80% van de Nederlanders (dag)droomt van een ander leven, lees ik net in een magazine.
Dat is nogal niet wat. Dus in feite is 80% van de Nederlanders niet tevreden met zijn of haar leven. Dat is hoe ik het zie. Als je tevreden bent over je leven, fantaseer je niet over een ander leven. Toch? Aan de ene kant is het niet zo gek dat mensen dromen over een ander leven. Het gras is natuurlijk altijd groener bij de buren en natuurlijk is het leuk om te fantaseren over hoe je leven zou zijn als je bijvoorbeeld Angelina Jolie zou zijn of hét winnende lot in je portemonnee tegenkomt. Ik heb ze zelf (nog) niet, maar ik kan me ook wel voorstellen hoe er wild gedacht wordt aan het leven dat je zou kunnen leiden als je je kinderen voor een maandje weg zou kunnen toveren. Maar daarin ben je vast niet de enige.
Er zijn vast ook wel mensen die hun leven liever echt anders hadden gezien.
Dat ze niet die opleiding hadden gedaan waardoor ze nu vast zitten aan een saaie kantoorbaan. Of juist helemaal geen opleiding hebben gedaan waardoor ze juist dromen van die kantoorbaan. Als je droomt van een ander leven, betekend dat misschien wel dat je spijt hebt van de keuzes die je hebt gemaakt. Je bent op bepaalde momenten linksaf gegaan terwijl je nu misschien droomt van het leven dat je had kunnen hebben als je rechtsaf was gegaan. Spijt. Ja dat is ook zoiets. Spijt is altijd achteraf. Omdat je dan meer weet hebt van de dingen. Spijt dat je die ene liefde hebt laten gaan. Op dat moment leek dat het beste maar achteraf, nadat je nooit meer met iemand hetzelfde hebt gevoelt besef je dat je daar spijt van hebt. Maar op dat moment was dat de juiste beslissing. Anders had je hem niet gemaakt.
Maar dat je droomt van een ander leven hoeft niet te betekenen dat je er alleen maar van kan dromen.
Je kunt natuurlijk ook tot het besef komen dat er iets mist in je leven. Je hoeft niet gewoon door te hobbelen in je leven. Zelf ben je verantwoordelijk voor het maken van je keuzes en beslissingen. Je hebt zelf de leiding over je eigen leven. Maar je moet er wel wat voor doen. Neem dan ook die touwtjes in handen.
Als het realistisch is, dan is toch heel veel mogelijk? Ga ervoor en maak je sterk. Misschien val je keihard, maar uiteindelijk sta je op en voel je je sterker. Je leven gaat te snel voorbij om het te leven zoals het je komt aanwaaien. Maak er gewoon van wat je wil dat het wordt.

Categorieën: Maatschappij

3 reacties

Mien · 6 oktober 2008 op 11:45

Een bekend gezegde is: “Live your dream”.
Daar is niks mis mee.
Dagelijks een portie groen gras en alles komt goed.
Iets te veel “je” naar mijn mening (bijna 10%).

Mien 100% Groen

doemaar88 · 6 oktober 2008 op 13:34

Bij mij valt het ook op dat het je-gehalte erg hoog is. Verder mis ik iets, een stukje luchtigheid, denk ik. Ik vind ‘m te zwaar lezen.

pally · 6 oktober 2008 op 23:17

Dat je ergens anders van droomt, Linda, betekent volgens mij helemaal niet dat je niet tevreden bent met je leven. Dat iemand niet droomt over andere mogelijkheden, vind ik juist triest. Het is toch heerlijk een doosje dromen bij je te hebben. Denken hoe het had kunnen zijn. Juist omdat je dat toch nooit echt weet.
In je stuk mis ik losheid van denken , speelsheid.
Dit onderwerp zou zich daar juist prima voor lenen.

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder