Dat we als mensheid voorzichtiger met onze aardbol moeten omgaan is een feit en daar sta ik achter en probeer mijn bijdrage te leveren, maar dat deze materie door grapjassen en clowns, tot de bodem wordt misbruikt om belastingen te verhogen en burgers te pesten gaat mij te ver, ik ben bijna in staat, alle middelen om het milieu te verbeteren aan de laars te lappen. Maar je kunt de heren politici en milieu defenders, niet verwijten dat ze geen humor hebben.
Vraag aan een lid van de tweede kamer “een volksvertegenwoordiger”; Wat vindt u er van dat ongeveer vijftig procent van de vliegtuig passagiers uitwijken naar het buitenland, vlak over onze landsgrenzen, omdat het vliegen vanaf daar vele malen goedkoper is.

Antwoord; Dat wij ons doel hebben bereikt, het reduceren van het aantal vluchten, de maatschappijen vliegen vanaf buitenlands grondgebied, de andere vijftig procent van de Nederlandse vakantiegangers gaat nu met de auto op vakantie of blijven thuis.
NEE Grapjas, is het nog niet tot je doorgedrongen dat er mensen zijn die zich niet druk maken over deze belastingen en gewoon betalen, dus gaat er een half leeg toestel extra de lucht in, sukkeltje. Niets, totaal geen winst voor het milieu. Wel verlies voor de arbeider welke zijn baantje op de tocht ziet staan, vooral die onderaan de ladder, geen koffers meer om in de vliegtuigen te laden, die baantjes gaan het eerste eraan slimmerik.
Maar goed die mensen kunnen hun vakantie niet meer betalen en zullen thuis moeten blijven, maar scheelt dat in terugdringing van de milieuvervuiling?
Maar u kunt in ieder geval met een gerust hart weer wat werk bezoeken maken tegen een gereduceerd tarief in een half leeg toestel.

Ook leuk is, heb het zelf mee gemaakt in Baarle Nassau, in de ene straat is het veel warmer dan in de andere straat, een heel ander klimaat, waar de Belgische enclave nog steeds gematigd zeeklimaat heeft, gaan hun Nederlandse buren gebukt onder de enorme stijging van temperaturen in Nederland.
Nederland warmt twee maal zo snel op als andere landen. De zee spiegel stijgt hier sneller en hoger dan in andere landen we komen er weer bekaaid af. Ik heb besloten om maar even over de grens te gaan wonen, niet alleen om te vliegen, maar je bent er veel veiliger in Brugge een mooi stadje goede temperaturen en een niet te snel stijgende zee spiegel in België.

Moet ik alleen hopen dat Vlaanderen zich niet bij Nederland aansluit want dan gaat het weer mis, moet ik nog een stukje verder verhuizen.

IJskappen smelten, schijnt een ramp te zijn aan de ander kant van de wereld groeien de ijsgletsjers weer aan schijnt een ramp te zijn. De Aarde warmt op schijnt een ramp te zijn, we zijn op weg naar een nieuwe ijstijd schijnt een ramp te zijn. We houden inmiddels driehonderd jaar statistieken van het weer bij en ja hoor alle clowns weten het zeker” het weer” schijnt een ramp te zijn. Dat onze aardkloot vermoedelijk een paar miljoen jaar oud is, en dat het driehonderd jaar bijhouden van weer statistieken, nauwelijks meetelt op de tijdschaal van miljoenen jaren van weer en – klimaatsveranderingen, is voor onze milieu grapjassen en belastingclowns totaal geen probleem, je kunt deze heilige geschriften uitleggen en toepassen zoals ze straatje van pas komen.


3 reacties

arta · 2 augustus 2008 op 09:29

Volgens mij was jij heel boos toen je dit schreef!;-)
Je hebt wel een punt. Miljoenen jaren vóór de weermetingen en voor het bestaan van fabrieken, uitlaatgassen en plastic afval waren er al extreme weerschommelingen in de vorm van ijstijden en tropische klimaten. Deze kwamen over de hele wereld voor en niet plaatselijk. 🙂
Natuurlijk is het goed om voor je (natuurlijke) omgeving te zorgen, maar soms heb ik ook het gevoel dat de wetenschappers wat doorslaan.
Goed neergezet!
🙂

Prlwytskovsky · 2 augustus 2008 op 10:49

Een volksvertegenwoordiger zal toch liever spreken van een vliegtuig dat half vol zit in plaats van half leeg. Ziet er net even iets gevulder uit.

Die rampen die jij aanhaalt zijn toch schitterende melkkoeien. Keer op keer wordt de burger hiermee een poot uitgedraaid.

En inderdaad, het heeft allemaal een hoog door-prik-baar-heids gehalte.

KawaSutra · 30 december 2009 op 00:32

Een héle late reactie van mij even tussen neus en lippen door. De aarde zal volgens mij nooit vergaan. Maar het klimaat is natuurlijk wel van invloed op de overlevingsmogelijkheden van de mens. Een paar graden erbij en half Afrika en Zuid-Amerika verandert in een woestijn. Om het over ons koude kikkerlandje maar niet te hebben, want wij zullen er wel komen. Het zijn altijd weer de minderbedeelden die het nog weer extra slecht krijgen. En daar mogen we best even verantwoordelijk bij stil staan.

[quote]Dat onze aardkloot vermoedelijk een paar miljoen jaar oud is,…[/quote]
Hou het voorlopig maar even op 4,5 miljard jaar.

Maar in de strekking van de column heb je ook wel een beetje gelijk. Het thema wordt te vaak misbruikt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder