Even neem ik in overweging of ik mam de ware reden zal vertellen van onze ruzie. Over mijn verliefdheid op Tim. Toch besluit ik om het maar niet te doen. Ze heeft het al moeilijk genoeg. We spreken af, dat ik deze week bij haar kom eten. Ze lijkt te begrijpen dat ik nog tijd nodig heb om weer helemaal thuis te komen wonen. Als ik bij Manon voor de deur sta moet ik even slikken. Wat tref ik aan? Een zoenende Tim en Manon? Ik kan er niets aan doen, maar ik voel me verraden door Manon. Hoe lang is de romance tussen haar en Tim al aan de gang? Of weet ze nog nergens van? Als ik de woonkamer binnentreed zitten Tim en Manon tegenover elkaar. Muziekje op de achtergrond, twee glazen rode wijn op tafel en de kaarsjes branden. Dit zegt niks, want Manon houdt ervan om het gezellig te maken.

Manon moet grinniken om mijn speurende blik. “Hoi. Je lijkt wel een rechercheur die op de plaats van delict verschijnt! Je kijkt zo spiedend rond! Wil je wijn?” “Nee, doe maar een glas water. Bij mam heb ik ook al wijn gedronken,” antwoord ik een beetje stug. Als we alledrie zitten neemt Tim het woord. Hij noemt meteen het beestje bij de naam en vertelt, dat het inderdaad klopt, dat hij geen gevoelens meer heeft voor mam. Hij is daar een tijdje geleden al achter gekomen, maar heeft zichzelf daarin ook voor de gek gehouden.

“Alles was al geregeld. De uitnodigingen verstuurd. Jij en je moeder waren altijd de beste maatjes. Door mijn tussenkomst ontstond die verwijdering tussen jullie. Dat vond ik al moeilijk genoeg. Moest ik dan ook nog eens je moeder in de steek laten?
Gelukkig kwam ze er zelf achter. Maar ze trok meteen de conclusie, dat ik verliefd zou zijn op Manon. Dat is dus niet zo,” besluit Tim, terwijl hij een slok wijn neemt.

Ik durf niets te zeggen, maar voel me enorm opgelucht. Gelukkig, Tim is niet verliefd op Manon. “Ik begrijp het wel hoor, dat je moeder denkt, dat ik verliefd ben op Manon,” gaat Tim verder. “Normaal gesproken, als er vriendinnen langskomen, dan bemoei ik me er niet zo mee. Dat zijn vriendinnen van je moeder, ik heb daar niet zo veel mee. Als Manon langskwam, dan ging ik er wél bij zitten. Zij kwam namelijk met nieuws over jou!”

Ik denk het te begrijpen. Hij wilde natuurlijk zó graag, dat het goed zou komen tussen mam en mij, dat hij benieuwd was naar de laatste berichten. Ik vertel aan Tim en Manon hoe het gesprek tussen mam en mij is gegaan. Dat ik deze week nog bij haar ga eten en binnenkort toch maar weer terug naar huis ga. Manon en Tim zijn blij om dit te horen. Het wordt nog gezellig ook. Chips op tafel, muziek draaien en dan is het ineens twee uur. Hoog tijd om naar bed te gaan.

Tim staat op en rekt zich uit. Manon neemt afscheid van Tim en loopt met de glazen naar de keuken. Ik ben dus genoodzaakt om met Tim mee te lopen naar de gang. Hij trekt zijn jas aan en doet de voordeur open. Dan draait hij zich om en kijkt me ernstig aan. “Zie ik je nog eens?” waag ik, met een trilling in mijn stem. Hij lacht. Dan voel ik een vlinderlicht kusje op mijn lippen. “Wij houden zeker contact,” antwoordt hij.
Dan verdwijnt hij in de duisternis van de nacht.

EINDE

Categorieën: Vervolg verhalen

DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

9 reacties

Bitchy · 10 januari 2007 op 08:28

Shit, vind het jammer dat dit het laatste deel is. 😀

arta · 10 januari 2007 op 09:40

Zzzucht…wat een geweldige serie!
Ik ga hem nog eens helemaal aan één stuk nalezen!
Wat kun jij goed schrijven!
🙂

Eddy Kielema · 10 januari 2007 op 10:44

Met afstand het beste vervolgverhaal hier op CX! Jammer idd dat het is afgelopen.

pally · 10 januari 2007 op 10:51

Ja, jammer dat het afgelopen is…Trudy
Heel mooi, subtiel happy end.
Klasse!
groet van Pally

pepe · 10 januari 2007 op 14:53

Een heerlijk verhaal, heel jammer dat dit het slot is, maar ik verwacht wel weer eens een nieuw verhaal van dit soort 😉

Deze schrijfster kan niet stoppen met schrijven

Li · 10 januari 2007 op 22:40

Complimenten Trudy. Ook ik heb genoten van je ‘Goodbye, my lover’ serie.’
Wellicht was dit een geslaagde oefening voor een langer verhaal of boek. Het smaakt naar meer.

Vergeetmijnietfan
Li

WritersBlocq · 11 januari 2007 op 00:04

Technisch en inhoudelijk: de laatste vijf letters van dit verhaal moeten eruit!!!!!:hammer:

Weet je, ik mis de oude site waarop ik alvast kon previewen wanneer er een ‘Goodbye…’ kwam. Dat is nu verleden tijd. Ik hoop meer series van jouw hand te lezen en vind eerlijk gezegd de enige anti-climax van dit hele verhaal dat je jezelf voor ‘de laatste vijf letters’ bekend hebt gemaakt, ach, wat had ik graag gefrustreerd in het ongewisse gebleven, geraden, het mis gehad maar nooit zeker geweten… Grrr 😀

DreamOn · 11 januari 2007 op 08:43

Tja, WB, het is niet anders…maar het is wel een open eind, dus misschien komt er nog wel eens een vervolg, wie weet…
En dat ik mezelf bekend heb gemaakt…je wil toch de credits voor je eigen werk, zo ijdeltuiterig ben ik dan ook wel weer 😆

Ik was onwijs blij met alle reacties op deze verhalen, alleen maar positief! Terwijl er soms best foutjes in stonden. Maar daar is kennelijk niemand over gevallen.
That’s all folks!!

KawaSutra · 12 januari 2007 op 13:54

Nou, als Trudy zegt: het is een open einde, dan zegt dat mij genoeg. Ze kan het toch niet laten. Zo ijdeltuiterig is ze dan ook wel weer. 😀

Prima serie, de beste CX-soap tot nu toe.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder