Nu de laatste roker in Nederland bijna uitgerookt is, werd het hoog tijd voor een nieuwe hetze. Wat heeft men nu weer bedacht? Sauna’s en kuurcentra zullen ‘viespeuken’ op een zwarte lijst gaan zetten en vervolgens weren. Hoe gaan we dit in hemelsnaam aanpakken, en, wat is eigenlijk vies? Gelukkig geeft de Nederlandse Sauna Vereniging wat voorbeelden. ‘Glurende bezoekers’ vallen in de categorie ‘viespeuken’.
O jee. Ik gluur zelf ALTIJD. Onder het winkelen, thuis, maar zéker ook in zwembaden, sauna’s en kuuroorden. Vooral naar vrouwen, om objectief te vergelijken of ze meer of minder van het een en ander hebben, maar zeker ook naar mannen. Ze zijn bijna bloot en om die reden is het voor mij bijna onmogelijk om NIET te gluren. Ik probeer het wel, hoor, door bijvoorbeeld naar hun gezicht te kijken, maar dat heeft me als eens de reactie opgeleverd: ‘wat zit je te kijken, heb ik wat van je aan?’ Waar komt de gluurgrens te liggen?

Ook handtastelijke bezoekers gaan aangepakt worden. Waar wordt de grens gelegd als ik met mijn partner gezellig samen een dagje uit ga? Mogen we elkaars hand nog vasthouden? En een kus geven? Maar waar dan, ook op de mond? Of alleen maximaal drie zoenen op de wangen?

De aanpak die de Nederlandse Sauna Vereniging nu voorstelt, is ontstaan door klachten van bezoekers. Men ergert zich aan de genoemde ‘overtredingen’ maar ook bijvoorbeeld aan mannen die met een erectie rondlopen.
Ik vind persoonlijk dat een erectie niet aanstootgevend hoeft te zijn.
Ik denk dat veel vrouwen diep in hun hart best trots zijn als een man een erectie krijgt als hij naar hen kijkt. Als je hier niet zo van gediend bent, moet je misschien gewoon weg blijven uit gemengde sauna’s. Of er iets onverwacht leuks mee doen. Hang er je handdoek overheen, dan is de zwelling zo uit het zicht en ook binnen afzienbare tijd verdwenen. Of stel je voor dat die man niet door jou in opgewonden staat is geraakt, maar door een nog niet geheel uitgewerkte potentie-pil.
Sauna’s kunnen natuurlijk, als oplossing van dit specifieke probleem, ook gewoon een mooie sticker ontwerpen met daarop afgebeeld een rond verbodsbord met een opgeheven lichaamsdeel hierop getekend. Eventueel kan er nog een kruis doorheen gezet worden.

Ik voorzie overigens nog een gevolg van de maatregelen van de Nederlandse Sauna Vereniging waar men vast nog niet aan gedacht heeft. Er zal een groep uitgestotenen ontstaan die toch een weg moet zoeken met hun ‘handicap’. En wat gaan die dan doen? Ze gaan werken bij een sauna of kuuroord, zodat ze ongestoord, betaald, kunnen gluren naar blote mensen. En wie controleert of ZIJ een erectie hebben?


5 reacties

Mup · 1 mei 2006 op 18:27

Ik ben het persoonlijk met je eens. Heb laatst op mijn tijd mijn tong afgebeten, toen ik ‘nice ass’ wilde roepen. Zou me zomaar een bekeuring gekost kunnen hebben. Het blijft een gevoelig item, grenzen zijn moeilijk te bepalen, helaas.

Groet Mup.

Li · 1 mei 2006 op 20:42

[quote]Eventueel kan er nog een kruis doorheen gezet worden. [/quote]

😮 😛 😀

Ik vind je column goed. Gewoon prima van alle kanten bekeken.

Li

Ma3anne · 1 mei 2006 op 22:51

[quote]Ook handtastelijke bezoekers gaan aangepakt worden.[/quote]
Ja, wie gaat er nou ook met een handtas de sauna in!

Goede column!

Prlwytskovsky · 2 mei 2006 op 18:28

Ma3anne: mijn buurvrouw gaat met een doos de sauna in. 😉

KawaSutra · 3 mei 2006 op 18:28

[quote]‘wat zit je te kijken, heb ik wat van je aan?’ [/quote]
Vreemde opmerking in een sauna. 😮
Een erectie in de sauna kan ik mij nauwelijks voorstellen. Een man heeft toch altijd een ingebouwd mechanisme waardoor dat niet zal gebeuren. Mocht het wel gebeuren dan zit je daar toch met verkeerde gedachten en vind ik het niet vreemd als maatregelen worden genomen. Mijn kampeervakanties breng ik al jaren door op naturisme-campings in Nederland of Frankrijk. Een dergelijk ‘natuurverschijnsel’ is mij nooit opgevallen dan wel overkomen. Het enige wat een man niet zou moeten doen is in slaap vallen want dan weet je idd. niet wat er gebeurd. 😀
Leuke column.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder