Zet mij en acht willekeurig gekozen vrouwen op een rij voor de televisie en laat ons naar ‘All You need is Love’ kijken. De tranen liggen dicht tegen het oppervlak. Zodra er één traantje dreigt te deserteren dan gaan we wapperen. Met onze handen, de vingers gespreid en dan voor onze vertroebelde ogen snel op en neer laten gaan. Alsof die lichte handenwind van de traanvochtzwaartekracht wint. Wind-wint situatie. Dus not. Een typisch vrouwelijke tranenstopper. Geen man zou dat ooit doen ( uitgezonderd de drag-queens). Ze hoeven ook niet, want de enige reden dat wij wapperen is vanwege de make-up. De mascara. Niet wrijven!!! Gillen is ook iets van ons. Als we schrikken laten we een volleerde Goldie Hawn ‘ieeeeeeeeee’ horen of die hinderlijke sopranen-gil van Kim Basinger. Mannen wapperen en gillen niet. Als mannen tranen opvoelen komen, gaan ze scheppen in de tuin of de kruk van de deur controleren. Maar als ze er zijn, geven ze hun tranen heel eerlijk de vrije loop. Het biggelt, kom maar hoor en wrijf ze maar droog!!! Bij schrikken maken ze geen geluid maar staan gelijk in de ‘kijk-uit!’-houding. Hoogstens een lage ‘hey’ komt er aan te pas.

Ik wapper mij onnozel en gil te vaak omdat ik een ‘slecht’ geweten heb, grapt men altijd flauw. Ik ben een vrouw.

Over de hele wereld, tijdens elke ramp wordt er gegild en gehuild. Zo ook vandaag in het neergestortte Turkse vliegtuig op Schiphol. Er werd in de gebroken romp volop gewapperd, geschept, deurkrukken aangereikt en je hoorde constant de basserige ‘hey’s!’ Maar gegild als gebrul, geschept om te vinden, deurkrukken aangeboden om vast te pakken en te vluchten en gewapperd skin op skin. Geen vrouwelijke inzittende heeft vanochtend geprobeerd haar mascara te redden door dat ‘All you need is love’- gewapper. Nee, ze smeerden het voluit over hun hele gezicht……..gerechtvaardigd gewapper en gegil door vrouwen én mannen!

Nutteloos gillen en wapperen, wapperen en gillen. Vrouwendingen. Ik koop een schep, ruk een kruk uit mijn deur om het er weer in te zetten, ik meld me aan als bas bij een mannenkoor (ik hou wel mijn rokje aan) om zo mijn Barbie-gewoontes af te leren.

Ik maak ze liever niet mee, maar slechts bij rampen wil ik nog gillen en wapperen….mijn mascara de vrije loop.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

LouisP · 4 maart 2009 op 17:27

W.

het is goed, supersnel, vind ik.

L.

doemaar88 · 4 maart 2009 op 18:15

De eerste twee alinea’s vind ik leuk geschreven. Goede onderwerpkeuze. Je sprong naar de Schiphol ramp vind ik hier niet passend, zowel in je column niet als voor je onderwerpkeuze niet. Je hebt het als ’tussendoortje’ gebruikt naar mijn idee. Jammer daarvan.

Let wel op de vele uitroeptekens, zinnen tussen haakjes. Enne, als je puntjes wilt zetten, zet er dan drie en geen tien 😉

Je manier van schrijven is luchtig en als je met deze puntjes rekening houdt, kan het alleen maar beter worden 😀

DreamOn · 4 maart 2009 op 18:50

[quote]Zet mij en acht willekeurig gekozen vrouwen op een rij voor de televisie en laat ons naar ‘All You need is Love’ kijken. De tranen liggen dicht tegen het oppervlak.[/quote]

Kies mij dan maar niet.

Je kan in een column wel zeggen, dat jou iets is opgevallen bij jezelf, en dat je dit gedrag vervolgens bij veel andere vrouwen terug ziet, maar je kan natuurlijk niet stellen dat ‘wij vrouwen’ dit allemaal op dezelfde manier doen.
Want dat is niet zo, en dat kan ook ergernis veroozaken.
Ik herken dat gillen en wapperen wel, als ik naar mijn puberdochter kijk, maar ik gil en wapper absoluut niet. Nooit.

arta · 4 maart 2009 op 19:39

Ik zou mijn reactie van vorige keer zó kunnen kopieren en plakken, maar hou het simpel door me bij Doemaar aan te sluiten.

Ook ik huil niet bij All you need is love, hooguit van ellende…

Nikita · 4 maart 2009 op 19:56

Weet je lieve Arta en Doemaar, dit stukje is de elektronische maillot pal achterna gegaan. Toen ik nog van de haakjes, puntjes en vele uitroeptekens was. Ik neem kritiek wel degelijk ter harte. Deze gillende wapper werd gewoon supersnel geplaatst. Bemoedigend, absoluut, maar nog wel met overmatige punctie.

Dank voor jullie reacties.

Voor de niet-wapperaars onder ons; Bikkels! Geschikt. 😉

SIMBA · 4 maart 2009 op 20:05

Daarom doe ik dus nooit mascara op als ik ga vliegen…stel je voor dat…ik wil dan natuurlijk wel een beetje toonbaar in de nieuwsbeelden verschijnen 😀

Mosje · 4 maart 2009 op 20:13

Helemaal eens met Doemaar. Had een leuk stukje kunnen zijn, maar de alinea over die vliegramp past er niet in. Heel ongepast.

pally · 4 maart 2009 op 22:35

Precies, het is al een paar keer gezegd. Die vliegramp is hier misplaatst en voelt als erbij gesleept. Er zitten wel leuke dingen in. Ook het onderwerp zelf touwens.

Groet van pally

maurick · 4 maart 2009 op 22:46

Ik wil geen ethische of morele bezwaren aankaarten, want dat is voor iedereen anders. Ik vind het daarom ook nutteloze reacties van Doemaar en Mosje.

Ik vind dit stukje een leuke opzet voor een genuanceerder stuk. Ik begrijp dat je het vooral humoristisch bedoelt, maar met enige nuance komt het beter tot zijn recht.

Je uitsmijter begrijp ik niet helemaal. ‘mijn mascara de vrije loop’?

Wapper ze 😉

Nikita · 4 maart 2009 op 23:19

Oké, mijn laatste reactie over dit blijkbaar gevoelige wapper, maar vooral vliegramp-onderwerp. Blijkbaar komt mijn issue niet over in dit stukje. Mijn boodschap, jawel, is dat ik mij irriteer aan mijn eigen truttige gewapper. En die truttigheid leeft onder vele vrouwen (Wetenschappelijk bewezen, tranen zitten losser bij meisjes dan… Vooral tijdens softy programma’s als All you need is love, dat geen gewapper verdient). Oeps, sorry, gebruik ik toch weer de haakjes, foei Wendy! Als ik moet huilen en moet gillen, laat het dan terecht zijn..dus bij rampen. snappie? Ik heb de vliegtuigramp niet aangehaald om te scoren of om doelbewust plat te zijn. Zo, tijd voor een mierzoete chemische Liebfraumilch. Iedereen succes met zijn columns en behoed u voor de haakjes.

Mien · 5 maart 2009 op 11:01

Jouw onbevangen rauwheid van het benoemen en verbinden van contrasterende onderwerpen vind ik bijzonder. Het vervreemd en ontnuchterd.
Ik hou daar wel van.
Hou dit vast en werk dit verder uit.

En ja, de interpunctie, zinsbouw en grammatica kan beter.

Mien

Nana · 6 maart 2009 op 10:35

Ik snap het denk ik wel. Toen ik begon op columnx had ik zo een verhaal met niet passende “dingen”. Dat doe ik nog. Blijf zo schrijven en denk na en doe je ding.

Dees · 6 maart 2009 op 10:46

Ik vind het contrast juist vrij goed gekozen. Maar niet helemaal honderd uitgewerkt.

Ik wapper trouwens ook wel eens, maar dat is meer als ik emotioneel word op momenten dat het slecht uitkomt, dan wapper ik om die prikkende waterlanders hard terug te dringen. Ook debiel.

Mijn waterproof mascara kan verder alles hebben 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder