Waarom gebeuren er altijd idiote dingen op rare plekken? Of komt het dat ik idiote dingen aantrek? Nu is de sauna ook niet heel raar. Maar wel als je Michiel heet en je dingen overkomen.

Zo waren mijn vriendin en ik zaterdag in een leuke sauna. Klein maar gezellig, zeg maar. We gingen een beetje op verkenningstocht en vijf minuten later waren we hier klaar mee. Wel wat anders dan de grote warmte- instanties, die we kenden. Ook grappig was het feit dat aan de rechterkant van de zonneweide een woonwijk grensde. De huizen stonden zo dicht tegen de sauna aan dat je vanaf zolder perfect zicht had. Een natte droom voor elke puberende jongen.

Is dat al dan idioot? Nee. Niet idioot genoeg als je Michiel heet. Mijn vriendin en ik belandden in een heerlijke Finse kruidensauna. Ik hing mijn badjas op bij de deur en we gingen naar binnen. Een tien minuten later kwam ik totaal ontspannen de sauna uit. Badjas weg. Hoe? Wat? Ik keek om me heen en zag nergens mijn grijze fluffie badjas hangen.

Wie in de wereld, gapt nu mijn badjas?

            Lichtelijk gepikeerd ging ik op zoek naar mijn badmantel. Iemand moest zich vergist hebben en die van mij dragen. Wie oh wie? Nu komt de wet van Murphy. Tachtig procent droeg een grijze fluffie badjas! Goeie genade! Mijn ontspannenheid trok strak als een pees op een kruisboog.

Daar kwam mijn vriendin met ‘mijn’ badjas. Althans het leek er op. Ook al wist ik zeker dat deze niet van mij was, trok ik hem maar aan. Ik voelde een keer in de zakken.

‘Schat?’

‘Ja lief?’

‘Sinds wanneer neem ik lippenstift mee?’

‘Dan is die toch van die dames.’

Pang! Daar schoot de pijl van de kruisboog. Weg innerlijke rust. Op hoge poten beende ik naar de receptie. Slechts gekleed in handdoek en mijn vriendin twee meter achter me. Druk bezig haar giechel in te houden. Ik daar met flinke frustratie aangifte doen van mijn ontvreemde badmantel. En wat zeiden ze?

‘Nou ja, dat kan gebeuren hè? U kunt gewoon uw middag voortzetten in uw handdoekje hoor. Zolang u maar niet rechts de zonneweide op gaat.

Nee, want daar zitten ze al klaar bij het zolderraampje zeker! Dit heb ik maar niet hardop gezegd.

De hele middag heb ik als een soort tarzan in handdoek flink wat bekijks getrokken. Ik laat maar in het midden of door mijn hulpeloze blik of door mijn ‘stoere lopen’ kwam. Politiek correct als ik was, heb ik rechts maar de hele middag gemeden.


MichielZiet

Schrijver, die altijd wel iets meemaakt en ziet door om zich heen te kijken. Schrijft graag: Korte verhalen, columns, toneel-stukken en fantasy. Werkt aan: Roman: Piet Kreel is nog wel. Columnist voor het tijdschrift Schik en paar keer gepubliceerd in de krant: Metro Nieuws.

5 reacties

Yfs · 27 mei 2015 op 21:40

Leuk ‘gezien’weer Michiel! 😉

Lekker suf woord, dat Fluffie. Wat mij betreft had de titel daarom gewoon “Fluffie” mogen zijn. ( er moet toch wat te raden overblijven?)

‘Mijn ontspannenheid trok strak als een pees op een kruisboog’
Deze zin is een pareltje.

Had je niet gewoon een badjas bij de receptie kunnen huren? ?:-)

Lekker vlot geschreven!!

  MichielZiet · 30 mei 2015 op 17:28

  Dankjewel Yfs! 🙂
  Ik had er eentje kunnen huren, maar ja, als mijn eigen nog ergens rond zwierf… 😀
  Oftwel: te koppig voor. 😀

Mien · 29 mei 2015 op 00:29

Badslippers met hoge hakken en een roze badjas met gele bolletjes. Dat ziet er niet uit maar werkt altijd. Wedden dat er dan ook nog iemand uit het zolderraam valt.

  MichielZiet · 30 mei 2015 op 17:29

  Ik vrees dat ik dan nooit meer de sauna in mag..hihihihi… 😀

   Mien · 31 mei 2015 op 11:12

   Nou, ik ben gisteren nog naar de sauna geweest.
   En ik heb ze gezien hoor, slippers met hoge hakken.
   Geen gezicht by the way!

Geef een antwoord