Zij is anders, een beetje gekker dan normale mensen. En dus op een avondje maakt zij het met de drie kinderen thuis een beetje gezellig. Morgen hebben de jongste twee een studiedag en dus vrij van school. De oudste hoeft niet te werken. De vader van de kinderen is niet thuis, die komt pas laat. Deze avond mag het dus wat later en gezelliger worden dan gewoonlijk op een doordeweekse dag. Het is immers niet elke dag feest, maar af en toe doet zij eens gek.

Eerst verhuizen zij de salontafel, wat tuinkussens worden midden in de woonkamer neergelegd, slaapzakken, dekens en kussens worden van zolder gehaald. Dan gaan de lichten uit, wat kaarsjes aan, wat chips erbij en allemaal wat te drinken. Een leuk filmpie zit al in zo’n speler. Zo een met een afstandsbediening die zij niet snapt, maar die de kinderen als de beste kunnen bedienen. Als hij nog vindbaar is.

Als dan… iedereen lekker warmpjes ligt of hangt, start de jongste de film. Aan ieder zijde heeft zij een kind, de oudste en de jongste, de middelste is toch maar op de bank gekropen waar zij tegen aan hangen.
‘Mam, jij bent echt wel een beetje gek hoor’, hoort zij van boven haar.
‘Ja, maar wel een beetje gezellig gek, toch?’
Hij knikt maar van Ja en denkt er het zijne van. Zij hoopt dat ze later als ze zelf groot zijn, met plezier en een lach terug denken aan hun gekke mama.
Knus kruipen we lekker tegen elkaar aan en kijken vol spanning naar MIB II. Niet echt een film die zij zou uitkiezen, maar de mannetjes kozen deze.

Zij hangt lekker kijkt zo af en toe eens rechts, links en boven haar. Zij voelt zich rijk met dit stel, dat met al hun minder leuke kanten nog steeds in haar top 4 staan. De jongste en drukste vind het nog steeds erg lekker als zij hem over zijn rug wrijft, zichtbaar geniet hij dan ook.
De film is spannend en leuk.
Als dan vader binnenstapt tegen tien uur en zijn gezin zo vindt, valt zijn mond heel even open van verbazing. Maar niet voor lang, want hij kent die gekke mama daar tussen de kinderen al een poosje en kijkt dus nergens meer echt vreemd van op.

De jongste wil nog wel een spelletje doen na de film, maar daar trapt die gekke mama niet in, morgen is er weer een dag. Nu is zij weer even normaal en stuurt ze dan toch naar bed.
Een avondje gezelligheid hoeft niet veel te kosten.

Categorieën: Gein & Ongein

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

9 reacties

Kees Schilder · 27 maart 2004 op 08:29

Met zo’n gekke mamma kan je leven niet mis gaan.
Geweldig Pepe

Mup · 27 maart 2004 op 12:12

O, moest ik daarom al die popcorn bakken? Maar meekijken ho maar…:-)

Groet Mup.

Li · 27 maart 2004 op 16:24

[quote]Knus kruipen we lekker tegen elkaar aan en kijken vol spanning naar MIB II. [/quote]

We of ze? 😛
Gezellige column Pepe.

R@@F · 27 maart 2004 op 18:52

Gekke Mamma,
Zou je er nog een licht geestelijk gestoorde zoon erbij willen hebben. Of beter gezegd willen adopteren??
Hij is 36, Hagenees en met de juiste harde hand en aandacht kan hij best een beetje geheropvoed worden??
***

LEUK!!!
R@@F

Mosje · 28 maart 2004 op 14:32

Leuk verhaal Pepe. Nodig alle columnX’ers maar eens uit voor een avondje bij jou op de vloer 🙂
Dat van die afstandsbediening klopt: ik kan er ook geen wijs uit. Probeerde zojuist de CD-speler op zomertijd te zetten. Resultaat? Alles ligt door de war, en zojuist begon hij keihard te spelen omdat ik hem blijkbaar als wekker had ingesteld……

Ma3anne · 29 maart 2004 op 11:37

Ik lig thuis even van internet, maar kon het niet laten bij een vriendin even columnX te lezen. Stel dat ik een column van Peep zou missen, dat kan toch niet! 😀

Hij is weer leuk, Pepe! Heerlijk zo’n rommelzootje ervan maken met je kids. Is niet gek hoor, er zijn meer moeders die dat doen. Jammer, hier is het verleden tijd… zou het zo weer over willen doen als ik dit lees!

ointzettend leuk beschreven weer!

pepe · 30 maart 2004 op 16:03

Kees, er kan vast nog wel iets mis gaan in het leven, maar ook dan geven we daar de juiste draai maar aan. En we zullen blijven lachen.

Mup volgende keer kom je met je kroost er maar bij liggen 😉

Li we, dus kids en mams

R@@f dat wil je me toch niet echt aan doen, jou als zoon 😉

Mosje ze hebben bij die AB een boek van wel 60 pagina’s waarin in staat hoe hij werkt. Voor mij is aan en uit knop een stuk simpeler 😉

Ma3 ook jij kruipt er maar eens bij als je in de buurt bent 😉

kareltje · 3 april 2004 op 12:37

en we zjn nog steeds heeel blij hoor met onze gekke mama, maar mam wil je beloven dat als er nog eens een schoonzoon in huis komt je je ff inhoudt… aah hoewel waarschijnlijk is ie dan al aan mij gewend, laat maar dan ;-).

xxx kareltje

ps. wanner gaan we eens een bowlingcentrum van maken of lasergamen of paintballen?… morgen?

pepe · 3 april 2004 op 23:02

[quote]ps. wanneer gaan we eens een bowlingcentrum van maken of lasergamen of paintballen?… morgen?[/quote]

Ik dacht we morgen gingen rally-rijden?? Bowlen, paintballen, doen we wel in jouw eerste eigen huisje 🙂

Er was iemand die zich afvroeg of dit bioscoopgebeuren echt gebeurd was hier.
Ik kan melden JA, dat is echt gebeurd en zal best nog eens gebeuren het beviel beter dan de echte bioscoop.

R@@f als jij zorgt voor de bediening van popcorn, limonade enz. tijdens de film mag je best eens komen 😉 Kareltje wil overigens niet nog een broer, wel een zusje, dus als zoon kom je hier nimmer binnen 🙂 Misschien kan je in een jurkje komen …???

Geef een reactie

Avatar plaatshouder