In welke kleur je ze ook draagt, het is gewoon spuuglelijk. Ik dacht altijd dat ze speciaal ontworpen waren voor de gezondheidszorg omdat ze makkelijk te desinfecteren zijn. Waarom ik dat dacht weet ik eigenlijk niet. Gewoon, zo zagen ze eruit én omdat normale mensen in hun vrije tijd er gewoon nooit aan zouden denken om ze te dragen. Het móest dus wel iets functioneels zijn. In onze straat woont een doorsnee gezinnetje met twee kleine kindjes. Eigenlijk best moderne mensen. Ze rijden in een hippe wagen, dragen merkkleding, gaan elk jaar skiën en hun deur staat altijd open voor buren en vrienden. Kortom, een leuk stel waardoor de buurt een klein beetje vrolijker wordt. Op dat ene na dan. Ook zij draagt ze. Crocs. En niet alleen zij, ik ontwaarde onlangs warempel gifgroene vlekken onderaan de benen van haar oudste dochtertje. Toen ik dichterbij kwam viel mijn mond open van verbazing; “ze hebben ze dus ook in maat vierentwintig!”

Vanmiddag zag ik in de supermarkt een vrouw lopen op Crocs. Gelukkig geen knalgeel, gifgroen, fluorblauw of zuurstokroze. Nee, gewoon een soort van bruin. En dat was nog niet alles; het bandje om de hiel was afgezet met een bontrandje. Geen echt bont natuurlijk, de fabrikant van Crocs zal zich best bewust zijn van het feit dat er ondanks echte bontrandjes nog steeds geen eer aan het product valt te behalen. Gewoon, een nepbonten randje met de opdruk ‘Crocs’. Ongelofelijk, het is gewoon een modeverschijnsel geworden.

Ter voorbereiding om op papier mijn gal te spugen over deze plastic monsters heb ik even op de website gekeken ter promotie van Crocs. Het is verdomme nog anatomisch verantwoord ook! Ik zal een zin citeren van de website: “Loop zo lang als je maar wilt. Draag ze op de boot, in de tuin, op de camping of ga ermee naar je werk.”
Loop zolang als je maar wilt? Natuurlijk, dat doen we toch op elke schoen? Je gaat toch niet langer lopen dan je eigenlijk van plan was? Een marathon van drieënvijftig kilometer?
Op de boot, in de tuin, op de camping of je werk? Gelukkig dus niet op straat, bij de bouwmarkt, de kapper en alle andere plaatsen die niet genoemd zijn. Godzijdank.

Ik denk dat ik ze aan mijn dochter voor haar veertiende verjaardag ga geven. Want voor één ding zijn ze goed. De gepukkelde brozems zullen haar wel met rust laten waardoor pappa met een gerust hart zijn meisje naar de disco kan sturen. Met Crocs aan je voeten ben je gewoon een wandelend voorbehoedsmiddel!


17 reacties

schoevers · 20 november 2007 op 17:47

Hier had ik nog nooit van gehoord, maar dat zal aan mij of de streek waar ik woon liggen.
Dus: op de site gekeken.
Inmiddels begrijp ik jouw shock! Bedankt voor de waarschuwing. Dan maar liever op klompen.

nighthawk · 20 november 2007 op 17:57

Geertsjohn,

Ben jij een Belg? [quote]Ongelofelijk[/quote]

Verder vind ik het ok, iets te vrijblijvend misschien. Maar na je filmervaring durfde je misschien niet meer zo goed…

Night

weathergir · 20 november 2007 op 18:00

Eens! Als doorgewinterd schoenenfreak kan ik niet anders dan :wave: voor jouw verhaal. Wat zijn die dingen verre van “plastic fantastic”… ehm, gewoon lelijk dus!

geertsjohn · 20 november 2007 op 18:33

Geen Belg, Nighthawk. Maar het scheelt maar vijftien kilometer! En ehhh… welke filmervaring bedoel je?

nighthawk · 20 november 2007 op 18:41

Mijn excuses, ik dacht dat jij de auteur was van de column over de chipseters in de cinema maar daar heeft mijn geheugen mij bij nader inzien schromelijk in de steek gelaten.

Bij deze hou ik het dus bij iets te vrijblijvend naar mijn aanvoelen.

arta · 20 november 2007 op 18:56

Sinds ik op internet een croc-pimp-cursus tegenkwam, ben ik helemaal anti. Hoe kun je in vredesnaam een schoen kopen, die pas het aankijken waard wordt na een fikse facelift?
😀

DreamOn · 20 november 2007 op 18:57

Uit mijn hart gegrepen, deze column! Wat een walgelijk schoeisel, daar zouden zelfs bejaardenverzorgsters, die doorgaans trouwens ook op van die verschrikkelijke gezondheidsslippers rondsluipen, van op de loop gaan!

Ik heb ze in alle kleuren gezien, zelfs gebloemd of geruit! Afschuwelijk! En weet je hoe duur het is om voor lul te kunnen lopen op die dingen? Veertig euro!

Dus…ik zou mijn dochter toch maar van condooms voorzien als ik jou was, veel goedkoper! 😉

Groetjes DO.

pally · 20 november 2007 op 21:08

Afschuwlijk gepunnikt voetsel! Moesten verboden worden!

groet van Pally

SIMBA · 21 november 2007 op 08:26

Ze schijnen dus echt fantastisch, lekker te zitten. Daardoor ga ik er misschien in de toekomst nog wel voor zwichten, want ik heb moeilijke onderdanen. Maar dan wel in onopvallend zwart en niet in fluoriserend roze. 😀

sidneydb · 21 november 2007 op 10:30

Waarom klagen jullie over die schoenen, het is een modeverschijnsel dat jullie niet mooi vinden. Toen de korte rokjes in de mode waren hoorden we jullie natuurlijk niet zeuren.

Ik vind de column mooi geschreven, ga je het de volgende keer over petjes hebben? Of misschien wel over de spijkerbroeken van de jeugd van tegenwoordig die hun broek op half 11 dragen en als ze bukken je een stuk boxershort ziet die 3 dagen niet gewassen is omdat ze maar 2 bjorn borg’s hebben waar ze de hele week mee moeten doen.

geertsjohn · 21 november 2007 op 11:08

Is goed, Sidneydb. U vraagt, wij draaien. Hou de titel “Bjorn Borg” in de gaten!

FatTree · 21 november 2007 op 12:45

Lekkere column van een onderwerp waar ik tot mijn verbazing nog niet eerder columns van gelezen had.
Inderdaad zien die dingen er niet uit.

Troy · 21 november 2007 op 17:40

Wat een heerlijke column! Ik sluit me helemaal aan bij deze anti-Crocs club. Zelden zulk afschuwelijk schoeisel gezien.

SIMBA · 21 november 2007 op 18:54

Ik zag vandaag iemand lopen met een “bontje” in de crocs…dus ze zijn nu ook al winterproof 😕

Grumpy-old · 21 november 2007 op 20:57

Crocqante humor. Sluit me ook aan bij de schare tegenstanders. En inderdaad, tijdens mijn nachtelijke surfperikelen ben ik op die “pimp my crocs” site terechtgekomen.

Een hoog ‘Grumpy old man’ gehalte
[quote]De gepukkelde brozems zullen haar wel met rust laten waardoor pappa met een gerust hart zijn meisje naar de disco kan sturen.[/quote]

Schijnbaar is het in om of superslecht te zijn of superbelachelijk.
(Maar ik blijf toch BB’s onderbroeken kopen. Goed voor mijn tennisballen.)

Gree….
oh nee, dat zou ik niet meer doen 😉

KawaSutra · 22 november 2007 op 00:05

Die crocs ken ik gelukkig niet maar de laatste alinea is geweldig!

@Grumpy: ‘Greetz’ onder een reactie mag best hoor!

sidneydb · 22 november 2007 op 11:44

[quote]Is goed, Sydneydb.[/quote]
Het is Sidneydb, met een I

Geef een reactie

Avatar plaatshouder