Beste mevrouw de makelaar,
Ik wilde u bij deze ontzettend bedanken voor alle moeite die u heeft genomen om onze open-huis-dag tot een succes te maken. Ruim van tevoren heeft u ons netjes vijf infomapjes voor de bezoekers toegezonden. Dat u ons eerst de onjuiste heeft toegezonden, hebben we u vergeven. Fouten maken is immers menselijk. Volgens uw informatie was er veel animo voor ons huis en u was zelfs zo aardig ervoor te zorgen, dat als we er tekort zouden komen, er bij u nog meer brochures klaar zouden liggen. Verder heeft u ons nog een mooi lijstje met ‘regeltjes’ toegezonden. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om ze op te volgen, maar dat is helemaal niet erg. Onder andere het terras moest grondig aangepakt worden. Met een puntmesje al het onkruid van tussen de tegels schrapen, ging niet zo snel als ik had verwacht, maar ach, het resultaat mocht er zijn. Dat ik er een paar blauwe knieën en een gekneusde vinger aan over heb gehouden, mag dan ook geen naam hebben.

Dagen zijn we bezig geweest om het huis aan kant te maken. Alles gepoetst totdat het glom, zelfs de kookplaat, de oven en de koelkast, precies zoals u op uw lijstje had aangegeven. Aangezien ik werkelijk nooit iets doe in het huishouden, wilde de man des huizes eerst de krant nog even bellen om het bewijs op de voorpagina vast te laten leggen. Ik bedoel, ik heb zelfs een stofzuiger ter hand genomen en de wc schoongemaakt. Maar, alles voor het goede doel, nietwaar? Een paar uur voor de ‘opening’ van het spektakel, ben ik nog snel een bos bloemen gaan halen om de boel op te fleuren, geheel op uw aanraden. En als laatste heb ik er ook nog voor gezorgd, dat er geen afwas op de aanrecht stond en dat alle ‘storende’ elementen (lees: de kinderen) die dag niet aanwezig waren.

Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat er uiteindelijk geen mens is op komen dagen. Ik bedoel, ik heb er dan veel werk aan gehad, maar ons huis was lekker opgeruimd, geen jankende kinderen in de buurt en de bloemen roken heerlijk. Dat u ons later nog heeft opgebeld om te zeggen dat ons huis het enige was waar geen bezoekers zijn geweest en dat u helemaal niet begreep waarom, deed me helemaal stralen van oor tot oor.

Ja, onze open-huis-dag is een waar succes gebleken. Nogmaals, hartstikke bedankt daarvoor! Maar toch zou ik u willen vragen, of u zo vriendelijk wil zijn ons van deelname uit te sluiten bij eventuele volgende open-huis-dagen? Alvast bedankt. U bent geweldig!

Categorieën: Diversen

14 reacties

Eddy Kielema · 28 april 2006 op 13:36

Ik vind makelaars eigenlijk per definitie onbetrouwbare lui Met hun foute (mantel)pakken en vlotte babbels hebben ze voor mij dezelfde uitstraling als tweedehands autoverkopers. Ze proberen je altijd een oor aan te naaien.

champagne · 28 april 2006 op 13:41

Geweldig! Het cynisme spat van het scherm af 😛

Troy · 28 april 2006 op 13:57

Leuke column. Het libelle gehalte begint af te zwakken nemen en maakt plaats voor een wat scherpere pen. Go wendy!

Outsider · 28 april 2006 op 15:12

[quote]Geweldig! Het cynisme spat van het scherm af [/quote]
Mee eens, maar cynisme is volgens mij hier het verkeerde woord. Dit is ironie in optima forma.
Bij ironie zegt men op komische wijze het omgekeerde van van men bedoelt en dat doet zij hier.
Bij cynisme is er meestal sprake van schaamteloze ongevoeligheid en verachting voor alles en iedereen en dat is hier niet het geval (gelukkig).
Maar ja, het is met dergelijke woorden altijd wel de moeilijkheid dat niet iedereen er dezelfde betekenis aan geeft.

Nana · 28 april 2006 op 15:55

Leuke column.
Ik nodig graag bezoek uit, het is gezellig en mijn vriend gaat dan koken en ik moet dan goed schoonmaken. Op vakantie gaan helpt ook.Nog leuker, toch? 😀

Ma3anne · 28 april 2006 op 16:35

[quote]Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat er uiteindelijk geen mens is op komen dagen.[/quote]
😀

Heerlijk, de boel weer eens aan kant. Waar kan ik me opgeven voor zo’n open huisdag?

Heel goed, deze!!!

Raindog · 28 april 2006 op 17:02

Leuk verwoord Troy, ik ben het erg met je eens. Erg leuke column dus!

What went wrong?

De appeltaart….

Je was de appeltaart vergeten.

🙂

DriekOplopers · 28 april 2006 op 17:06

Lang leve Wendy! Libelle-stijl mag, wat scherper is ook leuk. Kortom: altijd goed 🙂

Geinige column weer.

Driek

Chantal · 28 april 2006 op 17:55

Go Wendy, go wendy! Supergoede column! Ik zou em in de krant plaatsen en dan met een plaatje van je huis eronder.. wedden dat er bezoekers komen 😉

ietje · 28 april 2006 op 18:12

Je had ook een HUIZENmakelaar moeten nemen in plaats van een RELATIEmakelaar! Een hele goeie column maar dat is al een paar keer gezegd hier. Tegenslag maakt jou lekker scherp.

bolswardillusions · 28 april 2006 op 18:13

weet je wat ik zeg het ook nog keer, goeie column 😀

en hoeveel verloren gewaande voorwerpen ben je tijdens het opruimen tegen gekomen?

Prlwytskovsky · 28 april 2006 op 19:17

Eddy: zitten daarom mijn oudere buurvrouwen dagenlang in hun stilstaande auto? Omdat ze genaaid worden bij de verkoop van hun koets?

Li · 28 april 2006 op 22:12

Ik houd wel van een pen die -zo af en toe- in venijn wordt gedoopt. Goed geschreven en lekker om te lezen Wendy 🙂

Li

wendy77 · 28 april 2006 op 23:33

Jeee wat een leuke en lieve reacties zeg. Had ik niet verwacht. Zo zie je maar, haha

Dank je wel allemaal!! 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder