit de schappen gehaald. Ik weet niet of u nu meteen weet welk product bedoel, ik begrijp dat u niet op de hoogte kan zijn van al uw producten, maar voor alle duidelijkheid benadruk ik graag dat ik het hierbij dus niet heb over de chocolade-mouse-taarten, neen zeg!

Ik heb het over de ronde chocolade-[i]cake[/i]-taart, bestaande uit verschillende lagen cake, daartussen gevuld met chocoladepasta en hazelnootcrème, de bovenkant bedenkt met een dikke laag zachte chocolade, subtiel afgemaakt met enkele luchtige Maltezers en zwart-witte chocoladevlokken. Alleen al bij het beschrijven ervan begint het water me in de mond te lopen. Ik weet helaas de officiële benaming van de niet-langer-verkrijgbare-chocolade-cake-taart niet meer, maar ikzelf noemde deze altijd de Goddelijke, Overheerlijke Chocoladecake Taart; GOCT. Misschien dat er nu een belletje gaat rinkelen, zoniet dan kunt u vast meer inlichtingen halen bij uw vrouwelijke collega’s, uw echtgenote en allicht uw puberende dochter.

Om onduidelijke redenen stopte u echter met de verkoop van de GOCT. Zonder een enkele aankondiging nog wel. Ik begrijp wel degelijk dat de supermarktoorlog u enigszins de das om deed, maar door daarbij te bezuinigen op deze desbetreffende chocolade-cake-taart heeft u naar mijn mening een fout begaan. Deze goddelijk smakende creatie is namelijk in een aantal gevallen de enige houvast die het leven mij biedt, en zo met mij nog vele vrouwen. Wat denkt u namelijk van liefdesverdriet? Er bestaat géén betere troost dan ongegeneerd te kunnen snotteren met een flink stuk van deze chocolade-cake-taart. Of de maandelijkse periode? U zou eens moeten weten hoeveel verschil één portie chocolade-cake-taart in die dagen op het humeur van uw echtgenote maakt, ja, het kan echt! Ook niet te vergeten, GOCT is natuurlijk ook bij de feestdagen absoluut onmisbaar, deze voorkomt een flinke dosis stress om voor de gasten de keukenprinses te moeten uithangen.

Bent u daarbij bovendien op de hoogte dat chocolade de aanmaak van [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Endorfine]endorfine[/url] bevordert? Dit hormoon endorfine werkt in de eerst plaats pijnonderdrukkend (liefdesverdriet), maar zorgt ook voor gevoelens van geluk. Laat de GOCT naast een overdosis calorieën waar een derde wereld land een maand van zou kunnen leven, ook nog eens enorm veel, hoe verrassend, chocolade bevatten! Ik hoef maar eén zo’n chocolade-cake-taart eten en de rest van de maand ben ik met mijn hoofd in de wolken. Ik verzeker u, daar kan geen anti-depressiva tegenop.
En tenslotte, het is wetenschappelijk is bewezen dat chocolade bevorderlijk is voor de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade#Gezondheid]gezondheid[/url] door de gunstige werking op de bloeddruk dankzij de anti-oxidanten in de cacao en daarmee bent u, en de rest van het mannelijke geslacht, ook gebaat bij het eten van deze caketaart.

Voor het algemene welbevinden van mij maar eveneens van de rest van de bevolking (m/v) verzoek ik u daarom [i]dringend [/i]de welbekende chocolade-cake-taart weer in de productie te nemen.
Ik hoop spoedig een antwoord van u te vernemen, al dan niet in een brief, reclamespotje (met Rachid?) of gewoon de terugkeer van GOTC bij de bakkersafdeling.

Met vriendelijke groeten,

Laura Vink

P.s. Om de geleden schade door het (tijdelijk) uit de productie nemen van het product ongedaan te maken, ben ik uiteraard gebaat bij enkele gratis chocolade-cake-taarten.


7 reacties

DriekOplopers · 19 april 2006 op 13:29

Ach Laura, als het je tot troost kan dienen gaan we wel wat drinken. Chocolademelk 😀

Fijne column.

Driek

KawaSutra · 19 april 2006 op 17:40

Ik steun je in de strijd want ook ik kan af en toe wel wat endorfine gebruiken. Zo’n column als deze helpt trouwens ook!

Eddy Kielema · 19 april 2006 op 18:16

Klachtenbrieven aan de AH hebben altijd mijn instemming! 😉

Chantal · 20 april 2006 op 14:31

Hahahaha ge-wel-dig!!! :laugh: En ik ben het zoooo met je eens!!! We willen de GOTC terug!!

[quote]Ik heb het over de ronde chocolade-cake-taart, bestaande uit verschillende lagen cake, daartussen gevuld met chocoladepasta en hazelnootcrème, de bovenkant bedenkt met een dikke laag zachte chocolade, subtiel afgemaakt met enkele luchtige Maltezers en zwart-witte chocoladevlokken. Alleen al bij het beschrijven ervan begint het water me in de mond te lopen.[/quote]

Bij mij ook!! 😛

Linkylog · 20 april 2006 op 19:00

Goed nieuws! (voor hen die hier werklijk in geinteresseerd is ;-))
Naar aanleiding van deze brief op mijn weblog kreeg ik de reactie dat de GOTC is nog wEl verkrijgbaar. Namelijk bij de enige Albert Heijn XXL die er is, namelijk die in Maastricht.

Helaas helaas.. Ik woon in Amsterdam. 🙁

Heb je nog opmerkingen/verbeteringen/aanbevelingen naar aanleiding van mijn column, (opbouwende) kritiek is altijd welkom!

Chantal · 20 april 2006 op 19:14

[quote]Naar aanleiding van deze brief op mijn weblog kreeg ik de reactie dat de GOTC is nog wEl verkrijgbaar. Namelijk bij de enige Albert Heijn XXL die er is, namelijk die in Maastricht. [/quote]

Ach.. ik zie op je profiel dat je studeert.. dus OV-jaarkaart… Need I say more?? 😉

Ma3anne · 20 april 2006 op 23:14

Na het lezen van deze taart… euh column herinnerde ik me ineens dat ik nog chocolademousse en slagroom in de koelkast had staan!

Die zijn inmiddels op. Bedankt voor de tip! Ik voel me ineens een stuk gelukkiger.
Best lekker alternatief hoor, chocolademousse. Scheelt je een hoop gereis. 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder