Mannen hebben er, denk ik, minder last van: Moeder willen worden. Vrouwen daarintegen krijgen ‘het’ op een bepaald moment in hun leven. De hormonen spelen op, er moet een kind komen. Als vrouw heb je dan allerhande mogelijkheden om zwanger te worden: mannen hebben namelijk een alleraardigste eigenschap. Ze neuken onzettend graag. Het zijn eigenlijk geëvolueerde Bonobo-apen (geëvolueerd wil niet per definitie zeggen dat ze intelligenter zijn dan Bonobo-apen maar ze hebben door de tijd geleerd hun driften in toom te houden) en daarom zal bijna elke man bereid zijn, z’n zaad in het genotsgrotje van een vreemd wijfje te ketsen. Zolang als het gekozen mannetje namelijk het idee heeft er niet voor te hoeven op draaien, zal hij de verleiding niet kunnen weerstaan. Mede aangestuurd door de latente drang zijn soort in stand te willen houden in combinatie met de aanblik op dat warme vochtige nestje waaruit hij zelf ooit is geboren, zal zijn eigen wil en elk restje goed fatsoen, zo hij hierover al beschikte, verschrompelen als een lulletje in een dompelbad van 0 graden Kelvin en zal hij datgene doen wat het wijfje in kwestie van hem verlangt: de sukkel naait zich het licht uit de ogen.

Misschien is dit een wat dommige voorstelling van zaken. Is het ‘dommig’? Neuhhh zou ik zeggen. Hoe zou het anders mogelijk zijn dat rondom dit thema zelfs een tv-show wordt gefabriceerd. Ene J. de Mol slingert het zaad van onbekende mannen de huiskamer in en dit zaad moet z’n weg vinden naar een smachtend kutje dat haar doosje gevuld en haar moederwens vervuld wil zien. Van den Ende wilde er zijn handen niet aan vuil maken maar die Mol, die wil nog wel een paar heilige huisjes omver schoppen. Taboes doorbreken, zo je wilt. De vraag is alleen welk taboe? Neuken op tv? Ach, lijkt me niet. Domme mannetjes en vrouwtjes te kijk zetten? Daar hebben we al een stuk of wat commercieële zenders voor dus ook dat lijk me geen uitgangspunt. Nee, er is nog een markt die nog niet aangeboord is. Kinderen. Nee, het ongeboren kind. De kindermarkt wordt namelijk op internet al stevig geëxploiteerd maar dat gebeurt door pedofielen en andere smeerlappen maar die kunnen er veelal, zo leren ons de deskundigen op het journaal, zelf niets aan doen. Daar moeten we vooral begrip voor opbrengen. Maar dat terzijde. De Mol richt zijn pijlen op de ongeboren vrucht. De bimbo’s en pimps die zich hiervoor lenen zijn slechts een middel om het doel te bereiken. God worden!

Zonder gekheid. De bovenbeschreven voorstelling van ’s vrouwmens d’r kinderwens en ’s herens pikdrift mag dan wat simplistisch zijn maar er moet wel een kern van waarheid in zitten anders zou zo’n spermashow toch op voorhand geen schijn van kans hebben? Om er naar te willen kijken moet je al net zo’n halfgare zijn als de deelnemers zelf. En aangezien medialand al overloopt van randdebieligheid moet een programma als dit een hoger doel dienen: De uitvoerende tv-baas wil niet alleen de heerschappij over medialand maar wil God worden. En aangezien de huidige wolkentroonhouder er niet echt veel van bakt kan ik ’s mans ambitie wel begrijpen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Heel simpel, door vanaf de verwekking ervoor zorgen dat je de touwtjes strak in handen hebt.

Het verwekte kind zal zich namelijk een leven lang niet aan de Mol kunnen onttrekken. Het kind zal, net als Jezus, verwekt zijn door een man en vrouw van vlees en bloed, gewoon twee simpele zielen uit ons eigen midden. Ze krijgen inplaats van een stal, een os en een ezel een leuk huis, een snelle auto en een zak geld en in ruil daarvoor stellen de uitverkoren sukkels zich volledig ter beschikking. Het kind zal dus in princiepe twee gewone ouders hebben maar een ander, een hogere macht, de Mol, als vader aanspreken. En dat zal consequenties hebben.

De geschiedenis heeft dat al bewezen. Er zullen oorlogen in Zijn naam gevoerd worden. Hele naties zullen aan Zijn voeten liggen (dit gaat veel verder dan Idols). Een nieuwe religie zal het licht zien en iedereen zal het kunnen beleiden. En het mooiste van alles is dat de nieuwe geschiedenis niet geschreven zal hoeven worden. Misverstanden over wat nu het ware geschrift is, zullen we in de nabije toekomst dus niet meer kennen. De nieuwe geschiedenis zal namelijk ‘live’ en worldwide uigezonden worden. Aangeprezen en leuk opgeluisert door de priesters en priesteressen van deze tijd, de presentatoren, zal het volk de nieuwe verlosser aanbidden en vereren.

En de rechten? Die blijven in handen van de nieuwe God zelve. Dat houdt het makkelijk en overzichtelijk. Wij staan erbij en kijken ernaar.


14 reacties

Geertje · 7 september 2005 op 09:33

[quote]De uitvoerende tv-baas wil niet alleen de heerschappij over medialand maar wil God worden.[/quote]

John de Mol is een zakenman geworden, hij roept wat en tot zijn eigen verbazing is er een markt voor! Wat mij weer niet verbaasd. Hij bepaalt niet of wij kijken of erover schrijven! Het zegt meer over ons, dan over hem!:-o

Geef het volk brood en spelen is immers zo oud als de weg naar Rome.

KingArthur · 7 september 2005 op 09:46

En het programma ‘wie is de mol?’ was de zoektocht naar deze god?

WritersBlocq · 7 september 2005 op 10:09

Leuke column!

Ma3anne · 7 september 2005 op 11:24

Sja, de Mol als opperwezen in Nederlands medialand, zoals Bush in de wereldpolitiek. Zou de Mol de hulpverlening aan de slachtoffers achteraf wél snel op gang krijgen?

Louise · 7 september 2005 op 12:49

Ach, John de Mol doet wat iedereen wel zou willen; zoeken naar het gat in de markt. Alleen schijnt hij het altijd te vinden ook…zucht

Wright · 7 september 2005 op 16:52

Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek, hoopt door de spermashow meer spermadonoren te kunnen werven.
Sinds donoren niet meer anoniem mogen storten is het aantal lozingen dramatisch gedaald. Ik moet er even niet aan denken wat voor nageslacht dit op gaat leveren. De Talpa-generatie…God behoede ons!:-o

Dees · 7 september 2005 op 18:27

The Truman Show! Maar dan in nog ergere nachtmerrie. Ik denk alleen dat het nog wel eens dichtbij de waarheid zal gaan komen. Nu nog wachten tot John zijn eerste partij opricht.

Troy · 7 september 2005 op 20:36

Het enige wat ik zelf aan deze idioterie kan doen is het boycotten van dat hele Talpa gebeuren. Aangezien ik vrijwel nooit t.v kijk is dat niet al te moeilijk. Het moet niet veel gekker worden. Nou ja, dat wordt het toch wel. Televisieland is zich al een aantal jaren in de meest vreemd hoeken aan het wringen om maar zo veel mogelijk kijkers te trekken. Zo verlang ik nog steeds naar de tijd toen MTV nog gewoon videoclips uitzond. Maar the times they are a changing…helaas. Het heeft i.i.g. weer een sterke column opgeleverd.

Troy

sally · 7 september 2005 op 20:47

Het is te gek voor woorden.

En dat nu juist jij reklame gaat zitten maken voor dit nieuwe programma valt me van je tegen Viking. 😀

liefs Sally

KawaSutra · 7 september 2005 op 21:00

Je slaat de spijker weer op de kop, Viking Ongewild sta ik er bij maar ik kijk er niet naar. Dat is het enige wat ik kan doen.

Li · 7 september 2005 op 22:02

Spermashow?
Mm, nooit van gehoord.
Toch eens kijken.
😀

Fred · 7 september 2005 op 22:10

Een beetje gedateerd deze column en eentje van zo’n 13 in een dozijn. Alle media hebben het er al over gehad en de show gaat niet door.
Jammer alleen dat niemand nadenkt over de vrouw(en) die een kind willen en schijnbaar niet door de selectiecriteria komen van de spermaklinieken of simpelweg omdat er te weinig donoren zijn door o.a. de nieuwe donorwet. Of omdat de vrouwen te oud zijn. Je moest eens weten hoeveel alleenstaande vrouwen en lesbische stellen een kind willen en niet kunnen, vanwege de eerder genoemde redenen.
Kijk en daar zitten nu schrijnende verhalen, en die zijn mooier en indringerder dan a; die columnisten en journalisten en zelfs tweede kamerleden die over een programma praten dat nog ontwikkeld moet worden.
En als het er alsnog zou komen dan kijkt niemand maar kan iedereen erover meepraten

Kees Schilder · 8 september 2005 op 06:59

[quote]Misverstanden over wat nu het ware geschrift is, zullen we in de nabije toekomst dus niet meer kennen[/quote]
Wat ben je toch met religie bezig Vic 😀
Even geduld en Talpa komt met de loopoverhetwatershow gevolgd door kruisjezelfshow.
Steengoeie column

klungel · 8 september 2005 op 12:53

Web site er bij met een poll over wat jij wilt dat er morgen gaat gebeuren. Geef het volk inspraak en het is nog meer tevreden dan met drank en spelen alleen. En jij bent de onbetwiste leider.

Goed geschreven hoor en wederom (als het er al ooit van komt) kijk ik niet. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder